ypaith
Πολλά τα κενά των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Ελλείψεις προσωπικού παρατηρούνται στα ειδικά σχολεία της χώρας.

Μάλιστα, πρόσφατα εκπαιδευτικός ΕΒΠ μετακινήθηκε αιφνιδίως από το ΕΝΕΕΓΥΛ Κεφαλονιάς για να καλύψει κενό εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

«Το γεγονός ότι για να καλυφθεί ένα κενό σε ένα σχολείο μετακινείται ένας εκπαιδευτικός δημιουργώντας κενό σε ένα άλλο, παίρνει το χαρακτήρα ιλαροτραγωδίας και αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν λογαριάζει τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων, ιδιαίτερα των Ειδικών, που κάθε χρόνο  τους επιφυλάσσει αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Μάλιστα, τονίζει ότι στο ΕΝΕΕΓΥΛ δεν διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας λόγω έλλειψης Γεωπόνου…, υπάρχουν 9 ώρες ακάλυπτες στο μάθημα της Πληροφορικής, 6 ώρες στο μάθημα των Αγγλικών και 4 στο μάθημα της Μουσικής και επιπλέον, υπάρχει έλλειψη και σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι στο ΕΕΕΕΚ των Φαρακλάτων, υπάρχουν 9 ώρες κενές στο μάθημα των Μαθηματικών, ενώ κενά καταγράφονται και στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη στήριξη σε αρκετά σχολεία του νομού.

Η ΕΛΜΕ ζητά να παραμένει το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στο σχολείο τοποθέτησής του και να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών και ειδικού επιστημονικού.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης:

Η πρόσφατη διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Κεφαλονιάς (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) σχετικά με την αιφνίδια μετακίνηση συναδέλφου Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ( ΕΒΠ) για να καλύψει εκπαιδευτικό κενό σε άλλη σχολική μονάδα εν μέσω της σχολικής χρονιάς, αποκαλύπτει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι ακόμη και σήμερα στα μέσα περίπου της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού που το υπουργείο παιδείας εξακολουθεί να μην τα καλύπτει.

Το γεγονός ότι για να καλυφθεί ένα κενό σε ένα σχολείο μετακινείται ένας εκπαιδευτικός δημιουργώντας κενό σε ένα άλλο, παίρνει το χαρακτήρα ιλαροτραγωδίας και αποδεικνύει ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν λογαριάζει τις ανάγκες των μαθητών και των σχολείων, ιδιαίτερα των Ειδικών, που κάθε χρόνο  τους επιφυλάσσει αυτήν την απαράδεκτη μεταχείριση.  Ιδιαίτερα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ) Κεφαλονιάς που είναι νεο-ιδρυμένο, κάθε χρόνο αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων σε υποδομές, σε μέσα και στην στελέχωσή του με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ενώ θα έπρεπε αυτά να αποτελούν προτεραιότητες για το  υπουργείο παιδείας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ δεν διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας λόγω έλλειψης Γεωπόνου…, υπάρχουν 9 ώρες ακάλυπτες στο μάθημα της Πληροφορικής, 6 ώρες στο μάθημα των Αγγλικών και 4 στο μάθημα της Μουσικής και επιπλέον, υπάρχει έλλειψη και σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (δεν υπάρχει ψυχολόγος). Αντίστοιχη εικόνα όμως είναι  και στο ΕΕΕΕΚ των Φαρακλάτων  που είναι ακάλυπτες 9 ώρες στο μάθημα των Μαθηματικών.  Κενά υπάρχουν επίσης στα Τμήματα Ένταξης αλλά και στην «Παράλληλη Στήριξη» σε αρκετά σχολεία του νομού.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  αναγνωρίζοντας την ίδια ανάγκη και των δύο σχολείων  να καλύψουν τα κενά, στηρίζει τα αιτήματά τους και απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης, να τα καλύψουν με το διορισμό ενός ακόμη εκπαιδευτικού ( ΕΒΠ). Υιοθετεί επίσης  το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων όπως το εξέφρασε (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ ) Κεφαλονιάς :

Να παραμείνει το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στη σχολική μονάδα τοποθέτησής του.

Να καλυφθούν άμεσα τα λειτουργικά κενά Εκπαιδευτικών και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού.

Να ενισχυθεί με ουσιαστικό τρόπο, η προσπάθεια που καταβάλλουν για να λειτουργήσει το σχολείο προς όφελος των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας.                                                            

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirgos_dolofonia
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
«Όποτε είχε κάποιο πρόβλημα στα μαθηματικά και μου έστελνε στο messenger εικόνα, την έπαιρνα τηλέφωνο και μέσω τηλεφώνου την βοηθούσα»
Ηλεία: Συγκινεί η δασκάλα της 11χρονης - «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός»
ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
foto-molivia.jpg
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
«Η ιστορία του Σχολείου και η ακεραιότητα των καθηγητών/-τριών του ουδέποτε θα επέτρεπαν μια τέτοιου είδους ενέργεια»
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»