Συρίγος: «Καμία έλλειψη σε ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία Καισαριανής»
Η απάντηση του Α. Συρίγου σε ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά σε ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία της Καισαριανής - «Δεν προκύπτουν κενά»

Καμία έλλειψη σε Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό δεν υπάρχει στα σχολεία της Καισαριανής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο.

Ο Α. Συρίγος, κατά την απάντηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, τόνισε ότι φέτος διορίστηκαν τετρακόσια μέλη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και ειδικότερα διακόσια εξήντα σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και εκατόν τριάντα εννέα σε Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, τα ΣΔΕΥ των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης. 

Ανέφερε ακόμη ότι από το 2020 και μετά διορίστηκαν 43 μέλη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις, ενώ για το έτος 2022-2023, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε σε συνολικά πέντε χιλιάδες εκατόν δεκαέξι αναθέσεις σε αναπληρωτές καθηγητές για ειδική εκπαίδευση, ειδικότερα στην περιοχή της Καισαριανής.

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μονάδα της Καισαριανής λειτουργεί κανονικά με βάση όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις ειδικότητες, χωρίς κενό στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, αλλά ούτε και στο ολοήμερο», ανέφερε ο Α. Συρίγος.

Αναλυτικά η απάντηση του Α. Συρίγου για τα εκπαιδευτικά κενά

Α. Φέτος διορίστηκαν τετρακόσια μέλη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και ειδικότερα διακόσια εξήντα σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και εκατόν τριάντα εννέα σε Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης, τα ΣΔΕΥ των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης. Οι διορισμοί αυτοί έρχονται να προστεθούν στους χίλιους σαράντα που ήδη είχαν γίνει από τον Μάρτιο του 2020.

Β. Ειδικά στην Καισαριανή έχουν διοριστεί από το 2020 και μετά σαράντα τρία μέλη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις.

Γ. Επίσης, για το 2022-2023 το Υπουργείο Παιδείας, έχει προχωρήσει σε συνολικά πέντε χιλιάδες εκατόν δεκαέξι αναθέσεις σε αναπληρωτές καθηγητές για ειδική εκπαίδευση και ειδικά στη συγκεκριμένη περιοχή, έχουν προσληφθεί σαράντα επτά άτομα.

Δ. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε προκύπτει ότι η συγκεκριμένη μονάδα της Καισαριανής λειτουργεί κανονικά με βάση όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλες τις ειδικότητες, χωρίς κενό στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, αλλά ούτε και στο ολοήμερο.

Ε. Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Καισαριανής «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», με ενεργό μαθητικό δυναμικό δύο παιδιών, απασχολούνται τώρα ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό ειδικής αγωγής, ένας νηπιαγωγός και δύο νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, τέσσερα άτομα συνολικά. Στο Δημοτικό Σχολείο Πρότυπο Ειδικό Καισαριανής «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», με ενεργό δυναμικό εξήντα παιδιών απασχολούνται για το έτος 2022- 2023, δύο εργοθεραπευτές, επειδή αναφερθήκατε, ένας φυσιοθεραπευτής, δύο θεραπευτές λόγου, ένας σχολικός νοσηλευτής, ένας ψυχολόγος, τέσσερις φυσικής αγωγής, δεκατρείς δάσκαλοι ειδικής αγωγής.

ΣΤ. Με βάση το άρθρο 8 του ν. 3699 του 2008, που καθορίζει τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τμήμα ειδικών νηπιαγωγείων και ειδικών δημοτικών σχολείων, αυτό ορίζεται κατ’ ελάχιστον σε τέσσερις και κατ’ ανώτατο σε επτά μαθητές ανά τμήμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο αριθμός αυτός μπορεί να μειώνεται, με κατώτερο όριο τους τρεις μαθητές ανά τμήμα.

Ζ. Επομένως, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, με τα δύο άτομα που είναι στο ειδικό νηπιαγωγείο, το ειδικό νηπιαγωγείο λειτουργεί οριακά. Το δε ειδικό δημοτικό λειτουργεί με το μικρότερο δυνατό αριθμό μαθητών ανά τμήμα, καθώς η αναλογία είναι 3,15, δηλαδή είναι κάτω από το 4. Επομένως, με βάση τα στοιχεία αυτά δεν τεκμαίρεται η έλλειψη σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. 

«Αρμόδιες οι περιφέρειες για τη μεταφορά των μαθητών»

«Σύμφωνα με το νόμο, αρμόδιες για τη μεταφορά είναι οι περιφέρειες», είπε ο υφυπουργός συμπληρώνοντας πως από το 2011 δεν υπάρχουν πιστώσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για δαπάνες μεταφοράς μαθητών.

«Στελεχώνουμε με συνοδούς και οδηγούς τα σχολικά λεωφορεία που ανήκουν στις συγκεκριμένες μονάδες. Οι συγκεκριμένοι ανέρχονται, στον παρόντα χρόνο, δηλαδή φέτος έχουν προσληφθεί εβδομήντα έξι υπάλληλοι ΙΔΟΧ, των κλάδων οδηγών και συνοδών, με διάρκεια σύμβασης δέκα μηνών. Δεν έχουμε κάποια άλλη αρμοδιότητα. Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με την περιφέρεια. Θα ξαναεπικοινωνήσουμε με σκοπό να βρεθεί, το συντομότερο δυνατόν, λύση στο θέμα», όπως είπε.

Επιπλέον πρόσθεσε πως η περιφέρεια, ενημέρωσε πως είναι σε διαδικασία επίλυσης του προβλήματος. 

«Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό το θέμα όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μπορούν αυτά τα παιδιά να πάνε στο σχολείο και για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους», όπως είπε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη: Έρχονται αθρόες προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Οργανισμούς
Τι προβλέπει η τροπολογία - Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ
Νέα ρύθμιση Γεωργιάδη: Έρχονται αθρόες προσλήψεις με «μπλοκάκι» σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Οργανισμούς
internet.jpg
«Συνδέσου και Μείνε Υγιής»: Αύριο η τελική εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας Π.Ε Αχαΐας
Τη φετινή σχολική χρονιά, συμμετείχαν στο Δίκτυο «Συνδέσου και Μείνε Υγιής» 400 μαθητές Δημοτικού και 22 εκπαιδευτικοί από 8 Σχολικές μονάδες του...
«Συνδέσου και Μείνε Υγιής»: Αύριο η τελική εκδήλωση του Δικτύου Αγωγής Υγείας Π.Ε Αχαΐας