apergia
Nick Paleologos / SOOC
ΕΛΜΕ Πειραιά: Και αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ

Πληθαίνουν οι ΕΛΜΕ που κηρύσσουν Απεργία-Αποχή ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές.

Σήμερα, συμμετοχή στην απεργία-αποχή αποφάσισε και η ΕΛΜΕ του Πειραιά, η οποία επίσης καταθέτει αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε στις 20/9, διευρυμένο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με την συμμετοχή περίπου 90 συναδέλφων, όπου αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης, για το επόμενο διάστημα:

  • Σε συνέχεια της πρώτης απόφασης (105/13-09-2022), το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ προχωράει και σε κήρυξη Απεργίας-Αποχής ενάντια στις Υπουργικές Αποφάσεις για τους Μέντορες και τους Συντονιστές, για την κάλυψη όλων συναδέλφων. Θα ακολουθήσει ειδική ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες. Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τις αποφάσεις του σωματείου – κανένας μέντορας/συντονιστής, καμία συμμετοχή στις διαδικασίες που προβλέπουν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Κάλεσμα προς την ΟΛΜΕ να κάνει το ίδιο, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Συνεχίζουμε με στόχο την ανατροπή όλου τους θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης.

  • Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης των συναδέλφων που εργάζονται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Σαλαμίνα. Διεκδίκηση για άμεσα μέτρα ανακούφισης. Στην κατεύθυνση αυτή, προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από όλα τα σχολεία της περιοχής, σε σύσκεψη με άλλα σωματεία του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού και στην συνέχεια κινητοποίηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμάνι του Πειραιά, από κοινού με άλλα σωματεία του Πειραιά του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, αλλά και άλλες νησιωτικές ΕΛΜΕ.

  • Συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη. Το Δ.Σ. να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την επιτυχία της, όπως ανακοίνωση, πανό, περιοδείες κ.α.

  • Σύσκεψη της ΕΛΜΕ με αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους

  • Αίτημα προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ΕΛΜΕ και Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΟΛΜΕ. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε νέα Γ.Σ. της ΕΛΜΕ μέσα στον Οκτώβρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λυκειο
Βανδαλισμός σε σχολείο στη Γλυφάδα: Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου – Σοβαρές ζημιές και κλοπές
Νομικές συνέπειες για την οικογένεια, ενώ σχολείο και Δήμος κινούνται για αποζημιώσεις – Προβληματισμός για τη σχολική παραβατικότητα
Βανδαλισμός σε σχολείο στη Γλυφάδα: Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου – Σοβαρές ζημιές και κλοπές
Νίκος Ανδρουλάκης
«Εκλογές τώρα» ζητά ο Ανδρουλάκης: «Απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία της ΝΔ»
Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμές για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και ΕΥΠ – «Ορμπανίσκος των Βαλκανίων» ο πρωθυπουργός
«Εκλογές τώρα» ζητά ο Ανδρουλάκης: «Απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία της ΝΔ»
Άλγεβρα
Καταγγελία-φωτιά για διδακτικά πακέτα Α΄ Λυκείου: «Ζητήματα διαφάνειας και προδιαγραφών»
Καταγγελία για «σπάσιμο» των κανόνων στην έγκριση βιβλίων Α΄ Λυκείου
Καταγγελία-φωτιά για διδακτικά πακέτα Α΄ Λυκείου: «Ζητήματα διαφάνειας και προδιαγραφών»