ΣΥΝΕΚ για συνέδριο ΟΛΜΕ: Συνέδριο αποφάσεων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική
Ανακοίνωση ΣΥΝΕΚ για το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Τη Δευτέρα 4/7 ολοκληρώθηκε το 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ένα συνέδριο ιστορικά παραγωγικό, ως προς την λήψη ουσιαστικών αποφάσεων για τον κλάδο και αποτέλεσμα εντατικής εργασίας όσων πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη για ενότητα και σύγκλιση προς όφελος του δημόσιου σχολείου.

Στις συνεδριακές αποφάσεις καταγράφεται πλέον επίσημα η αντίθεση του κλάδου σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης, δημιουργώντας μια αδιαμφισβήτητη παρακαταθήκη για τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.

Επίσης, καταγράφονται επίσημα οι θέσεις του κλάδου για την οικονομική και εργασιακή αναβάθμιση του κλάδου σε μια περίοδο τραγικής ακρίβειας και ανεργίας, τον προγραμματισμό και την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου με βάση τις διαχρονικές θέσεις του κλάδου,  την επιμόρφωση, την γραφειοκρατία και την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών, τη στέγαση των εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένες περιοχές, την  ενίσχυση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Αποτυπώνονται επίσημα οι θέσεις του κλάδου για ένα ισχυρό και σύγχρονο παιδαγωγικό πλαίσιο, την ψηφιακή αναβάθμιση της εκπαίδευσης, την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και των προβλημάτων που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση και η πανδημία, την ανάγκη στήριξης του εκπαιδευτικού έργου με διορισμούς ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, καθώς και την ανάγκη διεύρυνσης του ρόλου του σχολείου με τέχνη και αθλητισμό.

Είμαστε περήφανες και περήφανοι που συμβάλαμε αποφασιστικά στην τεκμηρίωση, την επεξεργασία και τη λήψη των αποφάσεων αυτών, πιστές και πιστοί στην πεποίθηση ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ανάγκη την συνεργασία και την σύνθεση και όχι τις στείρες αντιπαραθέσεις.

Είμαστε περήφανες και περήφανοι που ο κλάδος υπερψήφισε σχεδόν όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε με μεγάλη πλειοψηφία!

Σε όσους καταγγέλλουν τις διαδικασίες απαντάμε ότι :

  1. Η Επιτροπή των Θέσεων υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα των συνέδρων, χωρίς να έχει διατυπωθεί καμία ένσταση επί του ρόλου της. ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις αποχώρησαν πριν την έναρξη των συζητήσεων από αυτήν απαξιώνοντας οποιαδήποτε πρόθεση συνεργασίας και σύγκλισης στα κορυφαία αιτήματα του κλάδου. Όλες οι προτάσεις είχαν κατατεθεί στο προεδρείο, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
  2. Η διαδικασία που καταγγέλλουν, εκτός του ότι είχε ακολουθηθεί και στο προηγούμενο συνέδριο χωρίς προβλήματα,  είχε ομόφωνα αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, στην οποία παρίσταντο άτυπα και οι Παρεμβάσεις, αν και είχαν παραιτηθεί,  χωρίς να εκφράσουν αντιρρήσεις.
  3. Η διαδικασία επί της ουσίας εγκρίθηκε από το σώμα του συνεδρίου όταν ομόφωνα εγκρίθηκε η ημερήσια διάταξη, όπως περιγραφόταν στο πρόγραμμα.
  4. Πολύ πριν αρχίσουν οι δήθεν ενστάσεις για τη διαδικασία, ομιλητής των Παρεμβάσεων είχε δηλώσει από μικροφώνου ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσουν  θέσεις που δεν τους αρέσουν. Έχουν αλλεργία στη δημοκρατία, αλλά η δημοκρατία στο τέλος πάντα νικάει!

 

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν για μία ακόμα φορά τις ΣΥΝΕΚ, κατατάσσοντάς τις σταθερά πρώτη δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά!

Δεσμευόμαστε ότι θα εκπροσωπήσουμε τον κλάδο με υπευθυνότητα και ενωτική διάθεση, κόντρα σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική και ότι θα υπερασπιστούμε τις θεμελιώδεις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, που υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία!

Συγχαρητήρια σε όσες και όσους εκλέγονται και ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα μέλη μας για τον τεράστιο αγώνα που δίνουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιδιώκει να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο για όλα τα παιδιά!!

Τις αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Τα εκλογικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΓΙΑ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΕΛΑΒΑΝ:

ΔΑΚΕ 79 – 3 ΕΔΡΕΣ

ΣΥΝΕΚ 67 – 3 ΕΔΡΕΣ

ΠΑΜΕ 59 – 2 EΔΡΕΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 58 – 2 ΕΔΡΕΣ

ΠΕΚ 32 – 1 ΕΔΡΑ

ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ 2

ΜΑΖΙ 1

ΑΚΥΡΟ 1

***

ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ ΕΛΑΒΑΝ:

ΔΑΚΕ 80 -22 Αντιπρόσωποι

ΣΥΝΕΚ 65 – 18 Αντιπρόσωποι

ΠΑΜΕ 61 -16 Αντιπρόσωποι

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 48 – 13 Αντιπρόσωποι

ΠΕΚ 33 – 9 Αντιπρόσωποι

ΑΡΕΝ 8 – 2 Αντιπρόσωποι

ΑΓ. ΚΙΝΗΣΕΙΣ 2

ΜΑΖΙ 1

ΛΕΥΚΟ 1

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσλήψεις αναπληρωτών: Το 1ο Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με μόνο 50 ευρώ εγγραφή (Έως 4 Δεκεμβρίου)

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα