Απώλεια ακοής από το ένα αυτί, είναι η διάγνωση των γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε αιμόφυρτος ο φοιτητής μετά τον τραυματισμό του από τα ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την avgi.gr , η διάγνωση των γιατρών για τον τραυματισμένο φοιτητή, είναι η πρόσκαιρη απώλεια ακοής από το ένα αυτί.
Οι γιατροί επεσήμαναν ότι στον φοιτητή έγιναν ράμματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από τα χτυπήματα των ΜΑΤ, ενώ έχει και σπασμένα δόντια.
Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές διαδήλωναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι κατά της προκλητικής παρουσίας αστυνομικών και ασφαλιτών μέσα στο Ίδρυμα. Στη διάρκεια της διαδήλωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ πέταξαν χημικά και κρότου λάμψης, τραυματίζοντας σοβαρά τον εν λόγω φοιτητή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου φοιτητή, ευτυχώς όμως δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά και την σημερινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, καλούν σε νέα πορεία στις 19.00 στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.
4. Όλη η #thessaloniki στο δρόμο!
— Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@Covid19energoi) May 26, 2022
19.00, Καμάρα.-#κεραμεως #ΑΠΘ #πανεπιστημια pic.twitter.com/eeKpiMwDOT
Αιμόφυρτος φοιτητής χτυπημένος από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Η φωτογραφία του αιμόφυρτου χτυπημένου από τα ΜΑΤ φοιτητή έξω από το ΑΠΘ κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι φοιτητές κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ
Μετά από παράκληση των φοιτητών αναδημοσιεύω (από το σχήμα «ΑΝΟΜΙΑ») τη φωτογραφία με τον σοβαρά τραυματισμένο φοιτητή, απ'την επίθεση των ΜΑΤ.
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) May 26, 2022
Το ασθενοφόρο μόλις τον μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ας ελπίσουμε να μην έχει τίποτα πολύ σοβαρό
Στο #ΑΠΘ έχουν εισβάλει ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ pic.twitter.com/xycnMIvnTG
Καταδικάζουν την επίθεση οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ
«Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται μέρα τη μέρα στο ΑΠΘ με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Καταδικάζουμε την χρήση κρότου λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της ΣΘΕ και τον τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης» τονίζουν σε ανακοινώση που εξέδωσαν φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ.
«Απάντηση στα σχέδια αυτά θα λάβει η κυβέρνηση και η πρυτανεία μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους που οργανωμένα και συντονισμένα θα συντρίψουν τα σχέδια τους και θα ακυρώσουν στην πράξη το συντεταγμένο σχέδιο καταστολής. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε αγωνιστική εγρήγορση και σε κοινό συντονισμό μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους την Δευτέρα στις 18.00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μαζί με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου» καταλήγουν οι φοιτητές.