Thumbnail
Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές  και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές

Η Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει τα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π & Δ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Τετάρτη 24-1-2018 - Ώρα 14.00.

Εδώ και τρεις μήνες στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας έχει προκύψει σοβαρό ζήτημα για την υγεία των μαθητών και του Εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που εργάζεται εκεί, καθώς λόγω της παρουσίας ποντικιών στο κτίριο, το οποίο είναι ιδιωτικό (παλιά βιοτεχνία) μισθωμένο, και ακατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση, έχουν εμφανισθεί κρούσματα λεπτοσπείρωσης, μιας νόσου που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετώντας τις πολιτικές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, οδηγεί τα σχολεία σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Παρότι τα εξαιρετικά οξυμένα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο στο παραπάνω σχολείο αλλά και σε άλλα τις περιοχής μας ( π.χ. ΕΕΕΕΚ Θέρμης, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΙΝΑΑ) ΠΕΥΚΩΝ  κ.α. ) η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την επίλυση τους.

Αυτή η κατάσταση είναι ένα δείγμα της κανονικότητας που διατυμπανίζει η κυβέρνηση. Το 2018 παιδιά, και μάλιστα με ειδικές ανάγκες, να καλούνται να κάνουν μάθημα σε παλιά βιοτεχνία αντιμέτωπα με κρούσματα λεπτοσπείρωσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Από τις αρχές του Νοέμβρη του 2017 εντοπίστηκαν τρωκτικά και ακαθαρσίες και παρά τις συνεχείς  ενέργειες του σχολείου προς τους αρμόδιους φορείς και τις προσπάθειες απολύμανσης και μυοκτονίας, μετά από τις οποίες παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας (έξαρση αλλεργιών, συμπτώματα του αναπνευστικού, περίεργη υπόγευση, ερεθισμένα κόκκινα και πρησμένα μάτια, πυρετός, φλεγμονές, ρινορραγίες, διάρροιες, ατονία κ.α. ) σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς., το πρόβλημα εξακολουθεί θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων.

Ήδη έχουν διαγνωστεί, μέχρι στιγμής, συνολικά 15 κρούσματα λεπτοσπείρωσης που αφορούν μαθητές εκπαιδευτικούς βοηθητικό προσωπικό και φοιτητές που κάνουν την  πρακτική τους στο σχολείο.

Ενώ λοιπόν το Σάββατο 20-1-2018 ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας επισκέφτηκε το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας και διαβεβαίωσε ότι το σχολείο θα κλείσει μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών και του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στο σχολείο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Επειδή λοιπόν το πρόβλημα, που αφορά την υγεία και την ασφάλεια, είναι πολύ σοβαρό, , απαιτούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σχολείου, από την κυβέρνηση, την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Εκπαίδευσης. τη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, αντί να μεταθέτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη, να αναλάβουν  και  να δώσουν άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα.

Απαιτούμε

Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/θμιας και β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας

Τετάρτη 24-1-2018 στις 14:00 μ.μ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
Ολες οι λεπτομέρεις για τις επανληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2024 που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
gram_sxedio_2015.jpg
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο»
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι και τι δεν επιτρέπεται στο μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο
Πανελλαδικές 2024-ΕΠΑΛ: Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο»