Πανεπιστημιακή αστυνομία
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
«Θα μας βρουν απέναντί τους!» λένε οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, την προσπάθεια να υλοποιήσει το σύγχρονο «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

«Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, σαν τον κλέφτη, επιχείρησαν νύχτα να εγκαταστήσουν ομάδες καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει πως με την καταστολή θα κλείσει τα στόματα των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα» προσθέτει.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει πως «τα Πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια».

«Θα μας βρουν απέναντί τους!» λένε οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν ότι «μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, τα εργατικά σωματεία θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το νέο κυβερνητικό αυταρχισμό, την προσπάθεια να υλοποιήσει το σύγχρονο «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μέσω της λεγόμενης «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας». Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, σαν τον κλέφτη, επιχείρησαν νύχτα να εγκαταστήσουν ομάδες καταστολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ και ΑΠΘ.

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που διεκδικούν καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα, δωρεάν σίτιση – στέγαση ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να σπουδάζουν χωρίς να επιβαρύνουν το ήδη εξανεμισμένο εισόδημα των γονιών τους, η κυβέρνηση το μόνο που βλέπει είναι το πώς θα θωρακίσει τις επιχειρήσεις που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική της από όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους (άγρια καταστολή των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα, στην Cosco και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απεργίες που βγαίνουν παράνομες εν ριπή οφθαλμού,  κλπ).

Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει πως με την καταστολή θα κλείσει τα στόματα των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται για τα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή με δικαιώματα.

Οι επιλογές της κυβέρνησης αντί να φοβίζουν, βγάζουν όλο και περισσότερους στον δρόμο του αγώνα. Αντί να απομονώνουν όσους αγωνίζονται, μεγαλώνουν το κύμα αλληλεγγύης από τον λαό που αγωνίζεται ενάντια στην ακρίβεια, στην επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Τα Πανεπιστήμια όπως και τα σχολεία έχουν ανάγκες σε προσωπικό, σε διδάσκοντες, σε υποδομές. Εκεί να διοχετευθούν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση και όχι για τη σύσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια!

Θα μας βρουν απέναντί τους! Μαζί με τους συλλόγους των φοιτητών, τα εργατικά σωματεία θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια έντασης της καταστολής. Δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα να μείνουν στα χαρτιά οι αντεργατικοί και αντιεκπαιδευτικοί νόμοι.

Το σύνθημα "Φοιτητές, εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά" θα το νιώσουν καλά σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς, μέχρι να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα εκτρώματα που έφεραν και ψήφισαν στη βουλή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ

Η Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας

Τραγάκη  Δήμητρα                                                                    Αϊβαζίδης Βασίλης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News