sxoleia-foto-apolimansi-memaska
Nikos Libertas / SOOC
«Ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση»

Άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη ζητά η Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καταγγέλλει τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, οι οποίες ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση.

«Είναι αυτονόητο ότι όποιος παρεμποδίζει την προσέλευση ή την ολοκληρωμένη εικόνα στον βουλευτή, παρεμποδίζει το κοινοβουλευτικό έργο που οφείλει κάθε εκλεγμένος βουλευτής να ασκεί. Ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο - ντροπή έχουν γίνει και στο παρελθόν ερωτήσεις από Κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο, ερωτήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον Περιφερειάρχη» επισημαίνει η ΕΛΜΕ.

«Φοβούνται να μη μαθευτεί το υπέρογκο ποσό που δίνεται για ενοίκιο σε ιδιώτη για τη στέγαση του σχολείου σε ένα προφανώς ακατάλληλο για ειδική αγωγή βιοτεχνικό κτίριο» προσθέτει.

«Αντί να το παίζουν οι διοικήσεις ενοχλημένες και να ζητούν εξηγήσεις, για τα αυτονόητα σε μια δημοκρατία, ας μας απαντήσουν άμεσα - και κυρίως στους μαθητές και στις οικογένειές τους - πότε επιτέλους θα έχουν το σχολείο που θα παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται, στεγασμένο σε δημόσιο και σύγχρονο κτίριο;» καταλήγει.

Η καταγγελία

Ακολουθεί η καταγγελία της Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Αντί να λύσουν το εντονότατο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 2Ο ΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη Δήμος και ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ενοχλούνται από την επίσκεψη μελών του κοινοβουλίου. Γιατί άραγε; Απαιτούμε να δοθεί άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη.

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, οι οποίες ζήτησαν εξηγήσεις από τη Διευθύντρια του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, διότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον χώρο για ενημέρωση, τηρώντας όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα και σεβόμενοι απόλυτα τις ειδικές απαιτήσεις λειτουργίας της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής. Είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι είναι υποχρέωση των Βουλευτών να επισκέπτονται τους χώρους δουλειάς για να μπορέσουν να ασκήσουν τον κοινοβουλευτικό τους έλεγχο.

Είναι αυτονόητο ότι όποιος παρεμποδίζει την προσέλευση ή την ολοκληρωμένη εικόνα στον βουλευτή, παρεμποδίζει το κοινοβουλευτικό έργο που οφείλει κάθε εκλεγμένος βουλευτής να ασκεί. Ειδικά για το συγκεκριμένο σχολείο - ντροπή έχουν γίνει και στο παρελθόν ερωτήσεις από Κόμματα μέσα στο Κοινοβούλιο, ερωτήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον Περιφερειάρχη. Έχουν γίνει κινητοποιήσεις με το σωματείο, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεχείς επισκέψεις.

Είναι ξεκάθαρο τι φοβούνται. Φοβούνται να μη μαθευτεί το υπέρογκο ποσό που δίνεται για ενοίκιο σε ιδιώτη για τη στέγαση του σχολείου σε ένα προφανώς ακατάλληλο για ειδική αγωγή βιοτεχνικό κτίριο, να μη χρειαστεί να απαντήσουν πότε επιτέλους θα δοθεί δημόσιο κτίριο, σύγχρονο και κατάλληλο, για τη στέγαση αυτής της σχολικής μονάδας ειδικής αγωγής.

Το ΔΣ της Δ ΕΛΜΕ χαιρετίζει όλους τους βουλευτές του δημοκρατικού τόξου, που προσπαθούν με το έργο τους να βελτιωθεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Αντί να το παίζουν οι διοικήσεις ενοχλημένες και να ζητούν εξηγήσεις, για τα αυτονόητα σε μια δημοκρατία, ας μας απαντήσουν άμεσα - και κυρίως στους μαθητές και στις οικογένειές τους - πότε επιτέλους θα έχουν το σχολείο που θα παρέχει όλα αυτά που χρειάζονται, στεγασμένο σε δημόσιο και σύγχρονο κτίριο;

Απαιτούμε:

· Άμεση λύση με τη μετακίνηση του 2 ΟΥ ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από το συγκεκριμένο βιοτεχνικό κτίριο σε άλλο, δημόσιο κτίριο, που θα έχει όλες τις προδιαγραφές για σχολείο Ειδικής Αγωγής.

 · Οριστική λύση με το χτίσιμο δημόσιου σύγχρονου διδακτηρίου για την στέγαση του 2 ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στα ήδη διαθέσιμα στο δήμο δημόσια οικόπεδα, και με χώρους ειδικά σχεδιασμένους και λειτουργικούς για μαθητές με ειδικά χαρίσματα και ανάγκες.

· Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες και τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

· Η ανέγερση όλων των σχολικών κτιρίων, και συγκεκριμένα των ειδικών σχολείων, να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα - ευθύνη του κράτους

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

damasi_tirnavou
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ),
Δαμάσι Τυρνάβου: Μόνο 5 από τις 180 οικογένειες πήραν αποζημίωση για τα σπίτια τους μετά τον σεισμό - Τρία χρόνια ζουν σε κοντέινερ
ksenagos-akropoli.jpg
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων
Κατ’ εξαίρεση, για το εκπαιδευτικό έτος 2022-2023 οι επαναληπτικές εξετάσεις διεξάγονται έως την 15η Δεκεμβρίου 2023
Σχολές Ξεναγών: Ημερομηνίες έναρξης και λήξης διδακτικού έτους και διεξαγωγής των εξετάσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA.jpg
Ολα τα είχαμε, μας ήρθε και η ...PISA 2022 - Ελληνική πανωλεθρία στα Μαθηματικά...
Η Ελλάδα στο PISA 2022 κατατάσσεται στην ομάδα των χωρών που σημειώνουν χαμηλότερες επιδόσεις από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ στα Μαθηματικά, την...
Ολα τα είχαμε, μας ήρθε και η ...PISA 2022 - Ελληνική πανωλεθρία στα Μαθηματικά...
astinomia
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης
Η άτυχη γυναίκα στις 2 Δεκεμβρίου είχε καταγγείλει το σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία
Σαλαμίνα: Η 43χρονη είχε καταγγείλει τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία - Της έστησε ενέδρα ο δράστης