Μέχρι την άλλη Τετάρτη 20/7 η ανακοίνωση των διορισμών των εκπαιδευτικών- Η διαδικασία και οι πληροφορίες για την κατανομή
Η επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα που αρχίζουν οι διαδικασίες για τον διορισμό των 8,586 εκπαιδευτικών οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους την 1η Σεπτεμβρίου

Εως τις 20 Ιουλίου 2022 θα έχει εκδοθεί η Πρόσκληση των 8.586 νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”. 

Πριν από τις 15 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας φιλοδοξεί να έχουν γίνει τόσο οι μόνιμοι διορισμοί όσο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Αυτό ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης σε επικοινωνία με το alfavita.gr.

Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε στο alfavita.gr ότι στο υπουργείο Παιδείας γίνονται όλες οι ενέργειες έτσι ώστε να εκδοθεί το γρηγορότερο ΠΥΣ (πράξη υπουργικού συμβουλίου) που θα εγκρίνει τις πιστώσεις.

Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ σημείωσε ότι υπολογίζει μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι προκηρύξεις και να έχουν γίνει οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το διορισμό έτσι ώστε πριν από τον 15Αυγουστο να έχουν ανακοινωθεί και οι διορισμοί των 8.600 περίπου εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Παιδείας συγκρότησε 4 συνεργεία υπερωριακής απασχόλησης που θα έχουν να απασχοληθούν στις διαδικασίες προσλήψεων αναπληρωτών και διενέργειας μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Τι έγινε με τη διαδικασία των διορισμών πέρσι

Υπενθυμίζουμε πως για τους διορισμούς πέρσι είχαμε την ανακοίνωση της κατανομής ανά κλάδο στις 12 Ιουλίου, την ανακοίνωση της κατανομής ανά περιοχή στις 24 Ιουλίου, τις αιτήσεις διορισμού με προθεσμία από 26  έως 30 Ιουλίου, την ανακοίνωση των ονομάτων των διορισθέντων στις 2 Αυγούστου και την ανάληψη υπηρεσίας από 12 Αυγούστου. 

Οι κατανομές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι κατανομές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν σύμφωνα με τα οργανικά κενά που έχει καταγράψει το υπουργείο Παιδείας μέχρι τώρα, αναφέρει η ΠΕΑΔ, με αφορμή τους επερχόμενους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Όπως επισημαίνει παράλληλα η Ένωση, «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει τις διεργασίες για την σύσταση νέων οργανικών κενών θέσεων στο σύνολο της δευτεροβάθμιας».

«Με τα νέα αυτά δεδομένα και με τα νέα οργανικά κενά θα γίνουν οι διορισμοί τον επόμενο χρόνο», αναφέρει η ΠΕΑΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΕΑΔ ως εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επικοινώνησε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ανακοινώνει τα εξής: 

Οι κατανομές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν σύμφωνα με τα οργανικά κενά που έχει καταγράψει το υπουργείο μέχρι τώρα.

Αν και οι διαμαρτυρίες μας ήταν έντονες, το υπουργείο επέμεινε σε αυτή του την θέση, όμως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει τις διεργασίες για την σύσταση νέων οργανικών κενών θέσεων στο σύνολο της δευτεροβάθμιας.

Με τα νέα αυτά δεδομένα και με τα νέα οργανικά κενά θα γίνουν οι διορισμοί τον επόμενο χρόνο. 

Κόπτσης: Πώς έγινε η κατανομή - Πότε συστήνονται νέες οργανικές

Συνάντηση εκπαιδευτικών σωματείων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα με κύριο θέμα τους επικείμενους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και την κατανομή τους.

Σύμφωνα με το especial.gr, στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕΕΚΕ) και της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Παναγιώτης Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) Γιώργος Σταματάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Βασίλης Βούγιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή όπως αυτή έχει διαρρεύσει  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Για την φιλοσοφία της κατανομής

Σύμφωνα με τον Αλ Κόπτση επιδιώχθηκε να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών κενών στα ειδικά σχολεία, τα οποία με την κατανομή αυτή καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνυπολογίστηκε και το γεγονός πως σε λίγους μήνες θα έχουμε νέους Οριστικούς Πίνακες Ειδικής Αγωγής από τους οποίους θα γίνουν οι επόμενοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ. (Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι εισηγήσεις της υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με πληροφορίες μας).

Για την κάλυψη κενών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στους νέους διορισμούς

Πέντε (5) από τις επτά (7) ειδικότητες καλύπτουν τα οργανικά κενά τους.

Σε μεγάλο βαθμό μόνιμοι διορισμοί στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) θα γίνουν στους επόμενους μόνιμους διορισμούς.

Για την κάλυψη των κενών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ

Ο αριθμός των διορισμών στην Β/θμια Ειδική Αγωγή έχει να κάνει με τους διαθέσιμους υποψήφιους διοριστέους, δηλαδή όσους στους Αξιολογικούς Πίνακες δύνανται και έχουν τα προσόντα διορισμού.

Για το πότε θα ανακοινωθεί η κατανομή των διορισμών

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα την ανακοινώσει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής.

Σε λεπτομέρειες και σε παράθεση αριθμών κατανομής ο κος Κόπτσης δεν προέβη λέγοντας πως θα την ανακοινώσει επίσημα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως.

Για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι από Σεπτέμβριο η σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Για το νέο σύστημα διορισμών

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επεξεργασία νέο σύστημα διορισμών για το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι επιπλέον. 

Σύμφωνα με όσα έως σήμερα έχουν διαρρεύσει και αν τελικά ισχύουν, η κατανομή για την Ειδική Αγωγή έχει ως εξής: 

 • Α/θμια: 485 
 • Β/θμια: 556 
 • ΕΕΠ-ΕΒΠ: 400 

Για τους κλάδους του ΕΕΠ-ΕΒΠ: 

 • 17 ΕΒΠ, 21 ΛΟΓΟΘ/ΤΕΣ, 
 • 5 ΕΠΑΓΓ. ΣΥΜΒ., 
 • 98 ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ 
 • 84 ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 
 • 15 ΦΥΣΙΚΟΘ/ΤΕΣ., 
 • 62 ΕΡΓΟΘ/ΤΕΣ., 
 • 98 ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
 • Σύνολο 400

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές