Σχολεία υπό κατάρρευση: Έπεσαν σοβάδες σε προαύλιο χώρο νηπιαγωγείου
Αποκολλήθηκε κομμάτι από την ταράτσα και έπεσε στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου - «Βροχή σοβάδων» και στο παρελθόν

Αυξάνονται οι καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων για τον κίνδυνο που διατρέχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα ακατάλληλα σχολικά κτίρια.

Μετά τα περιστατικά σε Θεσσαλονίκη, Αίγινα, Νέα Φιλαδέλφεια, Καισαριανή, Καλαμάτα κ.ά, αυτή τη φορά ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ρόζα Ιμβριώτη καταγγέλλει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν σοβάδες στο 8ο δημοτικό σχολείο Βύρωνα και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του 7ου Νηπιαγωγείου.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι σε μέγεθος μικρής μπάλας το οποίο έπεσε από την ταράτσα του κτιρίου στον προαύλιο χώρο. Ευτυχώς, στο συγκεκριμένο χώρο δεν προαυλίζονται νήπια, ωστόσο διέρχονται από αυτόν καθαρίστριες και εκπαιδευτικοί.

Σοβάδες και στο παρελθόν

«Το παραπάνω περιστατικό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα: πχ τι θα γινόταν αν είχαμε πτώση σοβάδων σε άλλο σημείο του κτιρίου που προαυλίζονται νήπια και μαθητές Δημοτικού; Ποιος είναι ο έλεγχος ασφάλειας των σχολικών κτιρίων από τον Δήμο Βύρωνα;» διερωτάται ο σύλλογος, υπενθυμίζοντας πως και στο παρελθόν είχε καταπέσει μεγάλο κομμάτι οροφής μέσα στην αίθουσα του 7ου Νηπιαγωγείου, ευτυχώς όχι σε ώρα λειτουργίας του, αλλά και παλιότερα σοβάδες από οροφή αίθουσας του 8ου Δημοτικού.

«Σίγουρα, η διάβρωση δεν επήλθε τα Χριστούγεννα ούτε φταίει ο κακός μας ο καιρός» αναφέρει ο σύλλογος και ζητά την λήψη των απαραίτητων μέτρων από τον δήμο ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας γίναμε μάρτυρες πτώσης σοβάδων στο 8ο Δημοτικό σχολείο Βύρωνα. Συγκεκριμένα, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι σε μέγεθος μικρής μπάλας από την ταράτσα στο προαύλιο χώρο του 7ου Νηπιαγωγείου.

Στον χώρο αυτό δεν προαυλίζονται νήπια, αλλά διέρχονται οι καθαρίστριες και εκπαιδευτικοί. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα παρενέβη την επόμενη μέρα και αποξήλωσε και άλλα επικίνδυνα σημεία.

Το παραπάνω περιστατικό δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα: π.χ τι θα γινόταν αν είχαμε πτώση σοβάδων σε άλλο σημείο του κτηρίου που προαυλίζονται νήπια και μαθητές Δημοτικού; Ποιος είναι ο έλεγχος ασφάλειας των σχολικών κτηρίων από τον Δήμο Βύρωνα;

Να θυμίσουμε ότι επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχε καταπέσει μεγάλο κομμάτι οροφής μέσα στην αίθουσα του 7ου Νηπιαγωγείου, ευτυχώς όχι σε ώρα λειτουργίας του, αλλά και παλιότερα σοβάδες από οροφή αίθουσας του 8ου Δημοτικού. Σίγουρα, η διάβρωση δεν επήλθε τα Χριστούγεννα ούτε φταίει ο κακός μας ο καιρός.   

Το γεγονός στο 8ο Δημοτικό Βύρωνα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Καισαριανής και πλήθος άλλα. Όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή, την έλλειψη χρηματοδότησης από όλες τις κυβερνήσεις (νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές, αριστερές) διαχρονικά και με μνημόνια και χωρίς μνημόνια και με Ταμείο Ανάκαμψης και χωρίς Ταμείο Ανάκαμψης.

Άλλωστε αυτές οι κυβερνήσεις κατήργησαν τον ΟΣΚ. Αλλά οι ευθύνες δευτερευόντως βαρύνουν και τον Δήμο Βύρωνα για την έλλειψη ελέγχου ασφάλειας των σχολικών υποδομών. Χρήσιμοι και εντελώς αναγκαίοι οι ελαιοχρωματισμοί και οι αλλαγές μπασκετών, αλλά το μάθημα συντήρησης σχολικών κτιρίων αρχίζει από Α, δηλαδή ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Απαιτούμε:

α) Γενναία αύξηση της Σ.Α.Τ.Α σχολικών κτηρίων.

β) Άμεσα ο Δήμος Βύρωνα να πραγματοποιήσει έλεγχο όλων των σχολικών υποδομών. Επαναλαμβάνουμε ότι το ίδιο ισχύει και για του Δήμους Καισαριανής και Αθηνών.

γ) Μητρώο καταλληλότητας σε κάθε σχολικό κτήριο με καταγραφή έργων συντήρησης, επισκευών, κατασκευών.

Δ) Να καταργηθούν τα προκάτ και να χτιστούν νέα σχολικά κτήρια!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα