Thumbnail
Καθησυχάζει το Διδυμότειχο που «χάνει» τη Νοσηλευτική ο Συρίγος: Σχεδιάζεται ανέγερση Πανεπιστημιούπολης και ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας

Σε αναβρασμό βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το Διδυμότειχο εξαιτίας της πρότασης του ΔΙΠΑΕ για μεταφορά της Νοσηλευτικής σχολής στην Αλεξανδρούπολη.

Οι παράγοντες της πόλης ζητούν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό για να μη φύγει η σχολή, ενώ ταυτόχρονα ο υφυπουργός Παιδείας κ.Αγγελος Συρίγος επιχείρησε προχθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια, της έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για την Ανάπτυξη της Θράκης, να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζεται η ανέγερση Πανεπιστημιούπολης στο Διδυμότειχο, αλλά και ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας που θα ενταχθεί στο Δημοκρίτειο Θράκης. Σχετικά με τη Νοσηλευτική, υποστήριξε ότι η σχολή υπολειτουργεί από το 2019, επειδή δεν υπάρχουν στο Διδυμότειχο καθηγητές με διδακτορικό δίπλωμα (όπως προβλέπει ο νόμος από τη χρονιά εκείνη κι έπειτα) οι οποίοι να έχουν εξειδικευτεί στη Νοσηλευτική.

«Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα στηρίξουμε και με άλλα μέτρα το Δημοκρίτειο. Θα δημιουργηθεί Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Ήδη υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει εντοπιστεί η περιοχή όπου θα χτιστεί η νέα Πανεπιστημιούπολη Διδυμοτείχου και με τη βοήθεια της περιφέρειας εκπονούνται ήδη οι σχετικές μελέτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και στη Θεσσαλονίκη οι αντιδράσεις  για την πρόταση της διοικούσας επιτροπής του ΔΙΠΑΕ να μεταφερθούν Τμήματα του Πανεπιστημίου στις Σέρρες, κάτι που εφόσον συμβεί θα οδηγήσει σε αναγκαστική μετακόμιση περίπου 6.000 φοιτητές και τους καθηγητές τους, αλλά και στην Καβάλα, όπου έχει προταθεί για «λουκέτο» το Τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη.

Αναλυτικά:

Εν μέσω εντάσεων και προβληματισμών αλλά με τη διάθεση όλων να παρθεί μια απόφαση προς όφελος της περιοχής, ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου, η πρόταση αποστολής ψηφίσματος στον πρωθυπουργό της χώρας και την Υπουργό Παιδείας στο οποίο  θα αναφέρεται ότι είναι κάθετα αντίθετοι στην μεταφορά του παραρτήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας εξάλλου, αποφασίσθηκε επίσης η σύγκληση τις επόμενες ημέρες της επιτροπής αγώνα (αποτελούμενης από τον Μητροπολίτη ΔΟΣ, τον Περιφερειάρχη , τους βουλευτές του νομού , τον πρόεδρο της ΠΕΔ τους καθηγητές της σχολής και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων)  για τη λήψη απόφασης και έκδοσης ψηφίσματος περί της άρνησης της μεταφοράς της σχολής, καθώς επίσης και υποβολή αιτήματος συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της χώρας καθώς και με την Υπουργό Παιδείας, ώστε αν γίνουν σαφείς οι σκοποί της κυβέρνησης γύρω από το θέμα αυτό.

Στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασισθούν ανάλογα με την έκβαση των συναντήσεων με την κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε στην εισήγηση του ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου « η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη , ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω»

Συνεχίζεται και η αναταραχή για τη μεταφορά Τμημάτων στις Σέρρες

Στο μεταξύ, αύριο οι φοιτητές  της σχολής μηχανικών του ΔΙΠΑΕ Σίνδου δίνουν συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση με την οποία βρισκόνται αντιμέτωποι. Χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την πρόταση του προέδρου του ΔΙΠΑΕ που εμπεριέχει σχέδια κατάργησης, συγχώνευσης και μεταφοράς των τμημάτων της σχολής μας στις Σέρρες, τα οποία αν υιοθετηθούν θα οδηγήσουν νσε αναγκαστική μετακόμιση κάπου 6.000 φοιτητές και τους καθηγητές τους από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες. 

Τέλος, σε κινητοποίηση ενάντια στις καταργήσεις, μετακινήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) καλουν οι φοιτητές την Τετάρτη 13 Απρίλη στις 12.30 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία