ειδική αγωγή σεμινάριο
esties-foitites-thessaloniki
Ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής για τους πρωτοετείς φοιτητές που χρειάζονται ένα δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα προς τους πρωτοετείς φοιτητές που χρειάζονται ένα δωμάτιο στις Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με τον φοιτητικό Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) και να θέσουν ανοιχτά όποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσουν με την αίτηση σου ή και την διαμονή σου στις εστίες, απευθύνει η Πανσπουδαστική.

«Ο φοιτητικός σύλλογος ΣΟΦΕΘ απαρτίζεται από όλους τους φοιτητές που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στις εστίες. Στο σύλλογο συζητάμε τακτικά οι φοιτητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και οργανώνουμε την δράση μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στο παρελθόν έχουμε πετύχει πολλά πράγματα με αυτόν τον τρόπο για τους φοιτητές όπως να έρθουν δωρεάν ράπιντ τεστς στην εστία κατά την διάρκεια της πανδημίας. Επίσης καταφέραμε να κρατήσουμε τις εστίες ανοιχτές εν μέσο lock down ενώ η αρχική σκέψη του πανεπιστημίου ήταν να τις κλείσει προσωρινά», τονίζει η παράταξη.

Η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής

Κατ’ αρχάς σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης συγχαρητήρια και σε αυτούς που σε στήριξαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που έκανες. Από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος η ζωή σου θα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που είχες συνηθίσει όσο ήσουν ακόμα μαθητής στο σχολείο. Τώρα ξεκινούν τα φοιτητικά σου χρόνια, ο αγώνας σου για να κατακτήσεις το μέλλον που ονειρεύεσαι.

Από την 1η του Αυγούστου άνοιξαν οι αιτήσεις για τις νέες εισδοχές του ακαδημαϊκού έτους 2022/23 και θα είναι ανοιχτές μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου. Την αίτηση σου μπορείς να την κάνεις ηλεκτρονικά , είτε δια ζώσης με κλεισμένο ραντεβού από ότι ανακοίνωσε η γραμματεία των εστιών.

Σε καλούμε και εσένα να έρθεις σε επαφή με τον φοιτητικό Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) και να θέσεις ανοιχτά όποιο πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσεις με την αίτηση σου ή και την διαμονή σου στις εστίες.

Ο φοιτητικός σύλλογος ΣΟΦΕΘ απαρτίζεται από όλους τους φοιτητές που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στις εστίες. Στο σύλλογο συζητάμε τακτικά οι φοιτητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και οργανώνουμε την δράση μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Στο παρελθόν έχουμε πετύχει πολλά πράγματα με αυτόν τον τρόπο για τους φοιτητές όπως να έρθουν δωρεάν ράπιντ τεστς στην εστία κατά την διάρκεια της πανδημίας. Επίσης καταφέραμε να κρατήσουμε τις εστίες ανοιχτές εν μέσο lock down ενώ η αρχική σκέψη του πανεπιστημίου ήταν να τις κλείσει προσωρινά.

Επίσης εκτός των άλλων οργανώνει και διάφορες πολιτιστικές δράσεις όπως διάφορα τουρνουά μπάσκετ, σκάκι, προβολές ταινιών αλλά και συλλογικές κουζίνες για τους φοιτητές. Τον περασμένο χρόνο έγινε πραγματικότητα το πρώτο Φεστιβάλ Φοιτητικών Συλλόγων το οποίο έλαβε χώρο έξω από τις εστίες.

Όπως αγωνίστηκες για να κατακτήσεις μια θέσει στο πανεπιστήμιο, έτσι πρέπει να αγωνιστείς για να πάρεις το πτυχίο σου. Αλλά σε αυτόν τον αγώνα σου δεν χρειάζεται να είσαι μόνος σου. Έλα και εσύ και γνώρισε τον ΣΟΦΕΘ και κατά συνέπεια τους υπόλοιπους φοιτητές μου μένουν στην εστία. Μπροστά στην νέα σου αρχή, ο Φοιτητικός Σύλλογος, οι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε εδώ για να σταθούμε δίπλα σου σε όποιο ζήτημα προκύψει, να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου, να σε βοηθήσουμε για ό,τι χρειαστείς.

Κάποιες χρήσιμες πηγές :

ιστοσελίδα εστιών ΑΠΘ : https://www.auth.gr/university_unit/pfe/

ιστοσελίδα εστίων ΠΑΜΑΚ: https://www.uom.gr/student-care/foithtikh-estia

Μπορείς να στείλεις τις ερωτήσεις σου εδώ:

https://forms.gle/2j1BP6ZUSVPzCxC26

 

Πρόεδρος ΣΟΦΕΘ Γιάννης 6946795575

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
eidiki agwgi
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 17:00 εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο...
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό