κινητοποίηση φοιτητών ΟΠΠΙ
Aris Oikonomou / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σε κινητοποιήσεις καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αύριο, Τρίτη, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ. της Τρίτης απευθύνουν οι σύλλογοι φοιτητών, με αφορμή την απόπειρα εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη, το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι άντρες των ΟΠΠΙ, υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ προσπάθησαν να κάνουν την πρώτη τους περιπολία, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να πραγματοποιούν συγκέντρωση στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται με γκλοπ, χημικά και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έκαναν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να διοργανώνουν έκτακτη συγκέντρωση.

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο, Τρίτη σε συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στις 8:00πμ και κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Σε σχετικό κάλεσμα, η ομάδα Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη αναφέρει:

Ούτε τα χημικά και οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν λύγισαν τη νεολαία έξω από το ΕΚΠΑ!

Το σθένος των αποφασισμένων φοιτητών, των εργαζομένων των πανεπιστημίων, των κατοίκων των γειτονιών ήταν μεγαλύτερο από τον βαρύ οπλισμό των μπράβων της κυβέρνησης και του κράτους που αποφάσισαν να "εγκαινιάσουν" τη δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σήμερα στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Η συγκέντρωση έξω από τις πύλες των ιδρυμάτων μεγάλη και ατρόμητη, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τον πολιτικό αγώνα που δίνουν μήνες τώρα για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών να αποτελεί την ασπίδα και το δικό τους "όπλο".

Το μήνυμα δόθηκε από όλες τις πλευρές!

Εμείς από την πλευρά μας υπερασπίζουμε το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων να δοθούν χρήματα για τους φοιτητές και τη λειτουργία της δημόσιας δωρεάν παιδείας και να μην πατήσουν ποτέ πόδι δυνάμεις καταστολής κάνοντας ακόμη και τα πανεπιστήμια μία ακόμη φυλακή!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του εργατικού κινήματος, το μαθητικό κίνημα, τις συλλογικότητες γειτονιάς, τις δημοτικές παρατάξεις και κάθε έναν και μία από εμάς να στηρίξουμε έμπρακτα τα πανεπιστήμια μας και τη μάχη των φοιτητικών συλλόγων με κάθε τρόπο!

Επίσημο δημόσιο κάλεσμα για αύριο στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ.!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων