κινητοποίηση φοιτητών ΟΠΠΙ
Aris Oikonomou / SOOC
Σε κινητοποιήσεις καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αύριο, Τρίτη, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ. της Τρίτης απευθύνουν οι σύλλογοι φοιτητών, με αφορμή την απόπειρα εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη, το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι άντρες των ΟΠΠΙ, υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ προσπάθησαν να κάνουν την πρώτη τους περιπολία, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να πραγματοποιούν συγκέντρωση στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται με γκλοπ, χημικά και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έκαναν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να διοργανώνουν έκτακτη συγκέντρωση.

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο, Τρίτη σε συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στις 8:00πμ και κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Σε σχετικό κάλεσμα, η ομάδα Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη αναφέρει:

Ούτε τα χημικά και οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν λύγισαν τη νεολαία έξω από το ΕΚΠΑ!

Το σθένος των αποφασισμένων φοιτητών, των εργαζομένων των πανεπιστημίων, των κατοίκων των γειτονιών ήταν μεγαλύτερο από τον βαρύ οπλισμό των μπράβων της κυβέρνησης και του κράτους που αποφάσισαν να "εγκαινιάσουν" τη δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σήμερα στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Η συγκέντρωση έξω από τις πύλες των ιδρυμάτων μεγάλη και ατρόμητη, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τον πολιτικό αγώνα που δίνουν μήνες τώρα για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών να αποτελεί την ασπίδα και το δικό τους "όπλο".

Το μήνυμα δόθηκε από όλες τις πλευρές!

Εμείς από την πλευρά μας υπερασπίζουμε το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων να δοθούν χρήματα για τους φοιτητές και τη λειτουργία της δημόσιας δωρεάν παιδείας και να μην πατήσουν ποτέ πόδι δυνάμεις καταστολής κάνοντας ακόμη και τα πανεπιστήμια μία ακόμη φυλακή!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του εργατικού κινήματος, το μαθητικό κίνημα, τις συλλογικότητες γειτονιάς, τις δημοτικές παρατάξεις και κάθε έναν και μία από εμάς να στηρίξουμε έμπρακτα τα πανεπιστήμια μας και τη μάχη των φοιτητικών συλλόγων με κάθε τρόπο!

Επίσημο δημόσιο κάλεσμα για αύριο στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ.!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
λιμενικο
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,...
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
ταβανι
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί άμεση αποκατάσταση της σχολικής λειτουργίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
pc_tilekpaideusi_laptop.jpg
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα
Κακοκαιρία και ψηφιακή εκπαίδευση: Γιατί η άμεση εφαρμογή δεν φέρνει μαθησιακά αποτελέσματα
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα