αιθουσα σχολείου άνοιγμα
Το ΥΠΑΙΘ μοιράζει ραβασάκια προχωρώντας σε μια «αυταρχικη και παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος» - Κινητοποίηση στην Α' Διεύθυνση Αθηνών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα 21 Φεβρουαρίου στις 14:00 έξω από την Α’ Διεύθυνσης Αθήνας καλεί η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση-Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις ΠΕ του συλλόγου «Ο Αριστοτέλης» με αφορμή τα «χουντικής έμπνευσης ραβασάκια» του υπουργείου Παιδείας -όπως τα χαρακτηρίζει- με τα οποία «επιδιώκουν να τιμωρήσουν κατ΄ αρχάς τις/ους προϊσταμένες/ους, διευθυντ(ρι)ες απεργούς των σχολείων μας, οι οποίοι μετέχοντας στην νόμιμα προκηρυγμένη από το σωματείο μας απεργία-αποχή ενάντια στην λεγόμενη «αναβάθμιση» του εκπαιδευτικού έργου δεν ανάρτησαν «Αποτίμηση Εκπαιδευτικού Έργου 2020-21» και «Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου 2021-22».

Τα έγγραφα αυτά κάνουν λόγο για εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4823/21 και για «αποφάσεις» που αφορούν το πάγωμα των ΜΚ και της υπηρεσιακής εξέλιξης.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, η τακτική αυτή στρέφεται ενάντια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία: «Σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεμπερδεύει με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην Απεργία Αποχή, το Υπουργείο προχώρησε σε μια  αυταρχικη και παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος. Δεν μας κάνει εντύπωση. Αφού οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν έπιασαν μέχρι τώρα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη φορά με έγγραφα που στάλθηκαν απευθείας προς τους συναδέλφους-ισσες διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες-ους που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης» αναφέρουν και προσθέτουν:

«Το υπουργείο μας κήρυξε Πόλεμο! Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία καθώς και κάθε σωματείο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς που διώκονται γιατί απέργησαν! Καλούμε τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ και κάθε συνδικάτο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, την Ομοσπονδία γονέων, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου ενάντια στην προσπάθεια αντιδραστικής μετάλλαξής του. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε εργαζόμενο απ’ άκρη σε άκρη της χώρας να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διώκονται γιατί απέργησαν, γιατί αρνήθηκαν να αναρτήσουν στις αξιολογοπλατφόρμες του ΙΕΠ, στις πλατφόρμες κατηγοριοποίησης, υποχρηματοδότησης και προσαρμογης του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς

Είμαστε υπερήφανοι για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με τα εμπιστευτικά έγγραφα που παραδίδει σήμερα το Υπουργείο στις/ους προϊσταμένες/ους, διευθυντ(ρι)ες του σωματείου μας, στρέφεται ευθέως εναντίον του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.  Ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αμέτρητες εργατικές συγκεντρώσεις, χιλιόμετρα πορείας, χιλιάδες χαμένα μεροκάματα και ζωές, πολλές ζωές ανώνυμων αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Αυτό το κορυφαίο αγωνιστικό μέσο των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των συλλογικών τους συμφερόντων, που κατοχυρώθηκε στη χώρα μας ρητά μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Συνταγματαρχών στο Σύνταγμα του 1974, επιχειρείται σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση να καταπατηθεί.

Τα χουντικής έμπνευσης «ραβασάκια» που στέλνει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκουν να τιμωρήσουν κατ΄ αρχάς τις/ους προϊσταμένες/ους, διευθυντ(ρι)ες απεργούς των σχολείων μας, οι οποίοι μετέχοντας στην νόμιμα προκηρυγμένη από το σωματείο μας απεργία-αποχή ενάντια στην λεγόμενη «αναβάθμιση» του εκπαιδευτικού έργου δεν ανάρτησαν «Αποτίμηση Εκπαιδευτικού Έργου 2020-21» και «Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου 2021-22».

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, στην αρχή με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης και μετά της πανδημίας, το συνολικό ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και την αποδόμηση των εργασιακών , ασφαλιστικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Το δυστοπικό τοπίο που διαμορφώνουν κράτος και κυβερνήσεις, καθώς και η συνολική επίθεση στις ζωές μας, έχουν ως στόχο να μας κάνουν να φοβηθούμε αλλά αυτό δε θα περάσει. Οι συλλογικοί μας αγώνες είναι αυτοί που μας κάνουν να ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΕΣ/ΟΙ, που θα πραγματώσουν τα όνειρά μας.

Δηλαδή μια παιδεία:

  • Κοινωνικό δικαίωμα που παρέχεται δωρεάν σε όλους ανεξαιρέτως και όχι μια παιδεία προϊόν  που πληρώνεται ακριβά.
  • Με περιεχόμενο που προτάσσει την αλληλεγγύη και όχι τον ανταγωνισμό, τη δημοκρατία ως καθημερινό τρόπο συνδιαλλαγής και κοινωνικής οργάνωσης και όχι την κυριαρχία των λίγων οικονομικά δυνατών, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών ενάντια σε πολέμους για τα οικονομικά συμφέροντα εταιριών.

Και ένα σχολείο:

  • Της γειτονιάς και του χωριού ανοιχτό για όλα τα παιδιά,  ένα σχολείο-τόπο δημιουργίας, απελευθερωτικής γνώσης, εμπιστοσύνης, ασφάλειας και  κοινωνικοποίησης και όχι ένα καταπιεστικό, εντατικοποιημένο, βαρετό, εξεταστικό κάτεργο.
  • Με μόνιμους εκπαιδευτικούς, ελεύθερους να αφοσιωθούν στη δουλειά τους χωρίς να αποσπώνται από το έργο τους για άχρηστες αξιολογικές γραφειοκρατίες
  • Που δεν αμφισβητούν τα εργασιακά δικαιώματα, την επαγγελματική και επιστημονική επάρκεια των εκπαιδευτικών
  • Στο οποίο δεν κυριαρχεί το  κλίμα φόβου και  της υποταγής .

Για ένα τέτοιο σχολείο αγωνιζόμαστε, ένα τέτοιο σχολείο θέλουμε. Με την απεργία μας αντιστεκόμαστε στον νόμο 4823/21, που με τόση μανία προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση ενάντια στην εκφρασμένη πεποίθηση της απόλυτης πλειοψηφίας του εκπαιδευτικού κόσμου και του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος, γιατί επιχειρεί να διαλύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, να το μετατρέψει σε επιχείρηση που θα λειτουργεί στη βάση κόστους οφέλους, να μας οδηγήσει στην πλήρη υποταγή στις επιταγές των χορηγών και στην εξάρτησή μας από αυτούς.  Γιατί επιχειρεί να καταλύσει στο εσωτερικό κάθε δημοκρατική διαδικασία και να εγκαθιδρύσει τον άκρατο ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές.

Αυτό το σχολείο που ονειρεύονται, δεν πρέπει να γίνει πραγματικότητα, γι΄ αυτό έχουμε χρέος να συνεχίσουμε συλλογικά και πεισματικά ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό της Αθήνας να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα μας.

Έναν αγώνα κομμάτι  του συνολικού αγώνα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω

***

Παράνομο το Υπουργείο και τα έγγραφα που στέλνει στους/στις απεργούς δ/ντες-ντριες-προϊσταμένες-ους!

Σε μια απονενοημένη προσπάθεια να ξεμπερδεύει με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην Απεργία Αποχή, το Υπουργείο προχώρησε σε μια  αυταρχικη και παράνομη πράξη ποινικοποίησης του απεργιακού δικαιώματος. Δεν μας κάνει εντύπωση. Αφού οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν έπιασαν μέχρι τώρα, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Αυτή τη φορά με έγγραφα που στάλθηκαν απευθείας προς τους συναδέλφους-ισσες διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες-ους που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των αντίστοιχων σχολείων συμμετέχουν καθολικά στην Απεργία-Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και δεν ανάρτησαν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του ΙΕΠ, εκπαιδευτικούς που έμπρακτα δηλώνουν την αντίστασή τους στα σχέδια  της κυβέρνησης. 

Τα έγγραφα αυτά κάνουν λόγο για εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4823/21 και για «αποφάσεις» που αφορούν το πάγωμα των ΜΚ και της υπηρεσιακής εξέλιξης.

Ως σωματείο δηλώνουμε κατ’ αρχήν τα παρακάτω:

Το υπουργείο μας κήρυξε Πόλεμο! Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία καθώς και κάθε σωματείο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να στηρίξει έμπρακτα τους απεργούς που διώκονται γιατί απέργησαν! Καλούμε τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ και κάθε συνδικάτο σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα, την Ομοσπονδία γονέων, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να στηρίξουν τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που δίνουν μάχη για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου ενάντια στην προσπάθεια αντιδραστικής μετάλλαξής του. Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε εργαζόμενο απ’ άκρη σε άκρη της χώρας να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διώκονται γιατί απέργησαν, γιατί αρνήθηκαν να αναρτήσουν στις αξιολογοπλατφόρμες του ΙΕΠ, στις πλατφόρμες κατηγοριοποίησης, υποχρηματοδότησης και προσαρμογης του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς

Είμαστε υπερήφανοι για τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς του συλλόγου μας και τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που δε διάλεξαν τον δρόμο της υποταγής, που σεβάστηκαν τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους ρόλο.

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘ, τον Κόπτση και την Κεραμέως παρ’ όλο που το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι:

Τα σωματεία μας έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή, με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση.

Με βάση αυτό, η μη ανάρτηση αποτίμησης και προγραμματισμού αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των διευθυντών/ντριών, προϊσταμένων!

Το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί! Με αγώνες και με αίμα εργατικό έχει κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα και προστατεύεται. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυθαιρεσίες μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Ισχύει το τεκμήριο νομιμότητας που διέπει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη απεργία που για να κηρυχτεί παράνομη πρέπει υποχρεωτικά το κράτος – εργοδότης να προσφύγει στα δικαστήρια κι αυτά να την κηρύξουν παράνομη! Χρειάζονται ακόμα, έστω και για τα μάτια του κόσμου οι δικαστικές αποφάσεις και δεν αρκούν «οι εντολές των βασιλιάδων».

Θα  υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αποφασιστικά, συντονισμένα και αταλάνευτα και δεν θα τους επιτρέψουμε να ακουμπήσουν  κανέναν/καμία εκπαιδευτικό που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, γιατί αντιδρά στη προσαρμογή του σχολείου στις ανάγκες της αγοράς, με όποιον τρόπο και με όποιο ρόλο (διευθυντές/ντριες – προϊσταμένους/ες, συντονιστές/ριες ομάδων δράσης, συλλόγους διδασκόντων)  ακόμα και αν δεν καλύπτεται με απεργία αποχή από το σωματείο τους.

Τα σωματεία μας θα σηκώσουν όλο το βάρος της συνδικαλιστικής νομικής και οικονομικής στήριξης των απεργών. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίσαμε και στο παρελθόν τέτοιες ακραίες αυθαιρεσίες -σημειώνουμε ότι υπάρχει το θετικό προηγούμενο δεδικασμένο όπου απορρίφθηκαν στα δικαστήρια αντίστοιχες κυρώσεις από τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο.

Η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης στα σχολεία, αποδεικνύει ένα και μοναδικό πράγμα: Αποτελεί ζήτημα ζωής για τον κόσμο της εκπαίδευσης να αποτρέψει το ολέθριο κι αποτρόπαιο σχέδιο της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ! Αυτοί που τολμούν κι απειλούν τόσο ξεδιάντροπα, που θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένα ανθρωπάκια που θα φοβούνται και τον ίσκιο τους, μετατρέπουν τον χώρο εργασίας μας σε κάτεργο διοικητικής αυθαιρεσίας, διευθυντικής επιβολής και παντελούς έλλειψης δημοκρατίας όπου θα κυριαρχεί ο κανιβαλισμός, ο ανταγωνισμός, η κατηγοριοποίηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μαθητριών/των μας.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Το μήνυμά μας είναι καθαρό: Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά! Κανείς να μην τολμήσει να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην απεργία! Το ζήτημα αυτό ξεπερνάει τα όρια των σχολείων μας και της εκπαίδευσης. Είναι αιτία πολέμου για όλο το εργατικό κίνημα και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει μ΄ αυτό. Οφείλει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο να πάρει θέση.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να προχωρήσουν τώρα: σε κήρυξη Απεργίας Αποχής για να στηρίξουν τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και των απεργών, σε πολιτικές αποφάσεις καταγγελίας της κυβερνητικής επίθεσης στο απεργιακό δικαίωμα, να δηλώσουν ότι θα μπουν μπροστά και  θα υπερασπίσουν κάθε συνάδελφο/ισσα που δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση, με όποιο τρόπο και με όποιο ρόλο, και να ξεκαθαρίσει ότι κάθε ενέργεια εναντίον συναδέλφων/ισσων θα λογιστεί και θα αντιμετωπιστεί συλλογικά ως ενέργεια ενάντια στο εκπαιδευτικό και το συνδικαλιστικό κίνημα. Να δηλώσουν πλήρη συνδικαλιστική, νομική και οικονομική στήριξη των σωματείων και των εκπαιδευτικών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οργανώνουμε:

-Δευτέρα 21/2 παράσταση στην Α’ Διεύθυνση στις 14:00 μαζί με τους απεργούς διωκόμενους/ες όπου καλούνται να παραλάβουν τα ραβασάκια του υπουργείου για να δηλώσουμε Είμαστε όλοι απεργοί! Καλούμε όλες/ους τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ της Α’ Αθήνας να συμμετέχουν

-Πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη όλων των διευθυντ(ρι)ων/προϊσταμένων με όλα τα σωματεία και δικηγόρους για συζήτηση πάνω στη νομική κάλυψη του θέματος

-Συνέντευξη τύπου

-Έκδοση αφίσας και υλικού προπαγάνδας

-Ηλεκτρονική πλατφόρμα συγκέντρωσης υπογραφών

-Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ και αίτημα συνάντησης με Κόπτση

-Κείμενα στήριξης από τα σχολεία του συλλόγου μας

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

plimmira_sxoleio.jpg
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
«Στα κοντέινερ στα οποία η δημοτικη αρχη Μπακογιαννη τοποθέτησε τα νηπιαγωγεία της πρωτευουσας, αντί να «στολίζουν», πλημμυρίζουν»
Κακοκαιρία – Πλημμυρισμένα σχολεία: «Τα κοντέινερ Μπακογιάννη αντί να στολίζουν, πλημμυρίζουν»
ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
panelladikes_4.jpg
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
Πανελλήνιες 2023: Πού μειώνονται και πού αυξάνονται οι εισακτέοι
Πανελλαδικές: Οι αλλαγές στους εισακτέους στις Αστυνομικές-Στρατιωτικές Σχολές και στο Λιμενικό και οι επιπτώσεις στις βάσεις εισαγωγής
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!