Πανεπιστημιακή Αστυνομία
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ / INTIME NEWS
Συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια

Ηχηρό «όχι στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία» λέει και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου μάλιστα θα συμμετάσχουν μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

«Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών», τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα κάνει βήμα πίσω....

Η ανακοίνωση

Η μεγάλη χθεσινή κινητοποίηση, της Τρίτης, 6/9, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, έδειξε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι φοιτητές κι εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να αφήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα σχέδιά της για εγκατάσταση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, με τουρνικέ, ΟΠΠΙ και ΜΑΤ.

Ενόψει του «χειρότερου χειμώνα μετά το 1942», όπως τον χαρακτήρισε υπουργός της κυβέρνησης, που ετοιμάζεται, επιστρατεύονται μέτρα ανάλογα της ίδιας ιστορικής εποχής. Καταστολή και προετοιμασία επιπλέον μέτρων κατάργησης κάθε δικαιώματος αντίστασης, από τους φοιτητές κι εργαζόμενους των ΑΕΙ μέχρι τους απεργούς της Μαλαματίνα.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε σχεδιασμό καταστρατήγησης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση ΟΠΠΙ και ΜΑΤ στις πύλες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ το απόγευμα της Τρίτης.

Στηρίζουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών και όλες τις συλλογικές τους διαδικασίες, καθώς και τις κινητοποιήσεις τους. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισής τους θα μας βρει απέναντι και δε θα συμμετάσχουμε σε κανένα πλάνο σχεδιασμό παρεμπόδισής τους που τυχόν εκπορευτεί από τις όποιες αρχές, κυβερνητικές ή πανεπιστημιακές.

Συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις φοιτητών κι εργαζομένων ενάντια στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, είτε μέσα είτε γύρω από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε την άμεση και μόνιμη απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων, ΟΠΠΙ, ΜΑΤ και όποιου άλλου σώματος επιστρατευτεί, από τα ΑΕΙ.

Απαιτούμε από τις Πρυτανικές αρχές όλων των Ιδρυμάτων να πάρουν τώρα θέση, δημόσια κι ανοιχτά, για τα σχέδια αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ, καθώς και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, τη συνεχή παρουσία ΟΠΠΙ και ΜΑΤ έξω από τα Ιδρύματα και τη χρήση χημικών.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Φοιτητικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης 8/9 στις 19:00 στα Προπύλαια.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mpofiliou-natasa
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»
«Αλλά αυτοί είστε» που θα έλεγε και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας - Τι απάντησε η δημοφιλής τραγουδίστρια στον απόηχο των πικρόχολων σχολίων...
Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν πτοούμαι με τίποτα, συνεχίζω»