Σχολεία: Μετά τους σοβάδες και τις οροφές τώρα πέφτουν και φωτιστικά
Νέα καταγγελία εκπαιδευτικών για τα προβλήματα στα κτίρια που στεγάζονται σχολεία - Φωτιστικά έπεσαν σε αίθουσα ΕΠΑΛ

Μετά τους σοβάδες και τις οροφές, τώρα πέφτουν και... φωτιστικά στις αίθουσες των σχολείων, όπως καταγγέλλει Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία «τη Δευτέρα, 13/12/2021, σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Μύρινας και εν ώρα μαθήματος αποκολλήθηκαν από την οροφή και έπεσαν στο πάτωμα δύο φωτιστικά συστήματα ελαφρού βιομηχανικού τύπου.

Την αίθουσα χρησιμοποιούσε τμήμα με μικρό αριθμό μαθητών και ως εκ τούτου δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, γεγονός, ωστόσο, που δύσκολα θα είχε αποφευχθεί εάν συνέβαινε αυτό σε επόμενη διδακτική ώρα, κατά την οποία ο αριθμός των μαθητών θα διπλασιαζόταν».

«Όπως ήταν αναμενόμενο, από την πτώση των αντικειμένων προ στιγμήν προκλήθηκε πανικός και αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι, υπό την επίβλεψη της διδάσκουσας, απομακρύνθηκαν τακτικά και οργανωμένα από την αίθουσα. Αμέσως μετά το περιστατικό διενεργήθηκε έλεγχος και ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου», σημειώνεται στη σχετική καταγγελία.

Ακόμα τονίζεται:

«Για την αποτροπή επανάληψης παρόμοιου περιστατικού, σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας κρίνει επιτακτικό και άκρως απαραίτητο τον τακτικό και ενδελεχή έλεγχο των εγκαταστάσεων από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, ο οποίος, ως γνωστόν, ευθύνεται και μεριμνά για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων».

Κατέρρευσε η οροφή σε αίθουσα δημοτικού στη Θεσσαλονίκη

Στις 4 Νοεμβρίου το 4ο Δημοτικό Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, εκκενώθηκε μετά την πτώση ψευδοροφής. Η ψευδοροφή κατέρρευσε στην ΣΤ’ Τάξη του σχολείου, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, καθώς οι 20 μαθητές είχαν απομακρυνθεί από την αίθουσα.

Η παρατηρητικότητα της καθηγήτριας που αποδείχθηκε σωτήρια

Την ώρα που συνέβη το περιστατικό, τα παιδιά κανονικά είχαν μάθημα. Ωστόσο, την ημέρα που η οροφή κατέρρευσε τα τμήματα της ΣΤ τάξης του σχολείου επρόκειτο να πάνε εκδρομή. Λίγο πριν την αναχώρηση, η καθηγήτρια παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και ως εκ τούτου άφησε τα παιδιά να βγουν έξω 5 λεπτά νωρίτερα. Λίγες στιγμές αργότερα, όλη η ψευδοροφή έπεσε, σύμφωνα με το thestival.gr.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην οροφή εκτελέστηκαν το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

katarreusi_orofis

Έπεσαν σοβάδες σε σχολείο της Καισαριανής

Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, όπου δεν θρηνήσαμε θύματα χάρη στην παρατηρητικότητα της εκπαιδευτικού της ΣΤ’ τάξης και την κατάρρευση του επιχρίσματος (σοβά) από το ταβάνι του γραφείου του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας όπου και πάλι μόνο από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισημάνει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια της χώρας, με την κυβερνητική πολιτική να …αξιολογείται αρνητικά και να παίρνει «κάτω από τη βάση».

Αυτή τη φορά στην Καισαριανή και συγκεκριμένα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου, όπου σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Η πτώση συνέβη ελάχιστα λεπτά πριν το διάλειμμα και αυτός είναι ο λόγος που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός παιδιού.

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία».

Ήδη, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών έχει καταγγελθεί ότι στην τελευταία κακοκαιρία «Μπάλλος» σε μια σειρά σχολεία πλημμύρισαν αυλές και …ηλεκτρολογικά (!), έσταζαν ταβάνια κλπ και τώρα πέφτουν σοβάδες!

sovades

Οι χρόνιες περικοπές της χρηματοδότησης της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανάληψη της ευθύνης των κτηριακών υποδομών από τους Δήμους, η κατάργηση του ΟΣΚ και η πολιτική που θεωρεί κόστος ό,τι δεν αποφέρει επιχειρηματικά κέρδη  έχουν φτάσει τις κτηριακές υποδομές σε αυτά τα χάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά! Κατά τα άλλα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση η κυβέρνηση και οι εταίροι της (ΕΕ, ΟΟΣΑ , ΣΕΒ κλπ) επιλέγουν να μεταφέρουν τα βάρη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών!

Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», που ανέδειξε το περιστατικό στο σχολείο της Νέας Ιωνίας, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο Παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που “αυτονομεί” το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

katharistria
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
Το εν λόγω σάντουιτς είχε μείνει μετά από μια σύσκεψη στην εταιρεία που έχει στο δυναμικό της 235 δικηγόρους και επρόκειτο να πεταχτεί.
Εταιρεία απέλυσε καθαρίστρια επειδή έφαγε ένα "ξεχασμένο" σάντουιτς
mitera_sikoti_gios_metamosxeusi
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»
Η μεταμόσχευση έγινε όταν ο Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών
Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου: Η μητέρα του έδωσε το μισό συκώτι της και «δεύτερη φορά ζωή»