Επιστολή στην υπουργό Παιδείας για την Ειδική Αγωγή: Αυτά είναι τα προβλήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή εκπαιδευτικού στην υπουργό Παιδείας για τα θέματα της Ειδικής Αγωγής

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ.

Είναι επιτακτική ανάγκη η κάλυψη όλων των  οργανικών κενών στην ειδική αγωγή (330 στα δημοτικά σχολεία και 155 στα νηπιαγωγεία) στους επικείμενους διορισμούς.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μη δημιουργία οργανικών θέσεων εδώ και πολλά χρόνια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ο λόγος είναι απλός, για να μη φαίνονται τα κενά που έχουν αφήσει εδώ και δεκαετίες από την υποστελέχωση και την υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου και ιδιαίτερα των δομών ειδικής αγωγής! Η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια έχει διαλύσει πλήρως τις δομές ειδικής αγωγής και τα παιδιά πλέον στοιβάζονται σε μεγάλο μαθητικό δυναμικό μέσα σε μικρές αίθουσες. Μέσα σε μια τόσο ζοφερή πραγματικότητα οι αναπληρωτές είναι εκείνοι που αναπληρώνουν πάγιες ανάγκες των σχολείων κάθε χρόνο, αναπληρώνοντας τους εαυτούς τους και τα λειτουργικά κενά που έχει αφήσει το Υπουργείο Παιδείας!

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η μεγάλη μείωση των παράλληλων στηρίξεων, όπου τα παιδιά πληρώνοντας τις περικοπές του υπουργείου μένουν χωρίς εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής ή στην καλύτερη την μοιράζονται με έναν, δύο ακόμα και τρεις μαθητές/τριες! Αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και να διογκώνονται οι ανισότητες στους κόλπους των σχολείων!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε άμεση ψήφιση των τμημάτων ένταξης, τα οποία έχουν ιδρυθεί αλλά δεν έχουν συσταθεί ακόμα, να δημιουργήσει νέες οργανικές θέσεις σε όλα τα σχολεία της επικράτειας και να στελεχώσει τα σχολεία με όσες παράλληλες στηρίξεις αιτούνται οι μαθητές/τριες μέσω των ΚΕΣΥ και όχι σε όσες επιθυμεί το Υπουργείο. Επιπρόσθετα, οφείλει το Υπουργείο Παιδείας να κατοχυρώσει το δικαίωμα ίδρυσης οργανικών θέσεων για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής στις ΣΔΕΥ και της ΕΔΥ των περιφερειών εκπαίδευσης, όπως επίσης και να μπορεί να διορίσει εκπαιδευτικούς στα ΚΕΣΥ, αφού δεν μπορεί λόγω ενός νομικού κωλύματος!

Τέλος ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών με διορισμούς αλλά και προσλήψεις αναπληρωτών, μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, όταν το ίδιο το υπουργείο ψηφίζει το προσοντολόγιο και οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν για νέα μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Αλήθεια ποιος μπορεί να αξιολογήσει και τι πρέπει να αποδείξουν οι εκπαιδευτικοί με πτυχία, σεμινάρια, μεταπτυχιακά και διδακτορικά;

Με εκτίμηση Παππάς Αναστάσιος

Εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής ΠΕ71

Απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου ξεκαθαρίζει ότι ο έλεγχος των πιστοποιήσεων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ, προαναγγέλλοντας ωστόσο προτάσεις για ενίσχυση...
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Παρεμβάσεις για τις καταγγελίες περί πλαστών πιστοποιητικών – «Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι»
Κυριάκος Πιερρακάκης
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
Άμεση ανταπόκριση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο αίτημα του πρώην Υπουργού Παιδείας
«Δώρο» Πιερρακάκη στο Λύκειο Μυγδονίας: Εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
kindergarten
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Το υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε για την έκδοση της προκήρυξης, η οποία θα περιλαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση για τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ
Μόνιμες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς - Έρχεται προκήρυξη ΑΣΕΠ
Σοφίας Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου
Η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε δωρεάν συνεδρίες και τεστ δεξιοτήτων μέσω του ΕΟΠΠΕΠ
Σοφία Ζαχαράκη: Από Σεπτέμβριο δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Γυμνασίου