Φασιστικά συνθήματα σε σχολείο των Ιωαννίνων
«Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια φασιστών»

Βανδαλισμοί σημειώνονται σε σχολεία των Ιωαννίνων, καθώς ομάδες αγνώστων προκαλούν ζημιές στις υποδομές και γράφουν φασιστικά συνθήματα στους τοίχους, όπως καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών της πόλης.

Όπως αναφέρουν, ομάδα/δες «αγνώστων» μπαίνουν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία, καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, να κλέβουν υπολογιστές, να καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου. Μέχρι στιγμής, τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι: 4ο και 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Πεδινής,  4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της. Επιπλέον, σε Λύκειο της πόλης, κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές» τονίζουν οι γονείς.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Οι γονείς καλούν τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια, να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών:

Για το φαινόμενο βανδαλισμών σχολικών μονάδων

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών  καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το φαινόμενο των βανδαλισμών σε σχολεία της πόλης μας. Εδώ και δυο βδομάδες βλέπουμε ομάδα/δες «αγνώστων» να μπαίνουν σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες και με πανομοιότυπο τρόπο που παραπέμπει σε οργανωμένη συμμορία,  να καταστρέφουν ολοσχερώς κουφώματα, έπιπλα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να αδειάζουν τους πυροσβεστήρες, να κλέβουν υπολογιστές, να καταστρέφουν το αρχείο του σχολείου. Μέχρι στιγμής τα σχολεία που έχουν βανδαλιστεί είναι: 4ο και 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Πεδινής,  4ο Λύκειο και Λύκειο Κατσικά, 3ο ΕΠΑΛ.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε κάποια από αυτά τα σχολεία οι δράστες αυτοαποκλύπτονται γράφοντας φασιστικά συνθήματα γνωστής εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης και τα αρχικά του ονόματος στελέχους της. Επιπλέον, σε Λύκειο της πόλης, κατά τη διάρκεια πρόβας παρέλασης ακούστηκαν γνωστά φασιστικά-αλυτρωτικά συνθήματα από μαθητές.

Βανδαλισμοί σε σχολείο

Δεν μας εκπλήσσουν όλα τα παραπάνω καθώς αποτελούν συνέχεια των όσων έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια  (και ως Ένωση Γονέων τα έχουμε καταγγείλει) από τις ίδιες ομάδες σε σχολεία, όπως αυτά πχ της Ελεούσας, τα ΕΠΑΛ κ.ά. Είναι τα ίδια στοιχεία που παρεισφρύοντας ενίοτε σε μαθητικές κινητοποιήσεις, επιδιώκουν να δηλητηριάσουν και να αμαυρώσουν κάθε γόνιμη ανησυχία, κάθε αγωνιστική δράση των μαθητών. Που με την πρόκληση ζημιών δρουν ως «λαγοί» της εκάστοτε κυβέρνησης, επιδιώκοντας να προκαλέσουν την  καταστολή απέναντι στο μαθητικό κίνημα και τα δίκαια αιτήματά του, παρουσιάζοντας τους  αγωνιζόμενους μαθητές ως υπέρμαχους τραμπούκικων  πρακτικών.

Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε τα σχολεία μας να γίνουν εκκολαπτήρια φασιστών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει τις κτηριακές υποδομές που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με τον ιδρώτα των εργαζομένων γονέων και του λαού μας, όταν μάλιστα αυτές οι υποδομές είναι ήδη εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους εδώ και χρόνια, από τις πολιτικές υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές οργανωμένων συμμοριών μέσα και έξω από τα σχολεία. Δεν θα δεχτούμε, τέλος,  να ταυτίζεται το μαθητικό κίνημα με τέτοιου είδους φαινόμενα και να απειλούνται μαθητές ότι αν προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση  θα τιμωρηθούν και θα την πληρώσουν οι γονείς τους.

Βανδαλισμοί σε σχολεία

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια, να αναλάβουν  δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν την εγκληματική δολοφονική φύση του φασισμού, που θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, της φιλίας των λαών. Προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση Γονέων θα πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

Διεκδικούμε μαζί γονείς - μαθητές - εκπαιδευτικοί μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Βανδαλισμοί σε σχολεία
Βανδαλισμοί σε σχολείο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

thessaloniki_foitites
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση
Διαμαρτυρία φοιτητών για την τραγωδία στα Τέμπη, με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για τα Τέμπη με μαύρα μπαλόνια στην παρέλαση