κινητοποίηση φοιτητών ΟΠΠΙ
Aris Oikonomou / SOOC
Σε κινητοποιήσεις καλούν φοιτητικοί σύλλογοι αύριο, Τρίτη, στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ. της Τρίτης απευθύνουν οι σύλλογοι φοιτητών, με αφορμή την απόπειρα εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στην Πανεπιστημιούπολη, το απόγευμα της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι άντρες των ΟΠΠΙ, υπό τη συνοδεία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ προσπάθησαν να κάνουν την πρώτη τους περιπολία, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να πραγματοποιούν συγκέντρωση στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ.

Μάλιστα, σημειώθηκε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτίθενται με γκλοπ, χημικά και κρότου λάμψης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) θα έκαναν σήμερα την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, με τους φοιτητές να αντιδρούν άμεσα και να διοργανώνουν έκτακτη συγκέντρωση.

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν αύριο, Τρίτη σε συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στις 8:00πμ και κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 12:00.

Σε σχετικό κάλεσμα, η ομάδα Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη αναφέρει:

Ούτε τα χημικά και οι επιθέσεις της αστυνομίας δεν λύγισαν τη νεολαία έξω από το ΕΚΠΑ!

Το σθένος των αποφασισμένων φοιτητών, των εργαζομένων των πανεπιστημίων, των κατοίκων των γειτονιών ήταν μεγαλύτερο από τον βαρύ οπλισμό των μπράβων της κυβέρνησης και του κράτους που αποφάσισαν να "εγκαινιάσουν" τη δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σήμερα στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Η συγκέντρωση έξω από τις πύλες των ιδρυμάτων μεγάλη και ατρόμητη, με τους φοιτητικούς συλλόγους και τον πολιτικό αγώνα που δίνουν μήνες τώρα για την παιδεία των κοινωνικών αναγκών να αποτελεί την ασπίδα και το δικό τους "όπλο".

Το μήνυμα δόθηκε από όλες τις πλευρές!

Εμείς από την πλευρά μας υπερασπίζουμε το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων να δοθούν χρήματα για τους φοιτητές και τη λειτουργία της δημόσιας δωρεάν παιδείας και να μην πατήσουν ποτέ πόδι δυνάμεις καταστολής κάνοντας ακόμη και τα πανεπιστήμια μία ακόμη φυλακή!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς του εργατικού κινήματος, το μαθητικό κίνημα, τις συλλογικότητες γειτονιάς, τις δημοτικές παρατάξεις και κάθε έναν και μία από εμάς να στηρίξουμε έμπρακτα τα πανεπιστήμια μας και τη μάχη των φοιτητικών συλλόγων με κάθε τρόπο!

Επίσημο δημόσιο κάλεσμα για αύριο στις πύλες του ΕΚΠΑ (Ούλωφ Πάλμε - Ζωγράφου) και του ΕΜΠ (Κοκκινοπούλου) στις 7.00 π.μ.!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολική Ψυχολογία: ΔΙΝΕΙ ΔΙΠΛΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ αυτό το σεμινάριο

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

επιμορφωτικη εκδηλωση
ΠΔΕ Αττικής: Επιμορφωτική εκδήλωση «Διαχείριση σχολικής τάξης»
Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 Απριλίου και απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης
ΠΔΕ Αττικής: Επιμορφωτική εκδήλωση «Διαχείριση σχολικής τάξης»