Πρόταση του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων

Το ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, προτείνει την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER.

Η εν λόγω πρόταση, προωθείται εκ νέου μετά από αίτημα των μελών, για την καθολική επιμόρφωση των ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες, παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης.

Aκόμη, τονίζει το πάγιο και σταθερό αίτημα της υλοποίησης δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας για την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των Ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER» 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα μελών μας, ζητά να προωθήσετε εκ νέου το αίτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η δυνατότητα που παρέχει η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες εκτιμούμε ότι παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης με τη διαμόρφωση αφενός μεν διαδραστικών διαδικτυακών ψηφιακών τμημάτων, αφετέρου δε βιντεοσκοπημένων επιμορφωτικών μαθημάτων. 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και την κινητικότητα τόσο των μονίμων  (με τις υπηρεσιακές μεταβολές) όσο και των αναπληρωτών συναδέρφων (με τη μη σταθερότητα ως επί το πλείστον του εργασιακού τους πλαισίου ανά σχολικό έτος), θεωρούμε ότι η καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων στα πλέον σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μαθητικό πληθυσμό που καλούνται να υποστηρίξουν είτε εργάζονται σε σχολικά πλαίσια ( της ειδικής και της γενικής εκπαίδευσης) είτε στα ΚΕΔΑΣΥ. 

Τέλος, παραμένει πάγιο και σταθερό αίτημα η υλοποίηση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων για όλους τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΥΠΑΙΘ. Παρακαλούμε θερμά για τη συζήτηση της πρότασης του Συλλόγου μας στο προσεχές  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και για την άμεση προώθησή της στους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς. 


Με εκτίμηση Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας Βούγιας Βασίλειος          Κυργιόπουλος Ιωάννης 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν η ηλικιωμένη γυναίκα που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, φαίνεται ότι έβαλε η ίδια τέλος στη ζωής
Τραγωδία στην Πρέβεζα: 87χρονη βρέθηκε νεκρή σε δεξαμενή του σπιτιού της
Υπουργείο Παιδείας
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο
Με αποφάσεις δικαστηρίων το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να σφραγίσει το στόμα των εκπαιδευτικών - Αντιδράσεις των εκπαιδευτικών
Προσφυγή Κεραμέως: Παράνομη έβγαλε σήμερα την απεργία της ΑΔΕΔΥ το δικαστήριο