Thumbnail
Καταγραφή προβλημάτων και δυσλειτουργιών στα Ειδικά σχολεία και ΚΕΣΥ της Αττικής από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προτίθεται να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό, το οποίο εργάζεται στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση στην Αττική, προτίθεται να συγκεντρώσει και να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) του Υπουργείου Παιδείας, στην Περιφέρεια Αττικής. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για τις σοβαρές ελλείψεις και δυσλειτουργίες που υφίστανται αυτή τη στιγμή, μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΣΥ, καθώς και να διεκδικήσει δυναμικά την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Η αντίστοιχη περσινή μας πρωτοβουλία έτυχε ευρείας ανταπόκρισης από τα μέλη μας και οδήγησε σε μια αναλυτική και πλήρη, στο μέτρο του δυνατού, καταγραφή και χαρτογράφηση της κατάστασης της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από συναδέλφους που καταγγέλλουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΣΥ, τα κτιριακά προβλήματα, τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις ανεπάρκειες σε υλικοτεχνική υποδομή, την ακαταλληλότητα των χώρων εργασίας και τις δυσλειτουργίες αναφορικά με τη μεταφορά των μαθητών. Παράλληλα, έχουμε δεχτεί αναφορές για τη μη ισότιμη αντιμετώπιση του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Για το λόγο αυτό και για να έχει ο σύλλογος πλήρη εικόνα των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ζητάμε από τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ της Αττικής, να αποστείλουν επωνύμως μήνυμα στο e-mail του Συλλόγου: [email protected], όπου θα αναγράφουν:

1) Το ειδικό σχολείο/ΚΕΣΥ που εργάζονται

2) Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (κενά στο προσωπικό, εργασιακές σχέσεις, κτιριακό, υλικοτεχνική υποδομή, μεταφορά μαθητών, επάρκεια μέσων αντιμετώπισης κορωνοϊού, κλπ)

Διαβεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογος θα χειριστεί τις πληροφορίες αυτές με διακριτικότητα και εχεμύθεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Ε.ΤΡΑΓΑΚΗ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς