ΜΑΤ - Πανεπιστημιακή αστυνομία έξω από το ΕΚΠΑ
INTIME NEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣ
Πανεπιστημιακή αστυνομία: Τι υποστηρίζουν τα μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ για τα χθεσινά επεισόδια

«Η κυβέρνηση αποφάσισε, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και ενημέρωση, να προκαλέσει αναταραχή και να μην αφήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα να ξεκινήσει ομαλά αυτήν την ούτως ή άλλως δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά, ενεργοποιώντας το νόμο περί πανεπιστημιακής αστυνομίας την πρώτη μέρα μιας ήσυχης, όπως διαφαινόταν, εξεταστικής περιόδου» επισημαίνουν τα μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Στη συνέχεια, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν εντολή για άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την πανεπιστημιούπολη και για έναρξη διαλόγου με τις παν/μιακες αρχές για το αν και κατά πόσο ένα τέτοιο σώμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της φύλαξης των ιδρυμάτων και την αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας στις πανεπιστημιουπόλεις.

Μάλιστα, καλούν τη Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση απέναντι σε αυτήν την απροειδοποίητη εισβολή και τους συναδέλφους τους να υπερασπιστούν το Ελληνικό πανεπιστήμιο απέναντι σε κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης του και στον αυταρχισμό.

Τα μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ για τα χθεσινά επεισόδια

Το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου, πρώτης μέρας της εξεταστικής περιόδου για τη Σχολή μας, κλούβες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν για να εγκαταστήσουν τις Ομάδες Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην είσοδο της Ούλωφ Πάλμε της πανεπιστημιούπολης. Το ίδιο συνέβη και στο ΕΜΠ επί της οδού Κοκκινοπούλου. Όλα αυτά, δίχως να έχουν ενημερωθεί οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, και προφανώς και του ΕΜΠ.

Μετά από μία ταραχώδη θερινή περίοδο, κατά την οποία ψηφίστηκε ένας νόμος που θεωρείται απαράδεκτος από το σύνολο των εκπροσώπων των Μελών ΔΕΠ και όχι μόνο, η κυβέρνηση αποφάσισε, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και ενημέρωση, να προκαλέσει αναταραχή και να μην αφήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα να ξεκινήσει ομαλά αυτήν την ούτως ή άλλως δύσκολη ακαδημαϊκή χρονιά, ενεργοποιώντας το νόμο περί πανεπιστημιακής αστυνομίας την πρώτη μέρα μιας ήσυχης, όπως διαφαινόταν, εξεταστικής περιόδου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τονίζει εκ νέου την αντίθεσή του με την δημιουργία του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αμφισβητώντας τόσο τη χρησιμότητά του, όσο και τη δυνατότητα του σώματος να δράσει εντός της Πανεπιστημιούπολης.

- Καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν εντολή για άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την πανεπιστημιούπολη και για έναρξη διαλόγου με τις παν/μιακες αρχές  για το αν και κατά πόσο ένα τέτοιο σώμα (με τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος) θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της φύλαξης των ιδρυμάτων και την αύξηση του αισθήματος της ασφάλειας στις πανεπιστημιουπόλεις.

- Καλούμε την Σύγκλητο και τις πρυτανικές αρχές να πάρουν θέση απέναντι σε αυτήν την απροειδοποίητη εισβολή.

- Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το Ελληνικό πανεπιστήμιο απέναντι σε κάθε απόπειρα εργαλειοποίησης του και στον αυταρχισμό.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ   Ε. Κ. Π. Α.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γραμματέας             

Δημήτρης Δρόσος                                                   Κώστας Γαγανάκης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκάλα γράφει στον πίνακα
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έχουν χαθεί χιλιάδες οργανικές θέσεις στα σχολεία με τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, με την...
Διορισμοί και συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών 2010 - 2024: 38.000 διορισμοί έναντι 55.000 συνταξιοδοτήσεων
texniti noimosini
Βάσεις εισαγωγής: Πως θα κινηθούν σύμφωνα με τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης
Πτώση που αγγίζει τα 500 μόρια θα υπάρξει σε δημοφιλή σχολή, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024, οι οποίες αναμένονται να...
Βάσεις εισαγωγής: Πως θα κινηθούν σύμφωνα με τα εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης