ΟΙΕΛΕ: Εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού επειδή αρνήθηκε την…εθελοντική μείωση του ωραρίου της
Εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί από τη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί την …εθελοντική μείωση του ωραρίου της - Για σαφές μήνυμα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών του σχολείου κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Μια μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης παραρτήματος του ΣΙΕΛ (του μεγαλύτερου σωματείου της ΟΙΕΛΕ) στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) καταγγέλλει την διοίκηση ότι απαντά με εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού με 15ετή προϋπηρεσία στο σχολείο, μόλις λίγα χρόνια πριν συνταξιοδοτηθεί!

Ο λόγος της απόλυσης; Σύμφωνα με την Ομοσπονδία η εκπαιδευτικός απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να συναινέσει στην …εθελοντική μείωση του ωραρίου της και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας.

Όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ: Πέρα από την ξεκάθαρη πρόθεση σωφρονισμού των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, η περίπτωση αυτή καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που ανακύπτει από την εφαρμογή της άθλιας διάταξης για την «εθελοντική μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών» (ωσάν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να είναι …χομπίστες εισοδηματίες και να τους περισσεύει ο γλίσχρος μισθός τους…) που υπάρχει στο άρθρο 9 του Ν. 4713/2020 και ήταν διακαής πόθος των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων:

«Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εφόσον επιθυμούν να εργασθούν λιγότερες ώρες από αυτές του διοριστηρίου τους, υποβάλλουν σχετική αίτηση προς τον ιδιοκτήτη της σχολικής μονάδας».

Για ποιο λόγο ζητούσαν επιτακτικά ορισμένοι εργοδότες την ψήφιση μιας τέτοιας διάταξης;

  1. Πρώτον, μειώνει το κόστος της απόλυσης (για το λόγο αυτό έχουμε χαρακτηρίσει την δια της βίας απόπειρα μείωσης ωραρίου ως «καμπανάκι απόλυσης»), διότι με μειωμένο ωράριο και τη συνεπακόλουθη μείωση αποδοχών, μειώνεται και η αποζημίωση απόλυσης.
  2. Δεύτερον, διότι έτσι μπορεί ο ιδιοκτήτης να αποκτήσει χώρο για να κάνει τα ρουσφέτια του, προσλαμβάνοντας φίλους, κομματικούς εγκάθετους και συγγενείς.
  3. Τρίτον, διότι θέλουν να έχουν μεγάλο τμήμα του προσωπικού φοβισμένο, εξαθλιωμένο και εξαρτώμενο από τις λίγες ώρες τους, ώστε να μην διεκδικούν και να μην αντιδρούν.

Η εν λόγω συνάδελφος υπηρετεί στο Δημοτικό του σχολείου ως μουσικός. Θεωρείται εξαιρετική στο έργο της, ιδιαίτερα αγαπητή σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και ήταν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ στο σχολείο.

Η ανακοίνωση του ΣΙΕΛ

Η ανακοίνωση της απόλυσής της έχει προκαλέσει οργή στους εκπαιδευτικούς των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, και η διοίκηση του νεοσύστατου παραρτήματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα, 21 Ιουνίου 2022, γίναμε μάρτυρες μια άθλιας ενέργειας από τη διοίκηση των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη. Συνάδελφος, μέλος του ΣΙΕΛ και του πρόσφατα συγκροτηθέντος παραρτήματός του στο σχολείο μας, απολύθηκε με τον πλέον ιταμό τρόπο.

Αφού αρνήθηκε μόλις χθες να αποδεχθεί μείωση των ωρών του διοριστηρίου της, σήμερα το πρωί, απροειδοποίητα, είδε στο λογαριασμό μισθοδοσίας της την αποζημίωση της απόλυσης!

Δεν περιμένουμε προφανώς ευαισθησία και ανθρωπιά από οποιονδήποτε επιχειρηματία, αλλά μια τέτοια μεθόδευση κάνει και την ντροπή να ντρέπεται.

Όλα αυτά για μια εξαιρετική συνάδελφο, με δεκαετίες στο χώρο της Εκπαίδευσης. Σημειώνουμε, βέβαια, ότι η Β. Μ. είχε συμμετάσχει ενεργά στην ίδρυση του παραρτήματος του ΣΙΕΛ, ως μοναδική μάλιστα εργαζόμενη στο Δημοτικό σχολείο που ...τόλμησε κάτι τόσο "ακραίο" . Οι συνειρμοί περί παραδειγματισμού των συναδέλφων που θέλουν να έχουν σωματείο στο χώρο της δουλειάς τους είναι προφανείς. Ο νόμος Κεραμέως δουλεύει εξαιρετικά για τους κ.κ. "σχολάρχες".

Δε θα τους περάσει! Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτήν την εργοδοτική αθλιότητα και θα παλέψουμε για την ανάκληση αυτής της απόλυσης.

Η Επιτροπή Διοίκησης του Παραρτήματος του ΣΙΕΛ στα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Υποβολή ενστάσεων από το Σάββατο 2-3-2024 και ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 7-3-2024 και ώρα 13:00
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
γιατρός
Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%

Μειωμένη φορολόγηση αναμένεται να έχουν τα απογευματινά χειρουργεία για τους γιατρούς...

Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%
pinakas
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει...
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις