Εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί από τη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την …εθελοντική μείωση του ωραρίου της - Για σαφές μήνυμα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών του σχολείου κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Μια μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης παραρτήματος του ΣΙΕΛ (του μεγαλύτερου σωματείου της ΟΙΕΛΕ) στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει την διοίκηση ότι απαντά με εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού με 15ετή προϋπηρεσία στο σχολείο, μόλις λίγα χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί!

Ο λόγος της απόλυσης; Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η εκπαιδευτικός απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην …εθελοντική μείωση του ωραρίου της και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας.

Όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ: Πέρα από την ξεκάθαρη πρόθεση σωφρονισμού των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, η περίπτωση αυτή καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει από την εφαρμογή της άθλιας διάταξης για την «εθελοντική μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών» (ωσάν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να είναι …χομπίστες εισοδηματίες και να τους περισσεύει ο γλίσχρος μισθός τους…) που υπάρχει στο άρθρο 9 του Ν. 4713/2020 και ήταν διακαής πόθος των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων:

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εφόσον επιθυμούν να εργασθούν λιγότερες ώρες από αυτές του διοριστηρίου τους, υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον ιδιοκτήτη της σχολικής μονάδας».

Για ποιο λόγο ζητούσαν επιτακτικά ορισμένοι εργοδότες την ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης;

  1. Πρώτον, μειώνει το κόστος της απόλυσης (για το λόγο αυτό έχουμε χαρακτηρίσει την δια της βίας απόπειρα μείωσης ωραρίου ως «καμπανάκι απόλυσης»), διότι με μειωμένο ωράριο και τη συνεπακόλουθη μείωση αποδοχών, μειώνεται και η αποζημίωση απόλυσης.
  2. Δεύτερον, διότι έτσι μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποκτήσει χώρο για να κάνει τα ρουσφέτια του, προσλαμβάνοντας φίλους, κομματικούς εγκάθετους και συγγενείς.
  3. Τρίτον, διότι θέλουν να έχουν μεγάλο τμήμα του προσωπικού φοβισμένο, εξαθλιωμένο και εξαρτώμενο από τις λίγες ώρες τους, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιδρούν.

Η εν λόγω συνάδελφος υπηρετεί στο Δημοτικό του σχολείου ως μουσικός. Θεωρείται εξαιρετική στο έργο της, ιδιαίτερα αγαπητή σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και ήταν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στο σχολείο.

Η ανακοίνωση του ΣΙΕΛ

Η ανακοίνωση της απόλυσής της έχει προκαλέσει οργή στους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, και η διοίκηση του νεοσύστατου παραρτήματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, 21 Ιουνίου 2022, γίναμε μάρτυρες μια άθλιας ενέργειας από τη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη. Συνάδελφος, μέλος του ΣΙΕΛ και του πρόσφατα συγκροτηθέντος παραρτήματός του στο σχολείο μας, απολύθηκε με τον πλέον ιταμό τρόπο.

Αφού αρνήθηκε μόλις χθες να αποδεχθεί μείωση των ωρών του διοριστηρίου της, σήμερα το πρωί, απροειδοποίητα, είδε στο λογαριασμό μισθοδοσίας της την αποζημίωση της απόλυσης!

Δεν περιμένουμε προφανώς ευαισθησία και ανθρωπιά από οποιονδήποτε επιχειρηματία, αλλά μια τέτοια μεθόδευση κάνει και την ντροπή να ντρέπεται.

Όλα αυτά για μια εξαιρετική συνάδελφο, με δεκαετίες στο χώρο της Εκπαίδευσης. Σημειώνουμε, βέβαια, ότι η Β. Μ. είχε συμμετάσχει ενεργά στην ίδρυση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ, ως μοναδική μάλιστα εργαζόμενη στο Δημοτικό σχολείο που ...τόλμησε κάτι τόσο "ακραίο" . Οι συνειρμοί περί παραδειγματισμού των συναδέλφων που θέλουν να έχουν σωματείο στο χώρο της δουλειάς τους είναι προφανείς. Ο νόμος Κεραμέως δουλεύει εξαιρετικά για τους κ.κ. "σχολάρχες".

Δε θα τους περάσει! Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτήν την εργοδοτική αθλιότητα και θα παλέψουμε για την ανάκληση αυτής της απόλυσης.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εστια ζωγραφου ανακαινιση
Εστία Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου: 40 εκ.€ για ολική ανακαίνιση με ΣΔΙΤ
Η νέα εστία σχεδιάζεται με όλες τις προδιαγραφές σύγχρονης φοιτητικής στέγης, δυναμικότητας 531 κλινών. Η εκκένωσή της από τους λίγους πλέον...
Εστία Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου: 40 εκ.€ για ολική ανακαίνιση με ΣΔΙΤ
aei.jpg
Πανεπιστημιακοί: Ξεκινούν κινητοποιήσεις απαιτώντας νέο μισθολόγιο
ΠΟΣΔΕΠ: Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επί τέσσερις μήνες κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στην αποκατάσταση των αποδοχών των μελών ΔΕΠ, τουλάχιστον στα...
Πανεπιστημιακοί: Ξεκινούν κινητοποιήσεις απαιτώντας νέο μισθολόγιο
Άλκης Καμπανός
Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο» - Η κατάθεση αστυνομικού
Τι κατέθεσε αστυνομικός για το θέαμα που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ήταν λες και μπαίναμε σε σφαγείο» - Η κατάθεση αστυνομικού
φοιτητικη εστια αθηνων
ΟΠΑ: Ζητούν απο οικότροφους φοιτητές να υπογράψουν οτι...τους αρέσει να κρυώνουν!
Τους ζητούν να υπογράψουν την εξής δήλωση: «Επιθυμώ να παραμείνω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι ευχαριστημένος/η και ας μην έχω θέρμανση»!
ΟΠΑ: Ζητούν απο οικότροφους φοιτητές να υπογράψουν οτι...τους αρέσει να κρυώνουν!