Επιστολή στην υπουργό Παιδείας για την Ειδική Αγωγή: Αυτά είναι τα προβλήματα
Επιστολή εκπαιδευτικού στην υπουργό Παιδείας για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η κάλυψη όλων των  οργανικών κενών στην ειδική αγωγή (330 στα δημοτικά σχολεία και 155 στα νηπιαγωγεία) στους επικείμενους διορισμούς.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη δημιουργία οργανικών θέσεων εδώ και πολλά χρόνια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο λόγος είναι απλός, για να μη φαίνονται τα κενά που έχουν αφήσει εδώ και δεκαετίες από την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου και ιδιαίτερα των δομών ειδικής αγωγής! Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια έχει διαλύσει πλήρως τις δομές ειδικής αγωγής και τα παιδιά πλέον στοιβάζονται σε μεγάλο μαθητικό δυναμικό μέσα σε μικρές αίθουσες. Μέσα σε μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα οι αναπληρωτές είναι εκείνοι που αναπληρώνουν πάγιες ανάγκες των σχολείων κάθε χρόνο, αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους και τα λειτουργικά κενά που έχει αφήσει το Υπουργείο Παιδείας!

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η μεγάλη μείωση των παράλληλων στηρίξεων, όπου τα παιδιά πληρώνοντας τις περικοπές του υπουργείου μένουν χωρίς εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ή στην καλύτερη την μοιράζονται με έναν, δύο ακόμα και τρεις μαθητές/τριες! Αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και να διογκώνονται οι ανισότητες στους κόλπους των σχολείων!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε άμεση ψήφιση των τμημάτων ένταξης, τα οποία έχουν ιδρυθεί αλλά δεν έχουν συσταθεί ακόμα, να δημιουργήσει νέες οργανικές θέσεις σε όλα τα σχολεία της επικράτειας και να στελεχώσει τα σχολεία με όσες παράλληλες στηρίξεις αιτούνται οι μαθητές/τριες μέσω των ΚΕΣΥ και όχι σε όσες επιθυμεί το Υπουργείο. Επιπρόσθετα, οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να κατοχυρώσει το δικαίωμα ίδρυσης οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής στις ΣΔΕΥ και της ΕΔΥ των περιφερειών εκπαίδευσης, όπως επίσης και να μπορεί να διορίσει εκπαιδευτικούς στα ΚΕΣΥ, αφού δεν μπορεί λόγω ενός νομικού κωλύματος!

Τέλος ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών με διορισμούς αλλά και προσλήψεις αναπληρωτών, μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όταν το ίδιο το υπουργείο ψηφίζει το προσοντολόγιο και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν για νέα μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Αλήθεια ποιος μπορεί να αξιολογήσει και τι πρέπει να αποδείξουν οι εκπαιδευτικοί με πτυχία, σεμινάρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά;

Με εκτίμηση Παππάς Αναστάσιος

Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής ΠΕ71

Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Άνοια: Ποιο φρούτο προστατεύει τη μνήμη σας - Ένα την ημέρα αρκεί

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 2-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα