Επιτακτική η ανάγκη ο διορισμός μόνιμων εκπαιδευτικών - Χιλιάδες τα εκπαιδευτικά κενά μετά τις παραιτήσεις

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, το αίτημα για μόνιμους διορισμούς του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων.

Με κατάθεση αναφοράς  ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλώντας την να δώσει απαντήσεις στο εύλογο αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ)σχετικά με την επιτακτική ανάγκη προγραμματισμού μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων επισημαίνει τη σύνδεση της αποτελεσματικότητας του σχολείου με την εργασιακή σταθερότητα των εκπαιδευτικών και την παιδαγωγική συνέχεια, την υπέρογκη αύξηση της εργασιακής ανασφάλειας με τη μορφή των «μόνιμων» αναπληρωτών, τα χιλιάδες οργανικά κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα και την απαίτηση να προχωρήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο σε διορισμούς εκπαιδευτικών πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και μάλιστα με πάγια ρύθμιση κάλυψης των ετήσιων συνταξιοδοτήσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης  Ραγκούσης,  έχοντας υπόψη του το υπ. Αρ. πρωτ. 91/8-3-2022 έγγραφο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), το καταθέτει ως αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητώντας απαντήσεις για το προγραμματισμό κάλυψης των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους διορισμούς.

Στο έγγραφό του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων επισημαίνει μεταξύ άλλων:

-Είναι σαφές ότι η αποτελεσματικότητα ενός σχολείου, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας έγκεινται, σε μεγάλο βαθμό, στην εργασιακή σταθερότητα του προσωπικού, εφόσον αυτή προκαλεί άμεσο θετικό αντίκτυπο τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές.

-Βασική διεκδίκηση του συλλόγου μας, είναι η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμο προσωπικό, ώστε οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο για έκτακτα κενά που προκύπτουν από άδειες (ασθενείας, μητρότητας κτλ.), προκειμένου να εξαλειφθεί η στρέβλωση του θεσμού της αναπλήρωσης.

-Πριν από την οικονομική κρίση το ποσοστό των αναπληρωτών ήταν λιγότερο από 10% ενώ τώρα αποτελεί σχεδόν το 1/3 του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού.

-Τα συνολικά οργανικά κενά εκπαιδευτικών τη χρονιά 2022-2023 φαίνεται πως θα είναι πάνω από 11.000. Συγκεκριμένα, στον κλάδο των Δασκάλων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 4.000 και θα είναι μακράν τα περισσότερα από κάθε άλλο κλάδο.

Διεκδικούμε:

-Την πραγματοποίηση 10.000-11.000 διορισμούς εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με σκοπό την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών σε όλες τις ειδικότητες και των δύο βαθμίδων.

-Την καθιέρωση μόνιμων διορισμών σε ετήσια βάση, ώστε οι αναπληρωτές να σταματήσουμε να καλύπτουμε πάγιες ανάγκες του κράτους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypourgeio-eksoterikon-ktirio.jpg
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια», η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο...
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: H Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
Βγήκε η προκήρυξη για την πλήρωση 173 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό...
ΑΣΕΠ 9Κ/2022: Βγήκε η προκήρυξη για 173 θέσεις στον ΕΦΚΑ - Μέχρι πότε οι αιτήσεις
κεραμέως
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν
«Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής όλων των διευθυντών στα σχολεία – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν», δήλωσε η Ν. Κεραμέως - «Άπλετο φως στην...
Κεραμέως: Εν εξελίξει η διαδικασία αλλαγής διευθυντών – Περίπου 14.000 θα αντικατασταθούν