Νέα Τμήματα Ένταξης: Επιτακτική ανάγκη να ιδρυθούν άμεσα
«Δυστυχώς, το ΥΠΑΙΘ παρ’ όλο που έχει δηλώσει πάμπολλες φορές δια στόματος της κ. Κεραμέως ότι η πρώτη προτεραιότητα είχε δοθεί στην Ειδική Αγωγή έχει επιδείξει τρομερή ολιγωρία στο θέμα της ίδρυσης των νέων Τμημάτων Ένταξης

Πλήρως αδικαιολόγητη είναι από πλευράς ΥΠΑΙΘ η καθυστέρηση έκδοσης του ΦΕΚ ίδρυσης των νέων Τμημάτων Ένταξης. 

Η διαδικασία ίδρυσής τους ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 με την έκδοση της εγκυκλίου 48132 / Δ3/ 27-04-2021 με θέμα: «Υποβολή προτάσεων για ίδρυση Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γενικής και Επαγγελματικής Κατεύθυνσης.» , η οποία όριζε μια σειρά από διαδικασίες εκ μέρους των Διευθυντών/ντριών (ή των Προϊσταμένων) των Σχολικών Μονάδων, των Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, των Περιφερειακών Διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης, των Δημοτικών Συμβουλίων και των ΚΕΔΑΣΥ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν εντός του 2021.

Ο ΠΑΣΑΔ σε ενημερωτικό του σημείωμα στις 8/2/2022 ανέφερε τα εξής:  «Τα νέα τμήματα ένταξης που βρίσκονται προς ίδρυση είναι 580-600 (για α/θμια και β/θμια συνολικά). Η διαδικασία ίδρυσής τους σε ο,τι αφορά τις αρμοδιότητες του τμήματος ειδικής αγωγής του υπουργείου έχει ολοκληρωθεί και, πλέον, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας το πότε αυτά θα δοθούν ως κενά.»

Δυστυχώς, το ΥΠΑΙΘ παρ’ όλο που έχει δηλώσει πάμπολλες φορές δια στόματος της κ. Κεραμέως ότι η πρώτη προτεραιότητα είχε δοθεί στην Ειδική Αγωγή (κάνοντας αναφορά στους πρώτους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη), έχει επιδείξει τρομερή ολιγωρία στο θέμα της ίδρυσης των νέων Τμημάτων Ένταξης. 

Είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν τα νέα Τμήματα Ένταξης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ώστε πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να μην είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, για να υποστηριχθούν από κάποιο Τμήμα Ένταξης ενός άλλου σχολείου της περιοχής τους (μιας και στο δικό τους δεν έχει ιδρυθεί). Προκειμένου, δε, να είναι εφικτή η στελέχωση των νέων Τμημάτων Ένταξης με εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πρέπει άμεσα να εκδοθεί το ΦΕΚ ίδρυσής τους!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα Ταμεία σούπερ μάρκετ αργούν σκόπιμα;

«Αποκάλεσαν μαθητές "ζώα" και "μηδενικά"»: Σοκαριστικές καταγγελίες γονέων για Πειραματικό Λύκειο

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
63 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε Δήμους και δημόσιους φορείς – Ποιες ειδικότητες ζητούνται και σε ποιες περιοχές
ΑΣΕΠ: Πάνω από 60 νέες θέσεις εργασίας σε 10 Δήμους – Αναλυτικά οι ειδικότητες
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Βενεζουέλα: Αμερικανικές επιθέσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - «Στόχος το πετρέλαιο και οι στρατηγικοί...
Βενεζουέλα: «Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΗΠΑ - Μήνυμα Μαδούρο για προετοιμασία ένοπλου αγώνα
Γκουστάβο Πέτρο
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση
Ο πρόεδρος της Κολομβίας ζητά έκτακτη σύγκληση ΟΑΚ και ΟΗΕ μετά τις εκρήξεις στη Βενεζουέλα και τις καταγγελίες Μαδούρο για εμπλοκή των ΗΠΑ
Καταδίκη Πέτρο για την επίθεση στο Καράκας – Κάνει λόγο για σοβαρή κλιμάκωση