«Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και δεξιοτήτων», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΠΣΕΑΑ για την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Χαιρετισμό για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εξέδωσε η τομεάρχης Φυσικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Π.Σ.Ε.Α.Α.Ολυμπία Ζαραμπούκα.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα γιορτάζουμε σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία φέτος γιορτάζεται ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Σαν ημέρα γιορτής που είναι η σημερινή, δεν θα προβάλλουμε τις δυσκολίες και τις ελλείψεις του εορτασμού της στα σχολεία, οι οποίες είναι γνωστές σε εμάς και τις έχουμε επανειλημμένα επισημάνει προς όλους τους αρμοδίους, αλλά θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το σημαντικό νόημα και το μήνυμα που εκπέμπει η ημέρα αυτή προς ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία.

Το σύνθημα που υιοθέτησε το υπουργείο Παιδείας «Άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή» για τον εορτασμό είναι πραγματικά η μία πλευρά του μηνύματος που πρέπει να σταλεί σε όλους διότι έτσι καλλιεργούμε στα παιδιά μας υγιεινές συνήθειες και υγιείς συμπεριφορές. Η άλλη πλευρά του μηνύματος είναι ότι το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και δεξιοτήτων. Δίνει ευεξία σε όλους και αλληλοεπιδρά θετικά με το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. 

Ο εκπαιδευτικός της Φυσικής Αγωγής αποτελεί για τον μαθητή και την μαθήτρια μέσα στο σχολείο έναν φάρο που εκπέμπει το γαλήνιο φως της ηρεμίας και της συμπαράστασης για όσα προβλήματα τους απασχολούν. Είναι πάντοτε δίπλα σε όλα τα παιδιά του σχολείου, όχι μόνο για να τα γυμνάσουν και να τα διδάξουν βοηθώντας τα να ανακαλύψουν το ταλέντο τους σε διάφορα αθλήματα, αλλά και να τα στηρίξουν, να τα βοηθήσουν, να τα συμβουλέψουν.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητισμού και Άσκησης, ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Φυσικής Αγωγής, συμμετέχει στον σημερινό εορτασμό και στέλνει δια του τομέα του Φυσικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, χαιρετισμό σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, σε όλους τους εκπαιδευτικούς του κλάδου που θα εργαστούν για να φέρουν σε πέρας με αρτιότητα τις δράσεις του και στις μαθήτριες και τους μαθητές που θα συμμετέχουν και θα απολαύσουν τις χαρές που προσφέρει ο Αθλητισμός.

Ταυτόχρονα εκφράζει την ελπίδα ότι όλες οι δράσεις και οι ενέργειες του συλλόγου με τα ενσωματωμένα σε αυτές αιτήματά του, που στοχεύουν στην πρόοδο της Άσκησης, του Αθλητισμού και της Φυσικής Αγωγής στην εκπαιδευτική κοινότητα, θα εισακουστούν από το υπουργείο και τις αρμόδιες διευθύνσεις του, ούτως ώστε όχι μόνο να γιορτάζεται μία ημέρα τον χρόνο η Ευρωπαϊκή και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αλλά να δίνεται σε όλα τα παιδιά, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, η δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναγωνιστικές εκδηλώσεις και σχολικά πρωταθλήματα, ημερίδες, αθλητικές εβδομάδες με σύγχρονες μεθόδους γύμνασης, τα οποία θα εντάσσονται πάγια στο πρόγραμμα των σχολείων.

Έτσι μόνο μπορεί να σταλεί αποτελεσματικά το μήνυμα στην κοινωνία ότι ο Αθλητισμός και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ο σύλλογός μας θα είναι πάντα εδώ για να  το επιδιώκει να γίνει πράξη.

Εκ της τομεάρχη Φυσικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Π.Σ.Ε.Α.Α.

Ολυμπίας Ζαραμπούκα μέλος Δ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ektaktonew3.jpeg
Νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σκότωσε τη σύντροφό του και παραδόθηκε
Ακόμη μια γυναικοκτονία στον Πειραιά - Ένας 25χρονος σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του και παραδόθηκε στην αστυνομία
Νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά: Σκότωσε τη σύντροφό του και παραδόθηκε
ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
«Ας σταθούμε στα παιδιά με απώλειες, ως Άνθρωποι, γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η απαξίωση των ατόμων με αναπηρία»
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί