apth_mat_katastoli_astinomia_astynomia_foititeS
Επιχειρούν «να διαλύσουν τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό συνδικαλισμό, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου με την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας»

Την βάρβαρη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

«Η επιχείρηση καταστολής του αγώνα των φοιτητών είναι συνέχεια της γενικευμένης αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ που είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μέρες, με την αναίτια χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, την παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας» επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με δηλώσεις για ενίσχυση των  δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ μαζί με την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και των εργαζόμενων ξεπερνά τα όρια του Πανεπιστημίου και αποτελεί υπόθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος» προσθέτουν.

Στη συνέχεια, εκφράζουν τη στήριξή τους στους φοιτητικούς συλλόγους και «μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Καταγγέλλουμε την βάρβαρη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ για άλλη μια φορά ενάντια στους φοιτητές του ΑΠΘ. Η δολοφονική αυτή επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης ακόμα και σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή.

Η επιχείρηση καταστολής του αγώνα των φοιτητών είναι συνέχεια της γενικευμένης αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ που είναι σε πλήρη εξέλιξη εδώ και μέρες, με την αναίτια χρήση χημικών και κρότου-λάμψης, την παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας. Η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ, με πρόσχημα την «προστασία» των εργασιών για την κατασκευή βιβλιοθήκης εκεί που επί 34 χρόνια φοιτητικές συλλογικότητες στέγαζαν το «Στέκι στο Βιολογικό», επιχειρεί να αποτρέψει την παρουσία εκατοντάδων φοιτητών που διαδηλώνουν για ένα Πανεπιστήμιο χωρίς αστυνομία, με συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Σκοπός της αυταρχικής επιχείρησης είναι η εμπέδωση ενός κλίματος αστυνομοκρατίας και νομιμοποίησης της  καταστολής στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ, τόσο ενόψει της επιχειρούμενης εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας, όσο και ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διευκόλυνση της πλήρους επιχειρηματικής δραστηριότητας των πανεπιστημίων. Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών,  και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.Λειτουργεί  ως «πρόβα τζενεράλε» για την γενικότερη όξυνση της καταστολής που θα εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την κοινωνία, όσο οι επιπτώσεις από την κρίση, την ακρίβεια και τον πόλεμο θα αρχίζουν να μεγεθύνονται.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης με δηλώσεις για ενίσχυση των  δυνάμεων καταστολής στο ΑΠΘ μαζί με την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και των εργαζόμενων ξεπερνά τα όρια του Πανεπιστημίου και αποτελεί υπόθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.  Η βαρβαρότητα και ο αυταρχισμός απέναντι στη φοιτητική νεολαία  έρχεται μαζί με τις προκλητικές δηλώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα  το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που παρουσίασε η Κεραμέως  επιδιώκει να σβήσει κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστήμιου -που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του λαού και της νεολαίας- στοχεύει στη διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού συνδικαλισμού παράλληλα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση της δωρεάν στέγασης στις φοιτητικές εστίες.

Με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να τσακίσει την ογκούμενη λαϊκή και νεολαιίστικη δυσαρέσκεια και να επιβάλλει βίαια την αντιδραστική πολιτική της.  Την πολιτική της νέας  βίαιης φτωχοποίησης των εργαζόμενων και της νεολαίας που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που αυξάνουν τα κέρδη τους, σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και δυνάμεις καταστολής. Την πολιτική της  εμπορευματοποίησης  και ιδιωτικοποίησης  κάθε δημόσιου κοινωνικού αγαθού. Επιτίθενται με σφοδρότητα στην δημόσια  εκπαίδευση!   Η ανακοίνωση νέας μείωσης  χιλιάδων εισακτέων  στα πανεπιστήμια λίγες μέρες πρι από τη διεξαγωγή πανελληνίων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων,  η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και πολίτες που με τις μαζικές, άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους στέλνουν  ηχηρό μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την πανεπιστημιακή αστυνομία,  καταγγέλλοντας αστυνομία, κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και τον πρύτανη του ΑΠΘ

ΕΝΆΝΤΙΑ στο  ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας για  να σταματήσουν τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας

Εναντια στα σχέδιά τους να εφαρμόσουν νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στα ΑΕΙ, να διαλύσουν τις φοιτητικές παρατάξεις και το φοιτητικό συνδικαλισμό, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου με την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, αλλά και τους ασφαλίτες που τριγυρνούν καθημερινά εδώ και μήνες με την προστασία τους μεταξύ φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης και της αστυνομίας να εκφοβίσουν τους αγωνιστές φοιτητές και τη νεολαία που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν γι’  αυτούς, θα πέσει και πάλι στο κενό. Όπως έγινε και την περσινή άνοιξη, μετά τη βίαιη εκκένωση της πρυτανείας, τις επιθέσεις και τον βασανισμό φοιτητών, όταν χιλιάδες φοιτητές διαδήλωναν για μήνες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα του φόβου και του τρόμου που εκπέμπει η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον αντιδρά στην πολιτική της , δεν αφορά μόνο  τους φοιτητές. Προσπαθούν να εμποδίσουν την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας που αυξάνεται καθημερινά εξαιτίας της φτώχειας, της ακρίβειας, της ανεργίας. Αποτελεί καθήκον όλων μας η συμπαράταξη στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και της νεολαίας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, για να μπουν μπροστά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας που επιχειρούν να λεηλατήσουν και τα όνειρα και το μέλλον της.

 Στηρίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους και μαζί θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο! Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας! 

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνουν οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ- ΜΟΡΦΩΣΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoleio
Λήμνος: Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας
Η υποβάθμιση του σχολείου αυτού γίνεται προκειμένου να εφαρμοστεί σταδιακά, με κάθε τρόπο και δικαιολογία η αντιπαιδαγωγική πολιτική της ηγεσίας του...
Λήμνος: Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας
perama_kinitopoiisi_ergatiko_distixima
Πέραμα: 2η ημέρα κινητοποιήσεων εργαζομένων - «Η ασφάλεια μας σε δεύτερη μοίρα»
Δεύτερη μέρα δυναμικών κινητοποιήσεων για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα - «Η ασφάλεια μας έρχεται σε δεύτερη μοίρα», λένε οι εργαζόμενοι
Πέραμα: 2η ημέρα κινητοποιήσεων εργαζομένων - «Η ασφάλεια μας σε δεύτερη μοίρα»