Αναστάτωση προκλήθηκε από πληροφορίες σχετικά με τρίτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Ωστόσο, ανεμοβλογιά έχει τελικά και όχι ευλογιά των πιθήκων ο 30χρονος Βρετανός που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα ενώ παραθέριζε στη Νάξο.
Ο άνδρας, έχοντας πυρετό και εξανθήματα, απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού στις αρχές της εβδομάδας, όπου αντιμετωπίστηκε ως ύποπτο κρούσμα, και κρίθηκε ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Έτσι, είχε μεταφερθεί με ειδική πτήση στο νοσοκομείο «Αττικόν» της Αθήνας, σε ειδική κάψουλα και μπήκε άμεσα σε θάλαμο υψηλής πίεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται και η επίσημη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στην Ελλάδα της ευλογιάς των πιθήκων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ