ειδική αγωγή σεμινάριο
peirama eratostheni
Το Πείραμα Ερατοσθένη διεξήχθη σε δημοτικό σχολείο της Άρτας - Τι αναφέρει ο σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, ο σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και τον Δήμο Αρταίων, πραγματοποίησε διαθεματική δράση στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού, κάτω από την σκιά του ρολογιού του κάστρου της Άρτας.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Συλλόγου:

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την πλατεία της Ώρας και για την ιστορία του ρολογιού που χτυπά ασταμάτητα εδώ και τέσσερις αιώνες στο κέντρο της πόλης. Ο τελευταίος κουρδιστής του ο ωρολογοποιός-αργυροχόος Σπύρος Τρομπούκης που για σαράντα χρόνια κάθε εβδομάδα κούρδιζε και έδινε ζωή στο ρολόι, ήταν παρόν στην εκδήλωση και μίλησε στα παιδιά για το έργο του μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αλλά συνάμα και χαράς. Τον κύριο Τρομπούκη τον τίμησε για την πολυετή προσφορά του, τόσο ο Σύλλογος μας, όσο και ο Δήμος Αρταίων δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο εμφατικά στα παιδιά, ότι είναι το φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που ανιδιοτελώς υπηρέτησε την πόλη του.

Στα πλαίσια της δράσης, με τους μαθητές πραγματοποιήσαμε το πείραμα του Ερατοσθένη και υπολογίσαμε την περιφέρεια της Γης, με εξαιρετική επιτυχία, με όλες τις τάξεις του σχολείου. Τα παιδιά μετά από μια σύντομη περιγραφή του πώς ο Ερατοσθένης υπολογισε την περιφέρεια της Γης, εκτέλεσαν το πείραμα υπό την επίβλεψη των καθηγητών του συλλόγου μας και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικής ακρίβειας.

peirama eratostheni 3

Με μεγάλη χαρά ενημερώθηκαμε ότι το πείραμα το πραγματοποίησαν και άλλα σχολεία του Νομού Άρτας, με τις οδηγίες που είχε αποστείλει ο σύλλογος μας και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, ενώ τα παιδιά το απόλαυσαν πραγματικά.

Παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα '’Ατενίζοντας τον έναστρο ουρανό'’, που είχε κάνει ο Σύλλογος μας και τα έργα των μαθητών με εξαιρετική ποικιλομορφία θα εκτεθούν όταν υπάρχει δυνατότητα στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας, Γιάννης Μόραλης.

Στους μικρούς μας φίλους για να τους παρέχουμε ακόμη περισσότερα ερεθίσματα ,τους  προσφέραμε ένα τηλεσκόπιο μετά από κλήρωση, καθώς και βιβλία του συγγραφέα-ποιητή Γιάννη Καλπούζου και του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δημήτρη Μελικέρτη, γιατί η λογοτεχνία ανοίγει δρόμους τόσο στο μυαλό, όσο και στην καρδιά, ενώ κληρώθηκαν και δώρα προσφορά της φαρμακοποιού και μέλος του συλλόγου μας , Ευαγγελία Μπανιά.

peirama eratostheni 2

Σταθερός συμπαραστάτης του συλλόγου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κκ.Καλλίνικος, που μας τίμησε με την παρουσία του και μίλησε στα παιδιά με τον μοναδικό τρόπο που αυτός κατέχει.

Θέλουμε επίσης θερμά να ευχαριστήσουμε την Διευθύντρια της Αθμιας Εκπαίδευσης Δρ.Κλεοπάτρα Βασιλείου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας ,την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου που μας φιλοξένησαν στο όμορφο σχολείο τους,  το Δήμο Αρταίων που σταθερά στηρίζει τις προσπάθειες μας ,το εκπαιδευτικό site alfavita που διαχρονικά μας βοηθάει να επικοινωνούμε τις δράσεις πέρα από τα όρια της Ηπείρου καθώς και όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που είναι πάντα δίπλα μας.

Σαν Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας Αστρολάβος σταθερά προσηλωμένοι στην διάδοση της Αστρονομίας και του πολιτισμού γενικότερα δεσμεύομαστε πώς θα συνεχίσουμε το έργο μας παρά τις αντίξοότητες της εποχής. Δύναμη μας η αγάπη όλων των πολιτών , μικρών και μεγάλων της περιοχής μας, που αγκαλιάζουν όλες τις δράσεις μας , αναγκάζοντας να θέτουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. 

Για το σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας, Αστρολάβος

Κατσώτης Βασίλης

Χημικός.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Σπουδές στην Εκπαίδευση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022