Πίνακας - σχολείο - Μέτρα για τον κορονοϊό
Ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια στα οποία στεγάζονται μαθητές και μαθήτριες. Ρωγμές, σοβάδες που πέφτουν, νερά, μαθήματα σε κοντέινερ είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφονται σε πολλά σχολεία της χώρας.

Ένα από αυτά είναι το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. 

Με αφορμή το διάβημα του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου προς τον Δήμο και την ΚΤΥΠ σχετικά με την ανάγκη αμέσου τεχνικού ελέγχου του Σχολείου εξαιτίας των ρωγμών που έχουν εμφανιστεί σ’ αυτό και τη συνακόλουθη εύλογη ανησυχία που προκαλείται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου επαναλαμβάνει με σχετική επιστολή  «την πάγια και πολλαπλά διατυπωμένη θέση της Ένωσης ότι είναι απαραίτητο όλα τα Σχολεία μας να ελέγχονται τακτικά, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, και ενδελεχώς από την άποψη της  αρτιότητας και της ασφάλειάς τους από αρμόδιο τεχνικό προσωπικό, με μέριμνα του Δήμου, ο οποίος ούτως ή άλλως φέρει και την πλήρη ευθύνη γι’ αυτά».

Όπως επισημαίνουν οι γονείς, «η Ένωση, εδώ και πολλά χρόνια, με διαβήματα, με παραστάσεις, με προτάσεις, ακόμη και με έρευνες, δεν έχει πάψει να αναδεικνύει συνολικά και σφαιρικά και να διεκδικεί την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Χαλάνδρι, όπως την ανέγερση του 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Λυκείου στο Πάτημα, την οριστική λύση στη στέγαση των Επαγγελματικών Λυκείων, το πρόβλημα με τα κτήρια των Νηπιαγωγείων, πρόβλημα που οξύνθηκε με την καθιέρωση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής. Προβλήματα που διαιωνίζονται εξαιτίας της συστηματικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας, προβλήματα που δεν επιλύονται με την ενσωμάτωση του ΟΣΚ στην υποστελεχωμένη ΚΤΥΠ ή με τη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς παράλληλη αύξηση των πόρων.

Συμμεριζόμαστε την ανησυχία της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και συντασσόμαστε με το αυτονόητο αίτημα του Συλλόγου Γονέων να γίνει αυτοψία στο σχολείο από αρμόδιους τεχνικούς και να βεβαιωθεί εγγράφως η ασφάλεια του κτηρίου.

Απαιτούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις σημερινές μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες και στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας». 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos-help-kataggelia.jpg
Απειλείται με απέλαση πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του – Στο πλευρό του οι κάτοικοι της Νισύρου
Ο φερόμενος θύτης έφυγε από το νησί «ανενόχλητος»
Απειλείται με απέλαση πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του – Στο πλευρό του οι κάτοικοι της Νισύρου
sxoleia
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση με την κράτηση δύο εκπαιδευτικών στη Ρόδο-Σφοδρές αντιδράσεις
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση στη Ρόδο για την επιμέλεια δύο παιδιών: Συνελήφθησαν και κρατούνται η μητέρα, διευθυντής σχολείου και μία εκπαιδευτικός
Απίστευτη και θλιβερή υπόθεση με την κράτηση δύο εκπαιδευτικών στη Ρόδο-Σφοδρές αντιδράσεις
ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
Το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και θυελλώδεις ανέμους.
Βοήθεια ο καιρός τρελάθηκε! Από σήμερα μέχρι την Κυριακή -Ζέστη, υδροστρόβιλοι, αεροχείμαρροι, χαλάζι, χιόνια!
ξυλοδαρμοσ
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο
Ανάθεση της υπεύθυνης επιμέλειάς τους σε επιμελητή ανηλίκων, υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και παροχή κοινωφελούς...
Αναμορφωτικά μέτρα σε δύο ανήλικους που λήστεψαν εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο