ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας: Πρόταση για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων
Πρόταση του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας για καθολική επιμόρφωση ψυχολόγων

Το ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας, προτείνει την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER.

Η εν λόγω πρόταση, προωθείται εκ νέου μετά από αίτημα των μελών, για την καθολική επιμόρφωση των ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην επιστολή η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες, παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης.

Aκόμη, τονίζει το πάγιο και σταθερό αίτημα της υλοποίησης δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: «Πρόταση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας για την καθολική επιμόρφωση του κλάδου των Ψυχολόγων στα ψυχομετρικά εργαλεία των κλιμάκων του WESCHLER» 

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας μετά από σχετικά αιτήματα μελών μας, ζητά να προωθήσετε εκ νέου το αίτημα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων που εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ στα ψυχομετρικά εργαλεία WISC-V GR, WAIS-IV GR  και WPPSI-III GR, που επίκειται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η δυνατότητα που παρέχει η εξ αποστάσεως επιμόρφωση και οι υφιστάμενες διαδικτυακές πλατφόρμες εκτιμούμε ότι παρέχουν τις προϋποθέσεις τόσο της σύγχρονης όσο και της ασύγχρονης επιμόρφωσης με τη διαμόρφωση αφενός μεν διαδραστικών διαδικτυακών ψηφιακών τμημάτων, αφετέρου δε βιντεοσκοπημένων επιμορφωτικών μαθημάτων. 

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και την κινητικότητα τόσο των μονίμων  (με τις υπηρεσιακές μεταβολές) όσο και των αναπληρωτών συναδέρφων (με τη μη σταθερότητα ως επί το πλείστον του εργασιακού τους πλαισίου ανά σχολικό έτος), θεωρούμε ότι η καθολική επιμόρφωση των συναδέρφων ψυχολόγων στα πλέον σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο μαθητικό πληθυσμό που καλούνται να υποστηρίξουν είτε εργάζονται σε σχολικά πλαίσια ( της ειδικής και της γενικής εκπαίδευσης) είτε στα ΚΕΔΑΣΥ. 

Τέλος, παραμένει πάγιο και σταθερό αίτημα η υλοποίηση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων για όλους τους κλάδους ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΥΠΑΙΘ. Παρακαλούμε θερμά για τη συζήτηση της πρότασης του Συλλόγου μας στο προσεχές  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και για την άμεση προώθησή της στους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς. 


Με εκτίμηση Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας Βούγιας Βασίλειος          Κυργιόπουλος Ιωάννης 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Πώς υπολογίζονται τα μόρια στα αγωνίσματα
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
Πανελλήνιες 2026: Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ μπαίνουν στην τελική ευθεία με τις πρακτικές εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: ΤΕΦΑΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για αγωνίσματα, μόρια και δικαιολογητικά
ΑΣΕΠ - Παπαϊωάννου
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση
Εφιστώ την προσοχή των υποψηφίων στην προσεκτική μελέτη των προκηρύξεων και στην ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων. 
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς που από σήμερα καταθέτουν αίτηση