Φασιστικά συνθήματα σε σχολείο των Ιωαννίνων
«Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια φασιστών»

Βανδαλισμοί σημειώνονται σε σχολεία των Ιωαννίνων, καθώς ομάδες αγνώστων προκαλούν ζημιές στις υποδομές και γράφουν φασιστικά συνθήματα στους τοίχους, όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών της πόλης.

Όπως αναφέρουν, ομάδα/δες «αγνώστων» μπαίνουν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία, καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, να κλέβουν υπολογιστές, να καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου. Μέχρι στιγμής, τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι: 4ο και 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Πεδινής,  4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της. Επιπλέον, σε Λύκειο της πόλης, κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές» τονίζουν οι γονείς.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Οι γονείς καλούν τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια, να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών:

Για το φαινόμενο βανδαλισμών σχολικών μονάδων

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών  καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο των βανδαλισμών σε σχολεία της πόλης μας. Εδώ και δυο βδομάδες βλέπουμε ομάδα/δες «αγνώστων» να μπαίνουν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία,  να καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, να κλέβουν υπολογιστές, να καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου. Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι: 4ο και 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Πεδινής,  4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της. Επιπλέον, σε Λύκειο της πόλης, κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Δεν μας εκπλήσσουν όλα τα παραπάνω καθώς αποτελούν συνέχεια των όσων έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια  (και ως Ένωση Γονέων τα έχουμε καταγγείλει) από τις ίδιες ομάδες σε σχολεία, όπως αυτά πχ της Ελεούσας, τα ΕΠΑΛ κ.ά. Είναι τα ίδια στοιχεία που παρεισφρύοντας ενίοτε σε μαθητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν και να αμαυρώσουν κάθε γόνιμη ανησυχία, κάθε αγωνιστική δράση των μαθητών. Που με την πρόκληση ζημιών δρουν ως «λαγοί» της εκάστοτε κυβέρνησης, επιδιώκοντας να προκαλέσουν την  καταστολή απέναντι στο μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του, παρουσιάζοντας τους  αγωνιζόμενους μαθητές ως υπέρμαχους τραμπούκικων  πρακτικών.

Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια φασιστών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει τις κτηριακές υποδομές που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με τον ιδρώτα των εργαζομένων γονέων και του λαού μας, όταν μάλιστα αυτές οι υποδομές είναι ήδη εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους εδώ και χρόνια, από τις πολιτικές υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές οργανωμένων συμμοριών μέσα και έξω από τα σχολεία. Δεν θα δεχτούμε, τέλος,  να ταυτίζεται το μαθητικό κίνημα με τέτοιου είδους φαινόμενα και να απειλούνται μαθητές ότι αν προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση  θα τιμωρηθούν και θα την πληρώσουν οι γονείς τους.

Βανδαλισμοί σε σχολεία

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια, να αναλάβουν  δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση Γονέων θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Διεκδικούμε μαζί γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικοί μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Βανδαλισμοί σε σχολεία
Βανδαλισμοί σε σχολείο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 2025: Ποιοι πρέπει να «τρέξουν» για έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Ένας 16χρονος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Εκκρεμεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη πριν την εκδίκαση της υπόθεσης
Ρόδος: Καταγγελία 16χρονου για σεξουαλική παρενόχληση από 94χρονο – Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο ηλικιωμένος
Χέρια δύο ανθρώπων κρατούν μια καρδιά
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη
Η Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς το κοινό για άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να βρεθεί συμβατός δότης
ΕΛΜΕ: Έκκληση για δότη μυελού των οστών – Αγώνας ζωής για 38χρονο στη Θεσσαλονίκη
Έκρηξη μπαταρίας κινητού
Έκρηξη κινητού σε τσάντα τουρίστριας στη Ρόδο - Στιγμές πανικού μπροστά στα μάτια της κόρης της
Η μπαταρία του smartphone εξερράγη εν κινήσει - Ελαφρύ τραυματισμό υπέστη η γυναίκα
Έκρηξη κινητού σε τσάντα τουρίστριας στη Ρόδο - Στιγμές πανικού μπροστά στα μάτια της κόρης της