ειδική αγωγή σεμινάριο
sxoleia-foto-apolimansi-memaska
Nikos Libertas / SOOC
«Ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση»

Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη ζητά η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καταγγέλλει τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, οι οποίες ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση.

«Είναι αυτονόητο ότι όποιος παρεμποδίζει την προσέλευση ή την ολοκληρωμένη εικόνα στον βουλευτή, παρεμποδίζει το κοινοβουλευτικό έργο που οφείλει κάθε εκλεγμένος βουλευτής να ασκεί. Ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο - ντροπή έχουν γίνει και στο παρελθόν ερωτήσεις από Κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο, ερωτήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον Περιφερειάρχη» επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

«Φοβούνται να μη μαθευτεί το υπέρογκο ποσό που δίνεται για ενοίκιο σε ιδιώτη για τη στέγαση του σχολείου σε ένα προφανώς ακατάλληλο για ειδική αγωγή βιοτεχνικό κτίριο» προσθέτει.

«Αντί να το παίζουν οι διοικήσεις ενοχλημένες και να ζητούν εξηγήσεις, για τα αυτονόητα σε μια δημοκρατία, ας μας απαντήσουν άμεσα - και κυρίως στους μαθητές και στις οικογένειές τους - πότε επιτέλους θα έχουν το σχολείο που θα παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται, στεγασμένο σε δημόσιο και σύγχρονο κτίριο;» καταλήγει.

Η καταγγελία

Ακολουθεί η καταγγελία της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Αντί να λύσουν το εντονότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 2Ο ΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη Δήμος και ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενοχλούνται από την επίσκεψη μελών του κοινοβουλίου. Γιατί άραγε; Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη.

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, οι οποίες ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση, τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα και σεβόμενοι απόλυτα τις ειδικές απαιτήσεις λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι είναι υποχρέωση των Βουλευτών να επισκέπτονται τους χώρους δουλειάς για να μπορέσουν να ασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο.

Είναι αυτονόητο ότι όποιος παρεμποδίζει την προσέλευση ή την ολοκληρωμένη εικόνα στον βουλευτή, παρεμποδίζει το κοινοβουλευτικό έργο που οφείλει κάθε εκλεγμένος βουλευτής να ασκεί. Ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο - ντροπή έχουν γίνει και στο παρελθόν ερωτήσεις από Κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο, ερωτήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον Περιφερειάρχη. Έχουν γίνει κινητοποιήσεις με το σωματείο, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεχείς επισκέψεις.

Είναι ξεκάθαρο τι φοβούνται. Φοβούνται να μη μαθευτεί το υπέρογκο ποσό που δίνεται για ενοίκιο σε ιδιώτη για τη στέγαση του σχολείου σε ένα προφανώς ακατάλληλο για ειδική αγωγή βιοτεχνικό κτίριο, να μη χρειαστεί να απαντήσουν πότε επιτέλους θα δοθεί δημόσιο κτίριο, σύγχρονο και κατάλληλο, για τη στέγαση αυτής της σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής.

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ χαιρετίζει όλους τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου, που προσπαθούν με το έργο τους να βελτιωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αντί να το παίζουν οι διοικήσεις ενοχλημένες και να ζητούν εξηγήσεις, για τα αυτονόητα σε μια δημοκρατία, ας μας απαντήσουν άμεσα - και κυρίως στους μαθητές και στις οικογένειές τους - πότε επιτέλους θα έχουν το σχολείο που θα παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται, στεγασμένο σε δημόσιο και σύγχρονο κτίριο;

Απαιτούμε:

· Άμεση λύση με τη μετακίνηση του 2 ΟΥ ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από το συγκεκριμένο βιοτεχνικό κτίριο σε άλλο, δημόσιο κτίριο, που θα έχει όλες τις προδιαγραφές για σχολείο Ειδικής Αγωγής.

 · Οριστική λύση με το χτίσιμο δημόσιου σύγχρονου διδακτηρίου για την στέγαση του 2 ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στα ήδη διαθέσιμα στο δήμο δημόσια οικόπεδα, και με χώρους ειδικά σχεδιασμένους και λειτουργικούς για μαθητές με ειδικά χαρίσματα και ανάγκες.

· Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες και τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

· Η ανέγερση όλων των σχολικών κτιρίων, και συγκεκριμένα των ειδικών σχολείων, να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα - ευθύνη του κράτους

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Οι ερευνητές μελέτησαν, σχεδόν, 200 έγκυες, οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσω ερωτηματολογίων και ψυχολογικών τεστ σχετικά με τον βαθμό του άγχους τους
Το άγχος στην εγκυμοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
Νέα έρευνα συσχετίζει τον διαβήτη εγκυμοσύνης με υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακές και αγγειοεγκεφαλικές παθήσεις.
Ο διαβήτης κατά την κύηση είναι αρκετά... ύπουλος - Τι μπορεί να προκαλέσει
stefanidi
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».
«Στον Τομ Χανκς βέβαια έδωσαν το ελληνικό διαβατήριο, αφού προφανώς έχει προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα…»
Η χρυσή ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη: «Μας λένε ξεκάθαρα στη μούρη μας, όχι».