Λουκέτο, έξωση, σχολείο, Αιγάλεω
Σε λειτουργία μπήκε πάλι το 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω, μετά την έξωση που ανάγκασε εκπαιδευτικούς και μαθητές να χάσουν τα μαθήματά τους.

Έπειτα από μια εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους μαθητές και αγωνίας για τους γονείς, άνοιξε πάλι σήμερα το 9ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω (γνωστό και ως σχολείο Ζαμπέτα) και ξεκίνησαν τα μαθήματα.

Το πρόβλημα είχε προκύψει τη Δευτέρα, όταν τα παιδιά πήγαν στο σχολείο και το βρήκαν σφραγισμένο από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί σε προσφυγή τους στα δικαστήρια ως προς την αλλαγή χρήσης που θέλουν να κάνουν.

Απαλλοτρίωση

Η εξέλιξη αυτή έφερε αναβρασμό στην περιοχή, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη και ενέκρινε το να προχωρήσει ο δήμος σε αναγκαστική απαλλοτρίωση, ο δήμαρχος έδωσε τρεις ημέρες αναστολή λειτουργίας του σχολείου και σήμερα άνθρωποι του δήμου πήγαν το πρωί κι έκαναν αποσφράγιση των εισόδων, χωρίς να προκύψει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από τους ιδιοκτήτες.

«Το σχολείο άνοιξε. Έγινε η αποσφράγιση και ξεκίνησαν τα μαθήματα κανονικά», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, προσθέτοντας πως είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία, από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει την απόφαση για την αναγκαστική απαλλοτρίωση.

Το θέμα λοιπόν δεν έχει λήξει οριστικά και θα έχει συνέχεια, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κτίριο στην ευρύτερη περιοχή για αγορά ή ενοικίαση, ενώ η λύση για μετεγκατάσταση του 9ου Δημοτικού στο κτίριο του 14ου Δημοτικού, απορρίφθηκε καθώς είναι μικρό και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό παιδιών (περίπου 190 μαθητές και στα δύο σχολεία).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

IKARIA
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
Στα πλαίσια του 13ου διεθνή μαθητικού διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, η ταινία αφορά κάποια παιδιά που συνειδητοποιούν ότι...
"Για το περιβάλλον, μην περιμένεις άλλον" Ένα όμορφο βίντεο των μαθητών Δημοτικού της Ικαρίας
δημόσιο προσλήψεις
Νομοσχέδιο: Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο
«Σπάει ο πάγος» των προσλήψεων εν μέσω εκλογών (νομοσχέδιο) - Ποιες προκηρύξεις του δημοσίου δεν θα «σκοντάψουν» στο πάγωμα των προσλήψεων που ισχύει...
Νομοσχέδιο: Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο
cd_Cover_2
«Γνώρισα λαούς κι’ ανθρώπους, μ’ άλλη γλώσσα, μ’ άλλους τρόπους» - Ένα τραγούδι για το βιβλίο από τα παιδιά
Τα παιδιά της χορωδίας του 4ου Πειραματικού Σχολείου Ερμούπολης Σύρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ηχογράφησαν και παρουσιάζουν...
«Γνώρισα λαούς κι’ ανθρώπους, μ’ άλλη γλώσσα, μ’ άλλους τρόπους» - Ένα τραγούδι για το βιβλίο από τα παιδιά