Χανιά: Μαθητές καταγγέλλουν τον δάσκαλο τους για ξυλοδαρμό- Τι αναφέρουν οι γονείς
Με σημάδια στα χέρια και την πλάτη επέστρεψε σπίτι του 10χρονος μαθητής - Μελανιές είχε και μια μαθήτρια

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε ορισμένους γονείς το γεγονός ότι ένας δάσκαλος σχολείου του νομού Χανίων ο οποίος είχε συμπεριφερθεί επιθετικά σε μαθητές του, ναι μεν απομακρύνθηκε από το δημοτικό στο οποίο δίδασκε αλλά συνεχίζει να διδάσκει σε άλλο σχολείο των Χανίων.

Σε μια σοβαρή καταγγελία για δάσκαλο δημοτικού σχολείου προχώρησαν γονείς στα Χανιά, όταν δεκάχρονος μαθητής σε δημοτικό σχολείο των Χανίων επέστρεψε σπίτι του με σημάδια στα χέρια και την πλάτη επέστρεψε σπίτι του .Όπως αποκάλυψε η μητέρα του μιλώντας στο MEGA, τα σημάδια προκλήθηκαν από τον δάσκαλο του παιδιού.

«Πήγα να τον πιάσω και μου λέει ‘α πονάω’ του λέω τι έπαθες ‘ε ο δάσκαλος’ μου λέει. Τον έπιασε σφιχτά και τον σήκωσε στον αέρα από τα πλευρά». Είχε προηγηθεί το ξέσπασμα του νεαρού δασκάλου, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε μια συμμαθήτρια του αγοριού. «Την πετάει στο θρανίο και την τσίμπησε και μετά πιάνει τον γιο μου από τα πλευρά και είναι γεμάτο μελανιές το παιδί».

«Με το που το έμαθα εγώ αυτό τη ρώτησα τη μικρή αν όντως ισχύει αυτό το πράγμα μου λέει ναι έχει ξαναγίνει κι άλλα μας έχει κάνει. Δεν γνωρίζω τον τρόπο και για ποιον λόγο δεν το είπαν τα παιδιά ίσως επειδή φοβόντουσαν επειδή τα μάλωνε γιατί δεν ήταν φρόνιμα», λέει από την πλευρά του ο πατέρας της 10χρονης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δάσκαλος ήταν ιδιαίτερα οξύθυμος κι είχε μάλιστα προειδοποιήσει τους μαθητές για αυτήν τη συμπεριφορά του ενώ οι φωνές του μέσα στην τάξη ακούγονταν συχνά από μακριά.

Τι αναφέρει το υπ. Παιδείας

Το θέμα έφθασε στον διευθυντή του δημοτικού, ο δάσκαλος απομακρύνθηκε αφού ζήτησε συγγνώμη. Οι γονείς θεώρησαν το θέμα λήξαν, μέχρι την στιγμή που έμαθαν πως ο δάσκαλος μετατέθηκε σε άλλο σχολείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Μιλώντας στο mega o Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης, «ο δάσκαλος βρίσκεται σε άλλο σχολείο. Εφόσον και αν υπάρχουν ευθύνες φυσικά θα υπάρξουν οι αντίστοιχες συνέπειες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού