ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Συγκέντρωση σήμερα στις 18:00 για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής, την ώρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Με αίτημα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων η Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καλεί σήμερα 2 Φεβρουαρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο του Ηρακλείου Αττικής, όπου θα συζητηθεί η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων του δήμου. 

«Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων της περιοχής» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια είναι μεγάλα και πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. 

Όπως αναφέρουν «στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είχαμε κατάρρευση στεγάστρου μέσα στις γιορτές, σοβάδες είναι έτοιμοι να πέσουν σε τάξη, τα νερά της βροχής μαζεύονται με κουβά. Σε δύο σχολεία της πόλης τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα σε κοντέινερς εδώ και 2,5 χρόνια, οι αυλές των Νηπιαγωγείων έχουν γεμίσει με προκάτ-κλουβιά. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου». 

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Την ερχόμενη Τετάρτη 2/2 στις 6 μ.μ. θα συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ηρακλείου θέμα : «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ανακυψάντων θεμάτων ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική  πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και  της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων  των σχολικών μονάδων  της περιοχής ευθύνης της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής. Αυτή η πολιτική  που θεωρεί «κόστος» την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και  τσακίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση.

Μας προκαλεί οργή και θυμό το γεγονός ότι στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων οι προϋπολογισμοί των δήμων είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου είχαμε κατάρρευση στεγάστρου μέσα στις γιορτές, σοβάδες είναι έτοιμοι να πέσουν σε τάξη, τα νερά της βροχής μαζεύονται με κουβά. Σε δύο σχολεία της πόλης τα μαθήματα συνεχίζουν να γίνονται μέσα σε κοντέινερς εδώ και 2,5 χρόνια, οι αυλές των Νηπιαγωγείων έχουν γεμίσει με προκάτ-κλουβιά. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο υπουργείο, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία σε μέσα ατομικής προστασίας, σε έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε προσωπικό καθαριότητας,  καταλαβαίνουμε ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία μας συνθήκες.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα για ασφαλή σχολεία:

  • Άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στο 1ο Γυμνάσιο, 4ο και 5ο Δημοτικά
  • Να καταργηθούν οι αίθουσες προκάτ. Να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες
  • Να γίνει τώρα ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές  τους εγκαταστάσεις  όλων των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα στα παλαιότερα
  • Να γίνει σύγχρονος αντισεισμικός, αντιπυρικός και αντιπλημμυρικός  έλεγχος των σχολικών κτιρίων
  • Να δεσμευτούν νέοι χώροι για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων.
  • Να προσληφθεί επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τη δωρεάν παροχή,  όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας

Ειδικά για το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου που αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, ζητούμε μεταφορά των μαθητών σε ασφαλείς αίθουσες με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής μέχρι την επίλυσή τους

Τα αιτήματα μάς αφορούν όλους!!

Όλοι στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηρακλείου την Τετάρτη 2/2 στις 18.00

Καλούμε τους γονείς (Δ.Σ.  Συλλόγων και Ένωση Γονέων Ηρακλείου), μαζικούς φορείς, τοπικούς Συλλόγους, μαθητές και εκπαιδευτικούς  να  διεκδικήσουμε όλοι μαζί να παρθούν μέτρα για τη στοιχειώδη αλλά και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων,  για την υπεράσπιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

w16-70446foithtikesekloges.jpg
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος
Πανσπουδαστική: Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους!
Φοιτητικές εκλογές 2024: Καταγγελία Πανσπουδαστικής κατά ΔΑΠ για σχέδιο αλλοίωσης του αποτελέσματος