pierce, Κεραμέως
Αντί να ενημερώσει για το πώς θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες η νέα σχολική χρονιά, η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε πότε θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες του 2023 και πότε θα λήξουν τα μαθήματα!

Το χθεσινό «κόλπο» Κεραμέως ήταν τόσο προφανές που προκάλεσε ιλαρότητα.

Αντί να δώσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει αν η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τη Δευτέρα θα έχει όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, να ενημερώσει για τη β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών, να μας εξηγήσει αν θα υπάρχουν πολλά κενά οπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, αν τα βιβλία θα περιμένουν τους μαθητές, αν θα ξεκινήσουν τα σχολικά γεύματα, η παράλληλη στήριξη, τα τμήματα ένταξης, τι γίνεται με τις τοποθετήσεις, ρτις αναθέσεις, αν θα υπάρχουν καθαρίστριες, αν θα έχουμε καλό εξαερισμό και πετρέλαιο για το χειμώνα, αν θα ληφθούν κάποια στοιχειώδη έστω μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αν θα βρεθούν επιτέλους δωμάτια στις τουριστικές περιοχές ώστε να μείνουν οι εκπαιδευτικοί αντί να τη βγάζουν σε σκηνές και αυτοκίνητα,  για το ωράριο-λάστιχο και τις περιπλανήσεις από σχολείο σε σχολείο για τη συμπλήρωσή του, αντί δηλαδή η υπουργός Παιδείας να μιλήσει για τη σχολική χρονιά που ξεκινά, η κ.Κεραμέως πέταξε τη μπάλα όχι στην εξέδρα, σε άλλο οικόπεδο.

Ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του 2023, κομπάζοντας ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Πράγματι, πρώτη φορά συμβαίνει να ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πανελλαδικών του 2023 πριν ξεκινήσει η χρονιά του 2022-23 αλλά να μην ανακοινώνεται αν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά. Ισως γιατί όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας, του δικού της και των άλλων κομμάτων, δεν ήταν τόσο άριστοι.

Με σεβασμό...

Η Υπουργός εξήγησε το σκεπτικό της «καινοτόμου αυτής παρουσίασης του προγραμματισμού του σχολικού/ακαδημαϊκού έτους στην αρχή της χρονιάς»: με σεβασμό σε μαθητές, φοιτητές, καταρτιζόμενους, εκπαιδευτικούς, στελέχη, γονείς, εγκαινιάζεται μία νέα πρακτική, σύμφωνα με την οποία οι ανακοινώσεις θα γίνονται εγκαίρως, μεταξύ άλλων, για την καλύτερη οργάνωση της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση που δρομολογείται, ώστε κάθε χρόνο το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων να γνωστοποιείται έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Σεβασμός λοιπόν. Αυτά ακριβώς τα θέματα ήθελαν να πληροφορηθούν οι γονείς και οι μαθητές που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες μια από τις  πιο δύσκολες χρονιές μετά  το 1942, όπως η ίδια η κυβέρνηση δια του αντιπροέδρους της μας έχει προετοιμάσει, λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Πότε θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες του 2023 και πότε θα λήξουν τα μαθήματα.  Αυτά ήθελαν να πληροφορηθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ακόμα δεν ξέρουν πώς θα λειτουργήσουν όχι μόνο με τους μαθητές, αλλά και με τους νέους θεσμούς που έφερε η επινοητική υπουργός για να περάσει την αξιολόγηση, όπως τους μέντορες, τους εκπαιδευτικούς ομίλους και τους συντονιστές...

Δεν είναι φυσικά κακό να υπάρχει έγκαιρος προγραμματισμός, το αντίθετο. Ομως η επιτηδευμένη ανακοίνωσή του λίγες μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων είναι προφανές τι υποκρύπτει -και ιδίως τι αποκρύπτει. Και αυτό δεν σώζεται από τη μεθόδευση που έγινε για να μην επικεντρωθούν οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις στα πραγματικά προβλήματα της χρονιάς που ξεκινά, ώστε να προβληθούν κυρίως οι πληροφορίες που εξυπηρετούν μόνο το νέο αφήγημα της κ.Κεραμέως «Όλα πιο νωρίς!» Εστρεψε -πρόσκαιρα- την εκπαιδευτική επικαιρότητα εκεί που ήθελε, ενώ σε μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που περιέγραψε, τα σχολεία έχουν χίλια προβλήματα, οι εκπαιδευτικοί αισθάνονται διαλυμένοι, η Πανεπιστημιακή Αστυνομία εγκαθίσταται στις σχολές , οι φοιτητές ξεσηκώνονται κλπ

Τι απάντησε στα κρίσιμα: Ουδέν νεότερο

Παρόλα αυτά κάποιες ερωτήσεις έγιναν, αλλά η υπουργός Παιδείας δεν είχε να πει καλά νέα για τους εκπαιδευτικούς. Για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων δείτε εδώ.  Ρωτήθηκε για το πρόβλημα της στέγασης εκπαιδευτικών ιδίως στις τουριστικές περιοχές και απάντησε για ...τις μετακινήσεις και για κάποιο γενικότερο σχέδιο που δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Η κα Μακρή έχει ανακοινώσει προσφάτως όπως κάθε χρόνο ειδικές πρωτοβουλίες σχετικά με τις μετακινήσεις των αναπληρωτών προς τις περιοχές όπου καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία. Επιπλέον υπάρχουν πρωτοβουλίες και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε επίπεδο Προεδρίας της Κυβέρνησης εξετάζεται συνολικά ένα σχέδιο με κίνητρα, που έχει να κάνουν με κάθε κλάδο δημοσίου, γιατρούς, εκπαιδευτικούς κ.λ.π, για να υπηρετήσουν σε δυσπρόσιτες και ακριτικές περιοχές. Οταν υπάρχουν νεώτερα θα ανακοινωθούν», είπε.

Ούτε για αυξήσεις μισθών εκπαιδευτικών ή για voucher στους νέους αναπληρωτές είχε κάτι θετικό να πει, το αντίθετο: «Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και βεβαίως το Δημόσιο πρώτο, όπως ανακοινώθηκε το πρωί, κάνει την προσπάθεια για τη μείωση των σχετικών δαπανών”

Οπως ήταν επόμενο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στήθηκε «πανηγύρι» με αυτά τα σκαρφίσματα, με πάρα πολλά σχόλια που περιείχαν από ειρωνείες και ύβρεις μέχρι προγνώσεις για τις επερχόμενες εκλογές, βάσει των ημερομηνιών που ανακοινώθηκαν για τις πανελλαδικές του 2023. Μικρό μόνο δείγμα:

σχολια για κεραμέως

Η ίδια Υπουργός  φροντισε επίσης να παραστεί προχτές, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό  στα εγκαίνια του νέου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Pierce - The American College of Greece, στα Σπάτα, και μάλιστα  ανήρτησε στο facebook και το twitter τις σχετικές φωτογραφίες, λαμβάνοντας ξανά κυρίως αρνητικά σχόλια όπως το ακόλουθο:

σχόλια για κεραμέως

Οι σφοδρές αντιδράσεις πολλών χρηστών του twitter, καταδεικνύουν το γεγονός ότι ένα πρόσωπο με θεσμικό ρόλο και δη μέλος της κυβέρνησης παραβρίσκεται στα εγκαίνια ενός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Παράλληλα, αρκετοί δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν ότι την ίδια ώρα πολλοί εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να βρουν στέγη και τα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο