Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πώς έγινε η κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών - Πού δόθηκε προτεραιότητα - Πότε θα συσταθούν νέες οργανικές: Τι απαντά ο Αλέξανδρος Κόπτσης

Συνάντηση εκπαιδευτικών σωματείων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα με κύριο θέμα τους επικείμενους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και την κατανομή τους.

Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (ΠΕΕΚΕ) και της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Παναγιώτης Σταμάτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ) Γιώργος Σταματάκος και ο Αντιπρόεδρος της Ενωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ) Βασίλης Βούγιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κος Κόπτσης απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή όπως αυτή έχει διαρρεύσει* στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Για την φιλοσοφία της κατανομής

Επιδιώξαμε και εδόθη προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών κενών στα ειδικά σχολεία, τα οποία με την κατανομή αυτή καλύπτονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνυπολογίστηκε και το γεγονός πως σε λίγους μήνες θα έχουμε νέους Οριστικούς Πίνακες Ειδικής Αγωγής από τους οποίους θα γίνουν οι επόμενοι διορισμοί εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ. (Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι εισηγήσεις της υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με πληροφορίες μας).

Για την κάλυψη κενών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στους νέους διορισμούς

Πέντε (5) από τις επτά (7) ειδικότητες καλύπτουν τα οργανικά κενά τους.

Σε μεγάλο βαθμό μόνιμοι διορισμοί στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) θα γίνουν στους επόμενους μόνιμους διορισμούς.

Για την κάλυψη των κενών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ

Ο αριθμός των διορισμών στην Β/θμια Ειδική Αγωγή έχει να κάνει με τους διαθέσιμους υποψήφιους διοριστέους, δηλαδή όσους στους Αξιολογικούς Πίνακες δύνανται και έχουν τα προσόντα διορισμού.

Για το πότε θα ανακοινωθεί η κατανομή των διορισμών

Αυτή τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί από το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων θα την ανακοινώσει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση οποιασδήποτε αλλαγής.

Σε λεπτομέρειες και σε παράθεση αριθμών κατανομής ο κος Κόπτσης δεν προέβη λέγοντας πως θα την ανακοινώσει επίσημα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως.

Για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Στις προθέσεις του Υπουργείου είναι από Σεπτέμβριο η σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Για το νέο σύστημα διορισμών

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επεξεργασία νέο σύστημα διορισμών για το οποίο δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι επιπλέον. 

Σύμφωνα με όσα έως σήμερα έχουν διαρρεύσει και αν τελικά ισχύουν, η κατανομή για την Ειδική Αγωγή έχει ως εξής: 

  • Α/θμια: 485 
  • Β/θμια: 556 
  • ΕΕΠ-ΕΒΠ: 400 

Για τους κλάδους του ΕΕΠ-ΕΒΠ: 

  • 17 ΕΒΠ, 21 ΛΟΓΟΘ/ΤΕΣ, 
  • 5 ΕΠΑΓΓ. ΣΥΜΒ., 
  • 98 ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ 
  • 84 ΣΧΟΛ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ 
  • 15 ΦΥΣΙΚΟΘ/ΤΕΣ., 
  • 62 ΕΡΓΟΘ/ΤΕΣ., 
  • 98 ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
  • Σύνολο 400

Πληροφορίες από especial.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2026-2027 σε υπηρεσίες και φορείς
Πώς διενεργούνται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς για το έτος 2026-2027
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλαίσιο για αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2026-2027 σε υπηρεσίες και φορείς
στρατός
Αίτημα των εκπαιδευτικών Ημαθίας για μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση του στρατού χωρίς εισφορές
Επιστολή του ΣΕΠΕ Ημαθίας στα αρμόδια υπουργεία: Πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας
Αίτημα των εκπαιδευτικών Ημαθίας για μισθολογική και ασφαλιστική αναγνώριση του στρατού χωρίς εισφορές
Κάμερα
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν προστατεύουν – Περιορίζουν ελευθερία και παιδαγωγική λειτουργία»
«Όχι κάμερες στα σχολεία»: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν αυταρχισμό και Big Brother
Κάμερες στα σχολεία: «Δεν προστατεύουν – Περιορίζουν ελευθερία και παιδαγωγική λειτουργία»