Πανεπιστημιακή αστυνομία: Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 19:00 στα Προπύλαια
Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 19:00 στα Προπύλαια για την Πανεπιστημιακή αστυνομία

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές της χώρας.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ιατρικής ΕΚΠΑ, Παντείου, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ προανναγέλλουν σύσκεψη συντονισμού την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ώστε να συζητηθεί η συνέχεια των δράσεων τους.

«Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί», τονίζουν οι φοιτητές στην ανακοίνωσή τους και συμπληρώνουν πως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίςα στα ιδρύματα και να δυναμώσουν τον αγώνα τους για μόρφωση και δωρεάν σπουδές.

Επισημαίνουν ακόμη, πως σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές «συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα πανεπιστήμια».

foititiko_sillalitirio_panepistiamiaki_astinomia

Στο πλευρό των φοιτητών στέκονται ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της χώρας δηλώνοντας την ενεργή συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και ζητώντας μαζικό και οργανωμένο αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. 

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Περικλής», «Ρόζα Ιμβριώτη», οι Παρεμβάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ.Ε. κ.α αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως η κυβέρνηση μέσω της καταστολής επιθυμεί να «κλείσει το στόμα» των εργαζομένων και τη νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα, τη στήριξή του εκφράζει ο Σύλλογος «Εμείς που σπουδάσαμε στο Σοσιαλισμό», αναφέροντας σε ανακοίνωσή του, πως γνωρίζοντας τι σημαίνει «ελεύθερο Πανεπιστήμιο, ανοιχτό στην κοινωνία και στη γνώση» θα σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών και του προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Αναλυτικά το δελτίο των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας:

Εδώ και 2 μέρες εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρισκόμαστε μαζικά έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, εμποδίζοντας στην πράξη την είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η καταστολή!

Οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια μέσα από τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε απορρίψει την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα Ιδρύματα! Η κυβέρνηση προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τους φοιτητές βάζοντας χθες «στα μουλωχτά» την πανεπιστημιακή αστυνομία, έφαγε όμως τα μούτρα της από την αποφασιστική στάση των συλλόγων! 

Τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την  κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών.  

Σήμερα Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλοντας την παρουσία της αστυνομίας έξω από τις σχολές και την χθεσινή απρόκλητη επίθεση με χημικά απέναντι σε φοιτητές. 

Αντιπροσωπεία φοιτητών και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέσαμε στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου το αίτημα τον  φοιτητών να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές! Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι «με εντολή της κυβέρνησης και σε πλήρη συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, ο νόμος θα εφαρμοστεί»!

 Αποδεικνύεται πώς η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν οι φοιτητές είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας στα ιδρύματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές. Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια.  

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες, να συμμετάσχει στις μαζικές διαδικασίες  των φοιτητικών συλλόγων!! Προχωράμε σε:

•    Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19:00 στα Προπύλαια! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, τους εργαζόμενους των  πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο το λαό.
•    Σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων για να συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην πύλη της Πανεπιστημιούπολής.(Ούλωφ Πάλμε)
•    Πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης κάθε απόγευμα για να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ σε αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ
Εργατικό δυστύχημα ΣΤΑΣΥ - Αποκάλυψη: Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πέντε μέρες πριν
«Προαναγγελθέν έγκλημα»: Το ντοκουμέντο-«φωτιά» για την τραγωδία στο αμαξοστάσιο Πειραιά
Εργατικό δυστύχημα ΣΤΑΣΥ - Αποκάλυψη: Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν πέντε μέρες πριν
Ο 19χρονος ΕΠΟΠ Ραφαήλ που έχασε τη ζωή του σε άσκηση στη Ρόδο
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
Έτσι απασφάλισε η περόνη της μοιραίας χειροβομβίδας - Η κατάθεση «κλειδί» του επιλοχία και το βαρύ πένθος στο Τυμπάκι
Θάνατος 19χρονου ΕΠΟΠ στη Ρόδο: Πώς έγινε το μοιραίο δυστύχημα – Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα του πατέρα
mitsotakis-ipourgiko
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης
Με γεμάτη ατζέντα και κρίσιμες εισηγήσεις για εργασιακά, ακίνητα, μεταφορές και προϋπολογισμό, το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο - Τα θέματα της συνεδρίασης