Μέλη ΔΕΠ Παν. Αιγαίου: Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Προειδοποιητική απεργία μια ημέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από τον Σύλλογο ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου - «Προχωρούμε σε συντονισμό με τους Συλλόγους Διοικητικών, ΕΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συλλόγους μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων, με φοιτητικούς συλλόγους»

Προειδοποιητική απεργία μια ημέρα μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ προκήρυξε ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, αντιδρώντας στις αλλαγές που εισάγει το υπουργείο Παιδείας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Το νομοσχέδιο Κεραμέως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του δικού μας πανεπιστημίου», υπογραμμίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλοι Σύλλογοι ΔΕΠ και εργαζομένων στα ΑΕΙ ευρύτερα προειδοποιούν για κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Αναλυτικά η απόφαση του Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου:

Προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας μια ημέρα μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου Κεραμέως

Η λεγόμενη διαβούλευση του Νομοσχεδίου Κεραμέως «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση» έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η κατάθεσή του στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπως και όλοι οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ των υπολοίπων Πανεπιστημίων και Σχολών, καθώς και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, διεκδικούν την μη κατάθεσή του (βλ. ΕΔΏ). Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται ακαδημαϊκά όργανα, όπως Σύγκλητοι Πανεπιστημίων, Τμήματα και Σχολές και ζητούν να μην κατατεθεί.

Στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της στις 16/6/2022 (βλ. ΕΔΏ) έχει καλέσει τους Συλλόγους να αποφασίσουν την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και κλιμάκωση του αγώνα για να μην ψηφιστεί.

Ο Σύλλογος ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους μελών ΔΕΠ αποφασίζει, και ανακοινώνει από σήμερα, την προκήρυξη προειδοποιητικής απεργίας την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου θα προχωρήσει σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με Συλλόγους ΔΕΠ άλλων πανεπιστημίων και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών στα νησιά που εδρεύει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του δικού μας πανεπιστημίου.

Προχωρούμε σε συντονισμό με τους Συλλόγους Διοικητικών, ΕΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Συλλόγους μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων, με φοιτητικούς συλλόγους, για να απορρίψουμε με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους το Νομοσχέδιο Κεραμέως στο σύνολό του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε - Τι αλλάζει

Το νέο σήμα που μπαίνει στους δρόμους – Τι σημαίνει η πινακίδα με το λουλούδι;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nipiagogeio
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
Καταγγελία για αυθαιρεσία του Δήμου Αθηναίων στα νηπιαγωγεία
Πρωτοφανής παρέμβαση: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «κατάσχεση αιθουσών» νηπιαγωγείων πριν καν τη λήξη του διδακτικού έτους
σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Σύμφωνα με την καταγγελία, η δράστιδα της επιτέθηκε βίαια, ενώ δύο ακόμα ανήλικοι φέρονται να συμμετείχαν στην πράξη — ο ένας κρατούσε τη 15χρονη...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε Γυμνάσιο της Λάρισας – Έδειραν 15χρονη και ανέβασαν βίντεο στο Instagram
Πείνα στη Γάζα
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα συνεχίζεται εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Ανελέητη γενοκτονία στη Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 300 αμάχους σε κέντρα διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας