Συρίγος: «Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα λειτουργήσει έστω και αν κάποιοι δεν την θέλουν»
«Έρχονται τουρνικέ και στις εισόδους των εστιών και των βιβλιοθηκών», όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας

Για τις έντονες αντιδράσεις  της λειτουργίας της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο MEGA.

Ο υφυπουργός είπε πως οι αντιδράσεις προέρχονται από μικρές ομάδες με μικρό κοινωνικό αντίκρισμα και συμπλήρωσε πως «κάθε αρχή και δύσκολη» αναφερόμενος στην παρέμβαση της αστυνομίας πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φοιτητικών εστιών και αποκάλυψε πως η ηγεσία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα ανακατασκευάσει τις φοιτητικές εστίες στου Ζωγράφου.

«Είναι μια κατάσταση χαοτική, όπου κινδυνεύεις πλέον» δήλωσε, τονίζοντας την ανάγκη ελέγχου εισόδου στον χώρο. Μάλιστα, δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τοποθέτησης συστημάτων τουρνικέ στις εισόδους των εστιών και των βιβλιοθηκών προκειμένου να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν το δικαίωμα.

Σχετικά με τις κλειστές εστίες, ο υφυπουργός δήλωσε πως είναι ακατάλληλες για διαβίωση και έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ανακατασκευής τους.

«Έχουμε αυτό που αλλάζει τα δεδομένα, είναι το στεγαστικό επίδομα που αφορά τους φοιτητές. Το επίδομα αυξάνεται από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, όμως εάν ένας φοιτητής συγκατοικεί το επίδομα πηγαίνει στα 2.000 ευρώ. αυτό μέχρι να φτιαχτούν φοιτητικές εστίες και να καλύψουμε βασικές ανάγκες δίνει μία σοβαρή ανάσα» προσέθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτι
ΕΟΠΥΥ: Οδηγός για την επιδότηση ακουστικών βαρηκοΐας – Δικαιούχοι και ποσά έως 900 ευρώ
Ο Οργανισμός καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των πολιτών σε απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για τη βελτίωση της...
ΕΟΠΥΥ: Οδηγός για την επιδότηση ακουστικών βαρηκοΐας – Δικαιούχοι και ποσά έως 900 ευρώ
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Διαθέσιμα τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για τις φωτογραφίες εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών
Σε ετοιμότητα τα ΓΑΚ για να ενταχθούν τα ιστορικά ντοκουμέντα της Καισαριανής στην εθνική αρχειακή κληρονομιά
Σοφία Ζαχαράκη: Διαθέσιμα τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για τις φωτογραφίες εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών