Thumbnail
Οι γονείς του Καλλιτεχνικού σχολείου Αθηνών ζητούν να μην μεταφερθούν οι μαθητές Λυκείου σε κοντέινερ

Ηχηρό είναι το «όχι» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών, στο να μεταφερθούν οι μαθητές της Α' Λυκείου σε κοντέινερ.

Σημειώνεται πως ο χώρος του κτιρίου της Π. Κυριακού, όπου στεγάζεται το Καλλιτεχνικό σχολείο, δεν επαρκεί για την επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, η λύση που προτάθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την οποία έκανε αποδεκτή το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να μεταφερθούν οι μαθητές της Α' Λυκείου σε κοντέινερ που προοριζόταν να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο.

Οι γονείς ζητούν να μην γίνουν τα μαθήματα σε κοντέινερ και το σχολείο να στεγαστεί σε μια σχολική μονάδα. 

Δείτε την απόφαση

Δείτε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναλυτικά

Το Λύκειο πάει ΝΗΠΑΓΩΓΕΙΟ!!!!

Είναι γνωστό πλέον το σοβαρότατο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθηνών. Πρόβλημα που γιγαντώθηκε με την ίδρυση και των λυκειακών τάξεων, απειλώντας πλέον την ύπαρξή του.
Το - ούτως ή άλλως - προβληματικό κτίριο της Π. Κυριακού ΔΕΝ επαρκεί για την επόμενη σχολική χρονιά, πράγμα που είχαμε επισημάνει με έμφαση στους τότε αντιδημάρχους παιδείας και υποδομών καθώς και στο διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε η ενημέρωσή μας πως η λύση που προτάθηκε από το ΥΠΑΙΘ στο Δήμο Αθηναίων και την οποία έκανε αποδεκτή το Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν να "πεταχτούν" τα παιδιά μας της Α΄ Λυκείου σε κοντέινερ, σε παρακείμενο χώρο που προοριζόταν να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο, και να τα αναγκάσει να φοιτούν από τη νέα χρονιά συνθήκες ακόμη πιο άθλιες από τις υπάρχουσες. Ακόμα και ο αριθμός των αιθουσών είναι ανεπαρκής, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός των άλλων τα παιδιά και οι καθηγητές θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν καθημερινά από το ένα "κτίριο" στο άλλο, με βροχή, με κρύο, με τον κίνδυνο ατυχημάτων και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλες τις κατευθύνσεις πως υπό τις παρούσες συνθήκες:

•    ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ στα κοντέινερ
•    Το σχολείο θα στεγαστεί στο σύνολό του σε ένα κτίριο.

ΕΠΕΙΔΗ, λοιπόν, ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, 
ΕΠΕΙΔΗ τα παιδιά μας δεν αντέχουν άλλη ματαίωση, 
ΕΠΕΙΔΗ το υπάρχον σχολείο είναι ακατάλληλο και ανεπαρκές, 
ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι η λύση των κοντέινερ όπου πρόκειται να στεγαστούν οι λυκειακές τάξεις συνιστά τουλάχιστον προσβολή της προσωπικότητας των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου,
ΕΠΕΙΔΗ το κτίριο της οδού Πρασσά παραμένει ο στόχος μας, 
ΕΠΕΙΔΗ το πρόγραμμα των παιδιών μας είναι ήδη επιβαρυμένο λόγω των μαθημάτων ειδικότητας και οι πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ (τράπεζα θεμάτων κτλ.) δεν αφήνουν περιθώρια η Ά τάξη του Λυκείου να υποστεί τέτοια ταλαιπωρία,

Για όλους αυτούς τους λόγους ΖΗΤΟΥΜΕ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 

    να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Ιουλίου 2022, εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα του ΚΓΑ, να έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης εκπροσώπου μας και να ανακληθεί η απόφαση για στέγαση της Α λυκείου στα κοντέινερ.
    να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι εργασίες στην οδό Πρασσά, 
    να μας παραδοθεί ΑΜΕΣΑ μόλις κατατεθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών ενίσχυσης του κτιρίου και ολοκλήρωσης του έργου, 
    να βρεθεί ΑΜΕΣΑ κτίριο επαρκές και κατάλληλο για να στεγάσει ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΚΓΑ μέχρι την παράδοση του του σχολικού συγκροτήματος της οδού Πρασσά, προφανώς σε συνεργασία με τη δ/νση Β/θμιας εκπαίδευσης που οφείλει να διορθώσει το λάθος, και τέλος,
    να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα συνάντηση Δημάρχου - Αντιδημάρχου Παιδείας - Συλλόγου Γονέων - Διεύθυνσης του σχολείου - εκπροσώπου του ΥΠΑΙΘ (αν θέλουν και μπορούν δεδομένης της απαξίωσης στην οποία έχουν οδηγήσει το σχολείο)

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !!!

Στα πλαίσια των παραπάνω διεκδικήσεων θα πραγματοποιηθεί από την πλευρά μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο 
στις 18 Ιουλίου 2022

Οι ΓΟΝΕΙΣ, οι μαθήτριες και μαθητές αλλά και οι καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα τους επιτρέψει να μάθουν, να δημιουργήσουν, να "ανθίσουν", κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπούν !!! 

ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ !!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος