Πανεπιστημιακή Αστυνομία
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ / INTIME NEWS
Συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Ηχηρό «όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία» λέει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου μάλιστα θα συμμετάσχουν μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών», τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω....

Η ανακοίνωση

Η μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση, της Τρίτης, 6/9, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι φοιτητές κι εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να αφήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της για εγκατάσταση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, με τουρνικέ, ΟΠΠΙ και ΜΑΤ.

Ενόψει του «χειρότερου χειμώνα μετά το 1942», όπως τον χαρακτήρισε υπουργός της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται, επιστρατεύονται μέτρα ανάλογα της ίδιας ιστορικής εποχής. Καταστολή και προετοιμασία επιπλέον μέτρων κατάργησης κάθε δικαιώματος αντίστασης, από τους φοιτητές κι εργαζόμενους των ΑΕΙ μέχρι τους απεργούς της Μαλαματίνα.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε σχεδιασμό καταστρατήγησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση ΟΠΠΙ και ΜΑΤ στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ το απόγευμα της Τρίτης.

Στηρίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών και όλες τις συλλογικές τους διαδικασίες, καθώς και τις κινητοποιήσεις τους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισής τους θα μας βρει απέναντι και δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα πλάνο σχεδιασμό παρεμπόδισής τους που τυχόν εκπορευτεί από τις όποιες αρχές, κυβερνητικές ή πανεπιστημιακές.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις φοιτητών κι εργαζομένων ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, είτε μέσα είτε γύρω από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko
Χαλκιδική: Αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι για ληστεία 15χρονου
Στον ανακριτή Πολυγύρου απολογήθηκαν οι πέντε ανήλικοι που κατηγορούνται για επίθεση σε 15χρονο
Χαλκιδική: Αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους οι πέντε ανήλικοι για ληστεία 15χρονου