ειδική αγωγή σεμινάριο
φοιτητική στέγη, ενοίκια
ΜΑΣ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την στέγαση όλων των φοιτητών

Εμπρακτη αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους νεοεισαχθέντες φοιτητές που προσπαθούν να βρουν στέγη από το Μετωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του δίνει κατάλογο φοιτητών που μποριούν να βοηθήσουν τους πρωτοετείς και αναφέρει: «Όλοι αυτοί θα είναι εκεί, στην προσπάθεια σας να βρείτε ένα σπίτι, να κάνετε αίτηση για δωμάτιο στην εστία, ακόμα και για να οργανώσουν την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία αν χρειαστεί!! Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα φοιτητών που μέσα από τέτοιους αγώνες κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο στην εστία ή βοηθήθηκαν στο να βρουν ένα σπίτι! Όπως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που η πίεση που ασκήθηκε, οδήγησε το υπουργείο και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να νοικιάσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία για να καλυφθούν οι ανάγκες!»

Η ανακοίνωση του ΜΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή αρχή! Σας αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια στο Λύκειο, όπως και στις οικογένειες σας που σας στήριξαν ως εδώ.

Με την είσοδο σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Τα φοιτητικά σας χρόνια θα σας δώσουν νέες εμπειρίες, θα δημιουργήσετε νέες φιλίες, θα φέρετε πιο κοντά πολλά από τα όνειρα που έχετε κάνει.

Πολλοί από εσάς θα σπουδάσετε σε μια πόλη μακριά από την οικογένειά σας. Ήδη με την ανακοίνωση των βάσεων έχετε ξεκινήσει το σαφάρι για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης και συναντάτε τα τσουχτερά ενοίκια, τη μεγάλη έλλειψη δημόσιων και δωρεάν φοιτητικών εστιών. Το πρόβλημα φέτος είναι μεγαλύτερο με την αύξηση στις τιμές των ενοικίων και τους.μισθους να τελειώνουν στη μέση του μήνα. Η στέγη έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Μεγάλα Ιδρύματα όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά ή το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δεν διαθέτουν δική τους φοιτητική εστία, ενώ με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας αρκετές εστίες παραμένουν σε απαράδεκτη κατάσταση.

Κάθε εμπόδιο μπορούμε να το ξεπεράσουμε μαζί!

Δεν είστε μόνοι σας! Στο πλάι σας έχετε τους συμφοιτητές σας, το Φοιτητικό σας Σύλλογο!! Όλοι αυτοί θα είναι εκεί, στην προσπάθεια σας να βρείτε ένα σπίτι, να κάνετε αίτηση για δωμάτιο στην εστία, ακόμα και για να οργανώσουν την αλληλεγγύη, τη φιλοξενία αν χρειαστεί!! Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα φοιτητών που μέσα από τέτοιους αγώνες κατάφεραν να πάρουν δωμάτιο στην εστία ή βοηθήθηκαν στο να βρουν ένα σπίτι! Όπως δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που η πίεση που ασκήθηκε, οδήγησε το υπουργείο και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων να νοικιάσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία για να καλυφθούν οι ανάγκες!!  

Διεκδικούμε:

  • Να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι αιτήσεις για τα κενά δωμάτια στις εστίες ώστε να ξεκινήσουν οι εισδοχές πριν την έναρξη του εξαμήνου! Ενοικίαση ξενοδοχείων όπου δεν επαρκούν τα δωμάτια των εστιών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Κανένας φοιτητής να μη μείνει χωρίς σπίτι!

  • Να καλυφθούν με ευθύνη του κράτους τα έξοδα για τη μετακίνηση των φοιτητών προς τον τόπο σπουδών τους.

  • Να δοθεί σταθερή μηνιαία επιδότηση φοιτητικής κατοικίας για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι. Να καταβληθεί άμεσα το ετήσιο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και να αυξηθεί στα 2.000€ με διεύρυνση των δικαιούχων.

  • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να εισαχθούν στις εστίες οι πυρόπληκτοι φοιτητές χωρίς άλλα κριτήρια και κόφτες.

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η ανακαίνιση των εστιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων αλλά και αχρησιμοποίητων κτηρίων του Δημοσίου, των δήμων και περιφερειών για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια.

  • Κατάργηση των δημοτικών τελών και ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.  Δωρεάν ίντερνετ για όλους τους φοιτητές.

  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανώσουν τη διεκδίκηση και την αλληλεγγύη! Καλούμε τους πρωτοετείς φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τους φοιτητικούς συλλόγους σε κάθε πόλη!

1.jpg
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την...
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές