Χανιά: Μαθητές καταγγέλλουν τον δάσκαλο τους για ξυλοδαρμό- Τι αναφέρουν οι γονείς
Με σημάδια στα χέρια και την πλάτη επέστρεψε σπίτι του 10χρονος μαθητής - Μελανιές είχε και μια μαθήτρια

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε ορισμένους γονείς το γεγονός ότι ένας δάσκαλος σχολείου του νομού Χανίων ο οποίος είχε συμπεριφερθεί επιθετικά σε μαθητές του, ναι μεν απομακρύνθηκε από το δημοτικό στο οποίο δίδασκε αλλά συνεχίζει να διδάσκει σε άλλο σχολείο των Χανίων.

Σε μια σοβαρή καταγγελία για δάσκαλο δημοτικού σχολείου προχώρησαν γονείς στα Χανιά, όταν δεκάχρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο των Χανίων επέστρεψε σπίτι του με σημάδια στα χέρια και την πλάτη επέστρεψε σπίτι του .Όπως αποκάλυψε η μητέρα του μιλώντας στο MEGA, τα σημάδια προκλήθηκαν από τον δάσκαλο του παιδιού.

«Πήγα να τον πιάσω και μου λέει ‘α πονάω’ του λέω τι έπαθες ‘ε ο δάσκαλος’ μου λέει. Τον έπιασε σφιχτά και τον σήκωσε στον αέρα από τα πλευρά». Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα του νεαρού δασκάλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μια συμμαθήτρια του αγοριού. «Την πετάει στο θρανίο και την τσίμπησε και μετά πιάνει τον γιο μου από τα πλευρά και είναι γεμάτο μελανιές το παιδί».

«Με το που το έμαθα εγώ αυτό τη ρώτησα τη μικρή αν όντως ισχύει αυτό το πράγμα μου λέει ναι έχει ξαναγίνει κι άλλα μας έχει κάνει. Δεν γνωρίζω τον τρόπο και για ποιον λόγο δεν το είπαν τα παιδιά ίσως επειδή φοβόντουσαν επειδή τα μάλωνε γιατί δεν ήταν φρόνιμα», λέει από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος κι είχε μάλιστα προειδοποιήσει τους μαθητές για αυτήν τη συμπεριφορά του ενώ οι φωνές του μέσα στην τάξη ακούγονταν συχνά από μακριά.

Τι αναφέρει το υπ. Παιδείας

Το θέμα έφθασε στον διευθυντή του δημοτικού, ο δάσκαλος απομακρύνθηκε αφού ζήτησε συγγνώμη. Οι γονείς θεώρησαν το θέμα λήξαν, μέχρι την στιγμή που έμαθαν πως ο δάσκαλος μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μιλώντας στο mega o Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, «ο δάσκαλος βρίσκεται σε άλλο σχολείο. Εφόσον και αν υπάρχουν ευθύνες φυσικά θα υπάρξουν οι αντίστοιχες συνέπειες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Χρόνιες πληγές στην Ειδική Αγωγή: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει παραμέληση και ζητά άμεσες λύσεις
ΠΟΣΕΕΠΕΑ: «Εκκωφαντική αδιαφορία από το Υπουργείο Παιδείας» — Ξανά στο προσκήνιο τα κενά και οι ελλείψεις στην εκπαίδευση
Χρόνιες πληγές στην Ειδική Αγωγή: Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ καταγγέλλει παραμέληση και ζητά άμεσες λύσεις
ντανταδες
Voucher 500 ευρώ τον μήνα για φύλαξη παιδιών: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα
Στο ΕΣΠΑ η καθολική εφαρμογή του προγράμματος – Περίπου 3.600 γονείς θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για πιστοποιημένη παιδοφύλαξη
Voucher 500 ευρώ τον μήνα για φύλαξη παιδιών: Επεκτείνεται σε όλη τη χώρα
Τζουμέρκα
Κακοκαιρία - Τρόμος στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό
Απίστευτες εικόνες στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση λόγω της κακοκαιρίας – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό
Κακοκαιρία - Τρόμος στα Τζουμέρκα: Μεγάλη κατολίσθηση – Σπίτια «κρέμονται» στον γκρεμό
OPSYD
Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 1.481 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Από σήμερα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ
Με διαδικασίες εξπρές οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω της ειδικής πρόσκλησης - Από σήμερα οι αιτήσεις στο ΟΠΣΥΔ
Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 1.481 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Από σήμερα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ