Πανεπιστημιακή Αστυνομία
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ / INTIME NEWS
Συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Ηχηρό «όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία» λέει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου μάλιστα θα συμμετάσχουν μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών», τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω....

Η ανακοίνωση

Η μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση, της Τρίτης, 6/9, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι φοιτητές κι εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να αφήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της για εγκατάσταση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, με τουρνικέ, ΟΠΠΙ και ΜΑΤ.

Ενόψει του «χειρότερου χειμώνα μετά το 1942», όπως τον χαρακτήρισε υπουργός της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται, επιστρατεύονται μέτρα ανάλογα της ίδιας ιστορικής εποχής. Καταστολή και προετοιμασία επιπλέον μέτρων κατάργησης κάθε δικαιώματος αντίστασης, από τους φοιτητές κι εργαζόμενους των ΑΕΙ μέχρι τους απεργούς της Μαλαματίνα.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε σχεδιασμό καταστρατήγησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση ΟΠΠΙ και ΜΑΤ στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ το απόγευμα της Τρίτης.

Στηρίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών και όλες τις συλλογικές τους διαδικασίες, καθώς και τις κινητοποιήσεις τους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισής τους θα μας βρει απέναντι και δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα πλάνο σχεδιασμό παρεμπόδισής τους που τυχόν εκπορευτεί από τις όποιες αρχές, κυβερνητικές ή πανεπιστημιακές.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις φοιτητών κι εργαζομένων ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, είτε μέσα είτε γύρω από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;