ΜΑΤ - Πανεπιστημιακή αστυνομία έξω από το ΕΚΠΑ
INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε πολλά τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, με πλήθος κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία από φοιτητές και εργαζόμενους των Πανεπιστημίων, ενώ εντείνονται οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας στα σχετικά Ιδρύματα.

Χθες ένταση και ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκε στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στην Ούλωφ Πάλμε, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να εναντιωθούν στον θεσμό των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Έτσι και σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι πρόκειται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Μάλιστα, με νέα ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΜΠ δηλώνουν την άρνηση εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στον χώρο του Πολυτεχνείου και καλούν σε συγκέντρωση στις πύλες της σχολής, σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση

"Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!

Η κυβέρνηση έστειλε τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ξεκινώντας σήμερα το βράδυ 5/9 από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ.

Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής.

Σε μια περίοδο που εμείς σαν εργαζόμενοι και οι οικογένειας μας στενάζουν από τη ακρίβεια, που οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει «πιάσει πάτο» η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι επιλέγει να δυναμιτίσει το κλίμα εν μέσω εξεταστικής των φοιτητών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στο Ίδρυμα με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου πλαισίου που ψηφίστηκε μέσα στο Καλοκαίρι. Η κυβέρνηση απαξιώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (ΕΒΕ, Ισοτιμία Πτυχίων, ν+2, πειθαρχικά).

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη τον 21° αιώνα.

Συγκέντρωση στις Πύλες του ΕΜΠ από το πρωί της 06/09/2022. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΔΠΤΕ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολό του.

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο."

Πηγή: foititikanea.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

astinomia-peripoliko
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνέλαβαν στην Ηλιούπολη τρεις άντρες 57, 38 και 31 ετών, που λίγο πριν είχαν διαρρήξει ένα σπίτι
Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια ηλικιωμένων στα νότια προάστια