ειδική αγωγή σεμινάριο
eidiki-agogi
ΣΕΕΠΕΑ Δ.Ελλάδας: Άνοιγμα των πινάκων για κατάθεση νέων προσόντων κάθε χρόνο όπως ήταν παλιότερα

Τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων ( ΕΕΠ και ΕΒΠ) σε όλα τα ειδικά σχολεία, ώστε να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό τα ειδικά σχολεία , τα γενικά και τα ΚΕΔΑΣΥ, ζητά με ανανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

O Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο για τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και συγκεκριμένα για τους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Παιδοψυχιάτρους, Εργοθεραπευτές, Σχολικούς Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Θεραπευτές του λόγου (Λογοθεραπευτές) Ειδικούς στη Νοηματική, Ειδικούς στην Κινητικότητα των Τυφλών , Ειδικούς στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Τυφλών καθώς και για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό .

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για νέες οργανικές θέσεις για το ΕΕΠ και ΕΒΠ , ώστε να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό τα ειδικά σχολεία , τα γενικά και τα ΚΕΔΑΣΥ .

Αναλυτικά σαν σύλλογος διεκδικούμε :

 Να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων ( ΕΕΠ και ΕΒΠ) σε όλα τα ειδικά σχολεία .

 Επανακατάταξη του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην κατηγορία ΤΕ(τεχνικές ειδικότητες) από ΔΕ (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) όπως συμβαίνει στην γενική εκπαίδευση όπου οι κατέχοντες των ίδιων τυπικών προσόντων εργάζονται ως ΤΕ01.30(Βοηθοί Βρεφοκομοι).

 Άνοιγμα των πινάκων για κατάθεση νέων προσόντων κάθε χρόνο όπως ήταν παλιότερα .

 Στη δήλωση σχολείων – δομών που επιλέγουν οι αναπληρωτές κατά την πρόσληψη τους , να μπορούν να επιλέγουν όλα τα σχολεία του νομού και να μην υπάρχει ο περιορισμός όσων είναι πρώτοι στον πίνακα να δουλεύουν μόνο σε ειδικά σχολεία .

 Υλοποίηση προγραμμάτων τρίμηνης παιδαγωγικής επάρκειας για το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς ορίζεται ως πρόσθετο προσόν από τις προκηρύξεις του υπουργείου Παιδείας για την πλήρωση θέσεων στην γενική εκπαίδευση

 Να ιδρυθεί σε κάθε σχολείο όπου υπάρχουν πάνω από 2 αιτήσεις για σχολικό νοσηλευτή τμήμα με την ονομασία φροντίδας και αγωγής υγείας όπου θα υπάρχει οργανική θέση για σχολικό νοσηλευτή .

 Στα νηπιαγωγεία όπου είναι εγγεγραμμένα πάνω από 45 μαθητές να δημιουργηθεί οργανική θέση για Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό .

 Στα νηπιαγωγεία όπου υπάρχουν διαγνώσεις μαθητών που χρήζουν θεραπείες για Λογοθεραπεία και εργοθεραπεία να συσταθεί διεπιστημονική ομάδα όπου θα υποστηρίζουν τους μαθητές και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν οργανικές θέσεις .

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
eidiki agwgi
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ
Την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2022 στις 17:00 εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο...
Ειδική αγωγή: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών αύριο στο ΥΠΑΙΘ