ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Πρόταση για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόταση του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων

Το ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, προτείνει την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER.

Η εν λόγω πρόταση, προωθείται εκ νέου μετά από αίτημα των μελών, για την καθολική επιμόρφωση των ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες, παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης.

Aκόμη, τονίζει το πάγιο και σταθερό αίτημα της υλοποίησης δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας για την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των Ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER» 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα μελών μας, ζητά να προωθήσετε εκ νέου το αίτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η δυνατότητα που παρέχει η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες εκτιμούμε ότι παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης με τη διαμόρφωση αφενός μεν διαδραστικών διαδικτυακών ψηφιακών τμημάτων, αφετέρου δε βιντεοσκοπημένων επιμορφωτικών μαθημάτων. 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και την κινητικότητα τόσο των μονίμων  (με τις υπηρεσιακές μεταβολές) όσο και των αναπληρωτών συναδέρφων (με τη μη σταθερότητα ως επί το πλείστον του εργασιακού τους πλαισίου ανά σχολικό έτος), θεωρούμε ότι η καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων στα πλέον σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μαθητικό πληθυσμό που καλούνται να υποστηρίξουν είτε εργάζονται σε σχολικά πλαίσια ( της ειδικής και της γενικής εκπαίδευσης) είτε στα ΚΕΔΑΣΥ. 

Τέλος, παραμένει πάγιο και σταθερό αίτημα η υλοποίηση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων για όλους τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΥΠΑΙΘ. Παρακαλούμε θερμά για τη συζήτηση της πρότασης του Συλλόγου μας στο προσεχές  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και για την άμεση προώθησή της στους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς. 


Με εκτίμηση Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας Βούγιας Βασίλειος          Κυργιόπουλος Ιωάννης 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ, φορολογία
Τέλος χρόνου για τις εκκρεμότητες στην Εφορία: Ψηφιακές διασταυρώσεις και «ραβασάκια» σε 30 ημέρες
Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα και «κρυφά» ακίνητα μέσω έμμεσων τεχνικών ελέγχου
Τέλος χρόνου για τις εκκρεμότητες στην Εφορία: Ψηφιακές διασταυρώσεις και «ραβασάκια» σε 30 ημέρες
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια νέων διχασμών»

«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα στο σταυροδρόμι δύσης και ανατολής με προκλήσεις που δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια νέων...

Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μαθητές στη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια νέων διχασμών»
απθ
ΑΠΘ - Aristotle Innovation Forum: Μπορεί η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα να μετατρέψει τη διαρροή επιστημόνων σε παγκόσμιο δίκτυο επιρροής;
Aristotle Innovation Forum - Από το BrainDrain στο BrainCirculation: Μπορεί η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα να μετατρέψει τη διαρροή επιστημόνων σε...
ΑΠΘ - Aristotle Innovation Forum: Μπορεί η ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα να μετατρέψει τη διαρροή επιστημόνων σε παγκόσμιο δίκτυο επιρροής;