ΜΑΤ - Πανεπιστημιακή αστυνομία έξω από το ΕΚΠΑ
INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε πολλά τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, με πλήθος κινητοποιήσεων και στάσεων εργασίας.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία από φοιτητές και εργαζόμενους των Πανεπιστημίων, ενώ εντείνονται οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας στα σχετικά Ιδρύματα.

Χθες ένταση και ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σημειώθηκε στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στην Ούλωφ Πάλμε, όπου φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να εναντιωθούν στον θεσμό των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Έτσι και σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι πρόκειται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Μάλιστα, με νέα ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΜΠ δηλώνουν την άρνηση εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στον χώρο του Πολυτεχνείου και καλούν σε συγκέντρωση στις πύλες της σχολής, σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση

"Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στο Πολυτεχνείο!

Η κυβέρνηση έστειλε τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας ξεκινώντας σήμερα το βράδυ 5/9 από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ.

Εδώ και ένα χρόνο οι εργαζόμενοι σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής.

Σε μια περίοδο που εμείς σαν εργαζόμενοι και οι οικογένειας μας στενάζουν από τη ακρίβεια, που οι φοιτητές έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει «πιάσει πάτο» η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει 50 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι επιλέγει να δυναμιτίσει το κλίμα εν μέσω εξεταστικής των φοιτητών.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η πανεπιστημιακή αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στο Ίδρυμα με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου πλαισίου που ψηφίστηκε μέσα στο Καλοκαίρι. Η κυβέρνηση απαξιώνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (ΕΒΕ, Ισοτιμία Πτυχίων, ν+2, πειθαρχικά).

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Φοβούνται την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών για το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη τον 21° αιώνα.

Συγκέντρωση στις Πύλες του ΕΜΠ από το πρωί της 06/09/2022. Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΔΠΤΕ από τις 11:00 έως τη λήξη της βάρδιας και στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μείνει στα χαρτιά ο νέος-νόμος πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη στο σύνολό του.

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της ότι Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν πρόκειται να μπει στο Πολυτεχνείο."

Πηγή: foititikanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

chatgpt
Ανεξέλεγκτη η Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς τα Chatbots γίνονται κίνδυνος για τη ζωή των νέων
Τα chatbots που αγαπάμε μπορεί να γίνουν επικίνδυνα: Πώς η ανεξέλεγκτη τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει επικίνδυνες σκέψεις και απειλεί τη ζωή των νέων
Ανεξέλεγκτη η Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς τα Chatbots γίνονται κίνδυνος για τη ζωή των νέων
xaralabogianni
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Διορισμοί πριν το Πάσχα και 27.000 νέες προσλήψεις το 2026
ΑΣΕΠ 2026: Διορισμούς "εξπρές" πριν το Πάσχα και 27.000 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, προανήγγειλε η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Διορισμοί πριν το Πάσχα και 27.000 νέες προσλήψεις το 2026
dimosioi-ypallhloi
Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 62 έτη στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
Η ανησυχία ότι το προσδόκιμο ζωής θα συνδεθεί πιο αυστηρά με τα όρια ηλικίας λειτουργεί ως επιταχυντής, οδηγώντας ασφαλισμένους να υποβάλουν αιτήσεις...
Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν τα 62 έτη στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα