apergia
Nick Paleologos / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΕΛΜΕ Πειραιά: Και αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ

Πληθαίνουν οι ΕΛΜΕ που κηρύσσουν Απεργία-Αποχή ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές.

Σήμερα, συμμετοχή στην απεργία-αποχή αποφάσισε και η ΕΛΜΕ του Πειραιά, η οποία επίσης καταθέτει αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε στις 20/9, διευρυμένο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με την συμμετοχή περίπου 90 συναδέλφων, όπου αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το επόμενο διάστημα:

  • Σε συνέχεια της πρώτης απόφασης (105/13-09-2022), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προχωράει και σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές, για την κάλυψη όλων συναδέλφων. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του σωματείου – κανένας μέντορας/συντονιστής, καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή όλου τους θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.

  • Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης των συναδέλφων που εργάζονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Σαλαμίνα. Διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από όλα τα σχολεία της περιοχής, σε σύσκεψη με άλλα σωματεία του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού και στην συνέχεια κινητοποίηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμάνι του Πειραιά, από κοινού με άλλα σωματεία του Πειραιά του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, αλλά και άλλες νησιωτικές ΕΛΜΕ.

  • Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της, όπως ανακοίνωση, πανό, περιοδείες κ.α.

  • Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους

  • Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μέσα στον Οκτώβρη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου