ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Πρόταση για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων
Πρόταση του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων

Το ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, προτείνει την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER.

Η εν λόγω πρόταση, προωθείται εκ νέου μετά από αίτημα των μελών, για την καθολική επιμόρφωση των ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες, παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης.

Aκόμη, τονίζει το πάγιο και σταθερό αίτημα της υλοποίησης δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας για την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των Ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER» 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα μελών μας, ζητά να προωθήσετε εκ νέου το αίτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η δυνατότητα που παρέχει η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες εκτιμούμε ότι παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης με τη διαμόρφωση αφενός μεν διαδραστικών διαδικτυακών ψηφιακών τμημάτων, αφετέρου δε βιντεοσκοπημένων επιμορφωτικών μαθημάτων. 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και την κινητικότητα τόσο των μονίμων  (με τις υπηρεσιακές μεταβολές) όσο και των αναπληρωτών συναδέρφων (με τη μη σταθερότητα ως επί το πλείστον του εργασιακού τους πλαισίου ανά σχολικό έτος), θεωρούμε ότι η καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων στα πλέον σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μαθητικό πληθυσμό που καλούνται να υποστηρίξουν είτε εργάζονται σε σχολικά πλαίσια ( της ειδικής και της γενικής εκπαίδευσης) είτε στα ΚΕΔΑΣΥ. 

Τέλος, παραμένει πάγιο και σταθερό αίτημα η υλοποίηση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων για όλους τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΥΠΑΙΘ. Παρακαλούμε θερμά για τη συζήτηση της πρότασης του Συλλόγου μας στο προσεχές  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και για την άμεση προώθησή της στους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς. 


Με εκτίμηση Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας Βούγιας Βασίλειος          Κυργιόπουλος Ιωάννης 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κακοκαιρία, έκτακτο δελτίου καιρού από την ΕΜΥ
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες - Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική
Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Νέα κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες - Τι ώρα θα βρέξει στην Αττική
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΕΕ χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση σε ενέργεια για να έχουμε χαμηλότερες τιμές
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανταγωνιστικότητα και ενοποίηση ενέργειας στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ΕΕ χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση σε ενέργεια για να έχουμε χαμηλότερες τιμές
Το ΙΝΕΛ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Το ΙΝΕΛ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Το Ινστιτούτο Ελληνογλωσσίας (ΙΝΕΛ) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Ψηφιακές πρωτοβουλίες, βιωματικές ομιλίες και δωρεάν...
Το ΙΝΕΛ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό