φοιτητές κινητοποίηση
Dimitris Kapantais / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία - Καθημερινές πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης

Φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στις 19:00 στα Προπύλαια διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας ενάντια στην απόπειρα εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Παράλληλα, καλούν σε συμπόρευση τους καθηγητές, τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων, τα εργατικά σωματεία και κάθε πολίτη.

Επιπλέον, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων.

Κάθε απόγευμα δε θα λαμβάνουν χώρα πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης.

Η ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων Αθήνας:

Η Πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές!

Παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!

Εδώ και 2 μέρες εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρισκόμαστε μαζικά έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, εμποδίζοντας στην πράξη την είσοδο της αστυνομίας στις σχολές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία και η καταστολή!

Οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια μέσα από τις συλλογικές μας αποφάσεις έχουμε απορρίψει την παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα Ιδρύματα! Η κυβέρνηση προσπάθησε να πιάσει στον ύπνο τους φοιτητές βάζοντας χθες «στα μουλωχτά» την πανεπιστημιακή αστυνομία, έφαγε όμως τα μούτρα της από την αποφασιστική στάση των συλλόγων! 

Τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την  κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών.  

Σήμερα Τρίτη 6 Σεπτέμβρη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγγέλοντας την παρουσία της αστυνομίας έξω από τις σχολές και την χθεσινή απρόκλητη επίθεση με χημικά απέναντι σε φοιτητές. 

Αντιπροσωπεία φοιτητών και της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέσαμε στον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου το αίτημα τον φοιτητών να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές! Η απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι «με εντολή της κυβέρνησης και σε πλήρη συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές, ο νόμος θα εφαρμοστεί»!

Αποδεικνύεται πώς η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλλει την πανεπιστημιακή αστυνομία, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών που η ίδια η αντιλαϊκή πολιτική δημιουργεί. Δυστυχώς για αυτήν οι φοιτητές είμαστε ακόμα πιο αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας στα ιδρύματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, για δωρεάν σπουδές. Σημαντικές ευθύνες αναλαμβάνουν και οι πρυτανικές αρχές συναινώντας στον κρατικό αυταρχισμό μέσα στα Πανεπιστήμια.  

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να αγκαλιάσει τις πρωτοβουλίες, να συμμετάσχει στις μαζικές διαδικασίες  των φοιτητικών συλλόγων!! Προχωράμε σε:

•    Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 19:00 στα Προπύλαια! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στους καθηγητές, τους εργαζόμενους των πανεπιστημίων, στα εργατικά σωματεία και σε όλο το λαό.

•    Σύσκεψη συντονισμού των φοιτητικών συλλόγων για να συζητήσουμε τη συνέχεια της δράσης μας την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 19:00 στην πύλη της Πανεπιστημιούπολής.(Ούλωφ Πάλμε)

•    Πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης κάθε απόγευμα για να αποτρέψουμε με τη μαζική μας παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026 και στο έργο ERASMUS+ SCALe – Smart City ASEAN Learning Network
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διεθνές συνέδριο με τίτλο International Conference on Sustainable Smart Cities...
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ισχυρή και καταλυτική συνεισφορά στο διεθνές συνέδριο International Conference on Sustainable Smart Cities (ICSSC) 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ο βαθμός δεν μετράει μόνο με αριθμούς – Η θέση στην κατάταξη καθορίζει την επιτυχία
Πανελλήνιες 2026: Γιατί ένα 15 μπορεί να αποδειχθεί πιο «δυνατό» από ένα 19 – Η ανάλυση του Στράτου Στρατηγάκη