Ειδική Αγωγή - Καταγγελία: Μητέρα μαθητή ΑμεΑ μένει όλη μέρα στο σχολείο λόγω έλλειψης ΕΒΠ
«Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο»

Η μητέρα ενός μαθητή ΑμεΑ, ο οποίος πάσχει από τετραπληγία καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει μέλος του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για να παρέχει παράλληλη στήριξη στο σχολείο που πηγαίνει το παιδί της, με αποτέλεσμα να μένει μαζί του εκείνη.

Η Μόρφη Παπαδοπούλου μίλησε στο Μega για τις δυσκολίες που περνά η ίδια και το παιδί της στο σχολείο του.

Η καταγγελία της μητέρας

«Είναι η 4η βδομάδα που πηγαίνω και εγώ 1η δημοτικού μαζί με τον γιο μου, είμαι η βοηθός του. Έχουμε περάσει από ΚΕΣΥ έχει εγκριθεί η αίτηση, όλα τα χαρτιά δηλώνουν ότι κρίνεται απαραίτητο να είναι ένα ΕΒΠ – ειδικό βοηθητικό προσωπικό – 30 ώρες την εβδομάδα. Μετά την τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας έχει βγει ότι να είναι ένα ΕΒΠ σε κάθε σχολείο και στο δικό μας το σχολείο υπάρχουν 4 παιδιά. Ο γιος μου είναι σε καρότσι και χρειάζεται βοήθεια και τις 6 ώρες, είτε για να πάει τουαλέτα, είτε για να βγάλει ένα βιβλίο, οτιδήποτε» δήλωσε η Μ. Παπαδοπούλου.

Για το εάν θα πρέπει το παιδί να πάει σε ένα ειδικό σχολείο, απάντησε ότι «το ότι ένα παιδί έχει κινητικά προβλήματα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο. Στα ειδικά σχολεία πηγαίνουν παιδάκια που έχουν για παράδειγμα αυτισμό, ή χρειάζονται μία άλλη φροντίδα. Ο γιος μου έχει μόνο κινητικό πρόβλημα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Θέλω να πατήσω ένα κουμπί και να εξαφανίσω τους τουρίστες» – Η αίσθηση της έλλειψης χώρου στην Αθήνα

Προσοχή! Νέο κύμα καύσωνα από σήμερα Κυριακή με διάρκεια και κινδύνους – Ποιες περιοχές θα «καούν»

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την ασφάλεια του θεσμού
Στο στόχαστρο χάκερς το σύστημα ταυτοποίησης του ΠΣΔ – Πολιτικός σάλος για την ευθύνη, την κυβερνοασφάλεια και τη χρηματοδότηση της Τράπεζας Θεμάτων
Κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την ασφάλεια του θεσμού
εκαβ
Ερέτρια: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 10χρονου παιδιού που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα
Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό 10χρονου αγοριού σημειώθηκε στη Μαλακώντα Ερέτριας- Παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα
Ερέτρια: Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό 10χρονου παιδιού που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα