ΔΙΕΚ: Ξεκινούν σύντομα σεμινάρια Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτών
Τι συζήτησαν τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης με τον γ.γ Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ Γιώργο Βούτσινο

Τη Δευτέρα 18/07/2022, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης συναντηθήκαν με το Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο Γεώργιο στο γραφείο του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. Στη συνάντηση παρέστη και ο Δ/ντής Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου:

Τα Θέματα που τέθηκαν ήταν πολλά, θέματα που μας απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα αλλά και πάγια Αιτήματά μας. Οικονομικά, Διαδικασία Αιτήσεων και Αναθέσεων, Ενστάσεις, Αξιολόγηση ήταν κάποια από αυτά.

Οι σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν από τη συνάντηση είναι ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν Σεμινάρια Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτών και ότι οι πληρωμές θα γίνονται πλέον μέσω Ε.Σ.Π.Α., γεγονός που μπορεί να επιφέρει επίσπευση της διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν και οι απαντήσεις που λάβαμε έχουν ως εξής:

 1. Ζητήσαμε Αύξηση ωρομισθίου κατά 10%. Έκριναν εύλογο το αίτημα, αλλά είναι αδύνατο να υλοποιηθεί υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες.
 2. Αύξηση του μεγίστου ορίου των εβδομαδιαίων ωρών σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που δικαιούμαστε οι Εκπαιδευτές και κατάργηση ή αύξηση του αριθμητικού περιορισμού δήλωσης 5 Δ.Ι.Ε.Κ., 4 Ειδικοτήτων και 3 Μαθημάτων ανά Ειδικότητα. Θα εξεταστούν στην επόμενη αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας των Δ.Ι.Ε.Κ. και όταν γίνουν πάλι αλλαγές στην πλατφόρμα του Μητρώου, γιατί δεν προλαβαίνουν για το επόμενο εξάμηνο.
 3. Φαινόμενο Εκπαιδευτών με υπέρβαση ωρών στην Ανάθεσή τους τα τελευταία 2 εξάμηνα. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι έχει μειωθεί το φαινόμενο και αφορά συγκεκριμένες Ειδικότητες. Αναφέραμε παραδείγματα Ειδικοτήτων με αρκετούς Υποψήφιους Εκπαιδευτές όπου δεν δικαιολογείται η υπέρβαση ωρών τους.
 4. Αναπάντητες Ενστάσεις για τη Μοριοδότηση. Μας είπαν ότι έχουν απαντηθεί όλες οι Ενστάσεις.
 5. Διαδικασία Αξιολόγησης. Για να υλοποιηθεί η Αξιολόγηση θα πρέπει να ετοιμαστούν τα ερωτηματολόγια από το Υπουργείο, τα οποία ακόμα δεν έχουν προχωρήσει. Οι όποιες Αξιολογήσεις έγιναν σε μεμονωμένα Δ.Ι.Ε.Κ. με δικά τους ερωτηματολόγια δεν εντάσσονται στη θεσμοθετημένη διαδικασία.
 6. Σχετικά με τη διαδικασία Αναθέσεων ζητήσαμε να αποστέλλονται τα email με τις Αναθέσεις των Μαθημάτων την ίδια ημέρα σε κάθε Περιφέρεια ή έστω να καταργηθεί η ποινή για ακύρωση αποδοχής μαθήματος από τους Εκπαιδευτές εφόσον η ακύρωση αποδοχής πραγματοποιηθεί μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα σταλεί email Ανάθεσης μαθήματος από οποιοδήποτε Δ.Ι.Ε.Κ. της Περιφέρειας. Θα εξεταστεί η ποινή παραίτησης κατά την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων να έχει ποινή ένα εξάμηνο και όχι δύο.
 7. Θεσμοθετημένη πρόβλεψη εξαίρεσης από την ποινή παραίτησης για ειδικές περιπτώσεις παραίτησης Εκπαιδευτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, π.χ. λόγω σοβαρής ασθένειας, χειρουργείου, εγκυμοσύνης, κ.λπ. Το θεωρούν αυτονόητο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα μπαίνουν ποινές.
 8. Ενημέρωση του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. σχετικά με τη Μοριοδότηση που θα ισχύσει φέτος. Μας απάντησαν ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη Μοριοδότηση για το επόμενο εξάμηνο.
 9. Σεμινάρια Επιμόρφωσης των Εκπαιδευτών. Θα ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
 10. Να δοθεί Voucher στους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ. για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Μας απάντησαν ότι δεν γίνεται να δώσουν τέτοιο Voucher σε Εκπαιδευτές που δεν είναι Μόνιμοι.
 11. Κυρώσεις σε Διευθυντές για παράβαση ή άρνηση εκτέλεσης καθηκόντων τους. Παρατηρείται κατ’ επανάληψη το φαινόμενο από ορισμένους Διευθυντές να μην ακολουθούν τις οδηγίες του Υπουργείου, χωρίς καμία επίπτωση (π.χ. ανάρτηση ονομάτων και αριθμών μητρώου Εκπαιδευτών στο Ωρολόγιο πρόγραμμα). Μας μεταφέρθηκε η εικόνα ότι οι Διευθυντές είναι τα θύματα, αφού απειλούνται από Εκπαιδευτές αν αναρτήσουν τα στοιχεία τους. Ζητήσαμε κατ’ ελάχιστο να αναρτάται ο αριθμός Μητρώου.

ΑΛΛΑ ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 1. Αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αν και αρχικά το είδαν θετικά, τελικά το απέκλεισαν με αιτιολογία τεχνικής φύσεως προβλήματα που θα δημιουργηθούν.
 2. Προσλήψεις μονίμων Εκπαιδευτών στα Δ.Ι.Ε.Κ. Δεν το εξετάζουν γιατί ο χαρακτήρας της λειτουργίας των Δ.Ι.Ε.Κ. δεν είναι μόνιμος.
 3. Προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στις γραμματείες των Δ.Ι.Ε.Κ. με μοριοδότηση των Εκπαιδευτών. Ήταν αρνητικοί.
 4. Μετατροπή των Συμβάσεών μας από Συμβάσεις «Μίσθωσης Έργου» σε Συμβάσεις «Ορισμένου Χρόνου για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία», όπως ήταν και στο παρελθόν και όπως είναι το ορθό. Δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση... Το εξετάζουν.
 5. Οι πληρωμές των Εκπαιδευτών να γίνονται ανά μήνα. Θεωρούν ότι η διαδικασία πληρωμών θα επισπευσθεί, γιατί πρόκειται η Χρηματοδότηση να γίνεται πλέον από το Ε.Σ.Π.Α.
 6. Προβλήματα με τα Ένσημα (λάθη και καθυστερήσεις). Δήλωσαν την επιθυμία τους να λυθεί το πρόβλημα και θα επανέλθουμε με έγγραφη ανάλυση των προβλημάτων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα