ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΝΕΟΧΩΡΙ
Ένας μαθητής τραυματίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου στην Κέρκυρα, ενώ η κακή συντήρηση των σχολικών κτιρίων δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Η σωστή συντήρηση των σχολείων δεν θα έπρεπε να αποτελεί ένα ήσσονος σημασίας θέμα, καθώς οι τραυματισμοί μαθητών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Χθες, στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου στην Κέρκυρα, ένας μαθητής τραυματίστηκε καθώς έπεσαν πλακάκια στη σχολική τουαλέτα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Καββαδία, στο drepani.gr.

Προβλήματα σε σχολικά κτίρια

Όπως αναφέρεται, στο ίδιο σχολικό συγκρότημα υπήρξαν και άλλες ζημιές, όπου σοβάδες έπεσαν σε τμήμα του νηπιαγωγείου, ενώ το όλο θέμα δημιούργησε την ανάγκη για συνάντηση γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου για την εξεύρεση άμεσης και αποτελεσματικής λύσης.

Εντούτοις τα προβλήματα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά ούτε και σπάνια, καθώς σε πολλές σχολικές μονάδες η συντήρηση είναι ανύπαρκτη, τα παιδιά κάνουν μάθημα σε μη επίσημους και εγκεκριμένους χώρους, η θέρμανση δεν επαρκεί, τα παράθυρα μπάζουν και η καθαριότητα είναι κατώτερη του μετρίου.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των δημόσιων σχολείων χρήζει άμεσων εργασιών συντήρησης και βελτιώσεων, ώστε να καταστούν οι χώροι ασφαλείς για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Σημαντικό ρόλο στο διευρυμένο αυτό πρόβλημα έχει παίξει η γενικότερη χαμηλή χρηματοδότηση των δήμων σε σχέση με τα σχολεία και το γεγονός ότι τα προβλήματα σπρώχνονται "κάτω από το χαλί" μέχρι να γίνει το κακό...

Η ποιότητα των σχολικών κτιρίων είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τη διάθεση για γνώση που έχουν οι μαθητές και τη διάθεση για διδασκαλία που έχουν οι εκπαιδευτικοί. Ζημιές και σοβαρά προβλήματα οφείλουν να αντιμετωπίζονται άμεσα και όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται, ώστε να υπάρχει ασφάλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μοτσαρτ
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...
Αποσύρονται σύμφωνα με τον πατρινό τύπο σχολεία από τον "Μότσαρτ" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μετά από αντιδράσεις γονέων γιατί υποδύεται τον Μοτσαρτ γυναίκα.
Σάλος με την (φοβική) απόσυρση σχολείων από την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ- Ο Μότσαρτ ήταν γυναίκα...