Thumbnail
Καταγραφή προβλημάτων και δυσλειτουργιών στα Ειδικά σχολεία και ΚΕΣΥ της Αττικής από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προτίθεται να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό, το οποίο εργάζεται στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση στην Αττική, προτίθεται να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για τις σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες που υφίστανται αυτή τη στιγμή, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, καθώς και να διεκδικήσει δυναμικά την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Η αντίστοιχη περσινή μας πρωτοβουλία έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τα μέλη μας και οδήγησε σε μια αναλυτική και πλήρη, στο μέτρο του δυνατού, καταγραφή και χαρτογράφηση της κατάστασης της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους που καταγγέλλουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ, τα κτιριακά προβλήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, την ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας και τις δυσλειτουργίες αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών. Παράλληλα, έχουμε δεχτεί αναφορές για τη μη ισότιμη αντιμετώπιση του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Για το λόγο αυτό και για να έχει ο σύλλογος πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ζητάμε από τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ της Αττικής, να αποστείλουν επωνύμως μήνυμα στο e-mail του Συλλόγου: [email protected], όπου θα αναγράφουν:

1) Το ειδικό σχολείο/ΚΕΣΥ που εργάζονται

2) Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (κενά στο προσωπικό, εργασιακές σχέσεις, κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μεταφορά μαθητών, επάρκεια μέσων αντιμετώπισης κορωνοϊού, κλπ)

Διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος θα χειριστεί τις πληροφορίες αυτές με διακριτικότητα και εχεμύθεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoleio
Λάρισα: Καθηγήτρια παίρνει ταξί για να κάνει μάθημα - Σε τρία «κομμάτια» το σχολείο
Τραγικές καταστάσεις σε Λύκειο της Λάρισας - «Αίθουσες» διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε γυμναστήριο Γυμνασίου - Καθηγήτρια πληρώνει από...
Λάρισα: Καθηγήτρια παίρνει ταξί για να κάνει μάθημα - Σε τρία «κομμάτια» το σχολείο
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Παρεμβάσεις ΔΕ: Κατώτερο των αναγκών της περιόδου το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ
«Επιδιώκουμε ο Οκτώβρης να είναι μήνας κινητοποιήσεων και κλιμάκωσής τους μέχρι την απεργία της 9ης Νοέμβρη και δημιουργίας των προϋποθέσεων της και...
Παρεμβάσεις ΔΕ: Κατώτερο των αναγκών της περιόδου το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ
sxoleia-ekpaideusi-memaska
Γονείς στην Κρήτη λένε ένα ηχηρό «όχι» στην υποβάθμιση των σχολείων
«Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία μας» ζητούν οι γονείς στην Κρήτη - Μαθητές διαφορετικών τάξεων στριμώχνονται στα ίδια τμήματα
Γονείς στην Κρήτη λένε ένα ηχηρό «όχι» στην υποβάθμιση των σχολείων