ΣΧΟΛΕΙΑ
Κενά εξακολουθούν να υπάρχουν σε πολλά σχολεία και του Ηρακλείου Κρήτης, εμποδίζοντας την έναρξη των μαθημάτων.

Σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας, καθώς παρά τις προσλήψεις τα κενά εξακολουθούν να υπάρχουν και να θέτουν εμπόδια στην διεξαγωγή της διδασκαλίας.

Βρισκόμαστε δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πολλοί νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, αδυνατώντας να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες τους, συχνά φτάνουν στο σημείο να παραιτηθούν!

Κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια

Εξαίρεση στον κανόνα δεν αποτελεί και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι πάρα πολλά, ξεπερνώντας τα 200, και κυρίως εντοπίζονται στην Ειδική εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, στα τμήματα ένταξης και φυσικά στα μαθήματα ειδικότητας.

Όπως αναφέρεται, οδεύει προς ολοκλήρωση η διαδικασία συγκέντρωσης των κενών, τα οποία θα προωθηθούν στο Υπουργείο ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν οι αναπληρωτές που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές. Όταν και αν...

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το τοπίο παραμένει επίσης θολό, καθώς τα κενά ανέρχονται σε περίπου 150, ιδιαίτερα στα μαθήματα των θετικών επιστημών. Και σε αυτή την περίπτωση αναμένονται οι αναπληρωτές που θα σταλούν και ποιοι εν τέλει θα μπορέσουν να δεχθούν την θέση.

Ιδιαίτερα σοβαρό παραμένει και στην Κρήτη το πρόβλημα των ενοικίων, το οποίο καθιστά αδύνατη τη διαβίωση των εκπαιδευτικών που καλούνται να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους στην στέγαση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης