Πίνακας - σχολείο - Μέτρα για τον κορονοϊό
Ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών σχετικά με τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια στα οποία στεγάζονται μαθητές και μαθήτριες. Ρωγμές, σοβάδες που πέφτουν, νερά, μαθήματα σε κοντέινερ είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφονται σε πολλά σχολεία της χώρας.

Ένα από αυτά είναι το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου. 

Με αφορμή το διάβημα του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου προς τον Δήμο και την ΚΤΥΠ σχετικά με την ανάγκη αμέσου τεχνικού ελέγχου του Σχολείου εξαιτίας των ρωγμών που έχουν εμφανιστεί σ’ αυτό και τη συνακόλουθη εύλογη ανησυχία που προκαλείται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου επαναλαμβάνει με σχετική επιστολή  «την πάγια και πολλαπλά διατυπωμένη θέση της Ένωσης ότι είναι απαραίτητο όλα τα Σχολεία μας να ελέγχονται τακτικά, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, και ενδελεχώς από την άποψη της  αρτιότητας και της ασφάλειάς τους από αρμόδιο τεχνικό προσωπικό, με μέριμνα του Δήμου, ο οποίος ούτως ή άλλως φέρει και την πλήρη ευθύνη γι’ αυτά».

Όπως επισημαίνουν οι γονείς, «η Ένωση, εδώ και πολλά χρόνια, με διαβήματα, με παραστάσεις, με προτάσεις, ακόμη και με έρευνες, δεν έχει πάψει να αναδεικνύει συνολικά και σφαιρικά και να διεκδικεί την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Χαλάνδρι, όπως την ανέγερση του 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Λυκείου στο Πάτημα, την οριστική λύση στη στέγαση των Επαγγελματικών Λυκείων, το πρόβλημα με τα κτήρια των Νηπιαγωγείων, πρόβλημα που οξύνθηκε με την καθιέρωση της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής. Προβλήματα που διαιωνίζονται εξαιτίας της συστηματικής υποχρηματοδότησης της Παιδείας, προβλήματα που δεν επιλύονται με την ενσωμάτωση του ΟΣΚ στην υποστελεχωμένη ΚΤΥΠ ή με τη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς παράλληλη αύξηση των πόρων.

Συμμεριζόμαστε την ανησυχία της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και συντασσόμαστε με το αυτονόητο αίτημα του Συλλόγου Γονέων να γίνει αυτοψία στο σχολείο από αρμόδιους τεχνικούς και να βεβαιωθεί εγγράφως η ασφάλεια του κτηρίου.

Απαιτούμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις σημερινές μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες και στην ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας». 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εγκέλαδος, σεισμός στην Τουρκία, διασώστες, χαλάσματα
Γονείς Ικαρίας: Κάντε άμεσα προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του νησιού
Οι γονείς τονίζουν ότι ζουν σε ένα νησί που απέχει λίγα χιλιόμετρα από την Τουρκία, που θρήνησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς από τον πρόσφατο σεισμό και...
Γονείς Ικαρίας: Κάντε άμεσα προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του νησιού
teacher
Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν καθηγητές σχολείου
Η απαξίωση των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η συνεχής στοχοποίησή τους από τις κυβερνήσεις για όλα τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση, σε συνδυασμό...
Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν καθηγητές σχολείου