xristopoulos-oiele
Ο Γιώργος Χριστόπουλος είναι Διδάκτoρας Κοινωνιολογίας και νέος Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, μετά το χαμό του αείμνηστου Μιχάλη Κουρουτού

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Δ.Σ. του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ εξέλεξε ομόφωνα στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου το Γιώργο Χριστόπουλο, Διδάκτορα Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Στη θέση αυτή διαδέχεται τον αείμνηστο Μιχάλη Κουρουτό που συνέβαλε τα μέγιστα στη θεμελίωση του ΚΑΝΕΠ και το υπηρέτησε με αφοσίωση και αγάπη για 17 χρόνια, μέχρι και λίγους μήνες πριν το θάνατό του.

Η ομοφωνία των μελών του Δ.Σ. φανερώνει τη στήριξη και ταυτόχρονα εγγυάται την αυτονομία του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, ώστε αυτό να συνεχίσει τον αμιγή επιστημονικό και ερευνητικό του σκοπό που το έχει καταστήσει ως ένα από τα κορυφαία κέντρα έρευνας για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος γνωρίζει τη δραστηριότητα του ΚΑΝΕΠ κι έχει ο ίδιος συμμετοχή σε σειρά μελετών και ερευνών στο χώρο της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης, του σχεδιασμού των αναλυτικών προγραμμάτων και των σχολικών εγχειριδίων και των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού.

Ποιος είναι o Γιώργος Χριστόπουλος 

Ο Γιώργος Χριστόπουλος είναι Διδάκτoρας Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ). Υπηρετεί στα Μοντεσσοριανά Σχολεία Βαρυμπόμπης.

Πέραν της δραστηριότητάς του στην ΟΙΕΛΕ, εκπροσωπεί τους Έλληνες εργαζόμενους στον ΕΟΠΠΕΠ και σε ευρωπαϊκούς συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς (CEDEFOP, ETUCE, European AG for VET and the Green Transition κ.λπ.) Είναι μέλος του ΔΣ του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και έχει εκπονήσει ερευνητικό και συγγραφικό έργο για τα επιστημονικά ινστιτούτα της Συνομοσπονδίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ιστορική εκπαίδευση και την εθνική διαπαιδαγώγηση, τον ιδεολογικό ρόλο των προγραμμάτων σπουδών, την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το φαινόμενο των NEETs.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα