pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
fakelos covid sxoleio arnitis goneas
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS
Να χορηγηθούν άδειες στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και άδειες ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς και γονείς απαιτεί η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

Να δοθούν άδειες στις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και άδειες ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς και γονείς ζητά η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι).

«Εκτός από τη μείωση της άδειας ειδικού σκοπού σε 5 ημέρες σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, αν είσαι υγειονομικός ή εκπαιδευτικός, η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται υποχρεωτικά στον άλλο γονιό. Μετά το τέλος των 5 ημερών, ακόμα και αν συνεχίσει το παιδί να νοσεί, ο υπάλληλος δε δικαιούται άλλη άδεια», σημειώνεται χαρακτηριστικά και τονίζεται:

«Ειδικά για τους αναπληρωτές [αν τα καταφέρουν να πάρουν την άδεια ειδικού σκοπού] οι 2 ημέρες από το σύνολο των 5 ημερών λογαριάζονται ως κανονικές, που σημαίνει αυτόματα περικοπή του καλοκαιρινού επιδόματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ στις ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ σε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και ΓΟΝΕΙΣ 

Αφού περιόρισαν τις μέρες καραντίνας στο ελάχιστο, δημιουργώντας σε σχολεία και χώρους δουλειάς, με νοσούντες να σπέρνουν ανεξέλεγκτα τον ιό, αφού άνοιξε τα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας, πανηγυρίζοντας για το 50%+1 [με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να είναι ανοιχτά αλλά τα παιδιά να μη βρίσκονται σε αυτά και να μη γίνεται μάθημα, καθώς απουσιάζει κυλιόμενα μεγάλο μέρος μαθητών και εκπαιδευτικών], προκλητικά αδιαφορεί για τη ζωή και την υγεία των εκπαιδευτικών με σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται στα σχολεία μέσα σε πολυπληθείς πολλές φορές τάξεις με κίνδυνο της ζωής τους.  

Την ίδια αναλγησία επιδεικνύει και στο ζήτημα της αναγκαίας υποστήριξης γονέων που τα παιδιά τους νοσούν από covid. Ενώ τα κρούσματα, μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας έχουν ξεπεράσει τις 45 χιλιάδες [1 στα 4 κρούσματα που εντοπίζεται είναι μαθητής και χιλιάδες εκπαιδευτικοί ήδη βρίσκονται σε καραντίνα ή νοσούν,] προχώρησε σε με μια άθλια τροπολογία με την οποία καταργείται ουσιαστικά η άδεια ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς με παιδιά που νοσούν από τον κορωνοϊό!

Εκτός από τη μείωση της άδειας ειδικού σκοπού σε 5 ημέρες σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, αν είσαι υγειονομικός ή εκπαιδευτικός, η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται υποχρεωτικά στον άλλο γονιό. Μετά το τέλος των 5 ημερών, ακόμα και αν συνεχίσει το παιδί να νοσεί, ο υπάλληλος δε δικαιούται άλλη άδεια.

Ακόμα και αν τελικά δικαιούνται την άδεια, θα πρέπει γι’ αυτήν να αποφασίσει ο Διευθυντής/ντρια του σχολείου, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Εκπαίδευσης, και αν τελικά πάρει την άδεια γονιός εκπαιδευτικός δίνεται η δυνατότητα να του ανατεθούν καθήκοντα διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση!

Ειδικά για τους αναπληρωτές [αν τα καταφέρουν να πάρουν την άδεια ειδικού σκοπού] οι 2 ημέρες από το σύνολο των 5 ημερών λογαριάζονται ως κανονικές, που σημαίνει αυτόματα περικοπή του καλοκαιρινού επιδόματος. 

Με τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της η κυβέρνηση τιμωρεί τους εργαζόμενους γονείς! Η ανυπαρξία μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, η ανυπαρξία μέτρων στα σχολεία, η περικοπή των αδειών για την ανάρρωση των εργαζομένων ή την φροντίδα των παιδιών, η τιμωρία της περικοπής στο 50% των αποδοχών των εργαζομένων αν κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Ήδη μετράμε καθημερινά δεκάδες νεκρούς και το σύνολο τους φθάνει τις 23.000! 

Απαιτούμε:

1. Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

2. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς, για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

3. Άδειες για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Να εκδοθεί νέα ΚΥΑ. 4. Να δοθεί τώρα ειδική άδεια απουσίας στους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ με ένα υποκείμενο νόσημα, όπως εφαρμόστηκε πέρσι, καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 5. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς αμέσως.

5. Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία, περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

6. Να ληφθούν, έστω και τώρα, μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων. Να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

7. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων [ειδικά για τη θέρμανση] και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95).

8. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσοι νόσησαν.

9. Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και διάθεση όλων των αναγκαίων ωρών σε φροντιστηριακά μαθήματα.

10. Αναπροσαρμογή της ύλης. Να μην εφαρμοστούν - να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων τύπου PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Πώς θα κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 300 νέους ανέργους ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Φοιτητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο