κλειστά σχολεία κακοκαιρια
Τι ισχύει για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία σήμερα, Τρίτη - Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Διευκρίνιση Κόπτση στο alfavita.gr

Γενική αργία ισχύει σήμερα, Τρίτη, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Κρήτη, αλλά και τα Δωδεκάνησα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν θα διεξαχθεί τηλεκπαίδευση τόσο στις εν λόγω περιοχές όσο και σε εκείνες όπου οι σχολικές μονάδες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος και διευκρίνισε: Η απόφαση για μη πραγματοποίηση τηλεκπαίδευση αφορά όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία είναι κλειστά και όχι μόνο τις σχολικές μονάδες των περιοχών για τις οποίες κηρύχθηκε αργία.

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από την κακοκαιρία τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας

Πιο συγκεκριμένα, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοινώσε:

- Λόγω της κήρυξης γενικής αργίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης).

Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές.

Γενική αργία σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της κακοκαιρίας

Υπενθυμίζεται ότι σε γενική αργία τέθηκαν για σήμερα, Τρίτη, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστου Στυλιανίδη. 

Πιο αναλυτικά, δεν θα λειτουργησουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις Περιφέρειες Αττικής και Κρήτης, στις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας και Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην περιφερειακή ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Άνδρου, Μήλου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μυκόνου, Νάξου, Σύρου, Τήνου και Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΘΑΑΕ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
«Χρόνιο πρόβλημα» για την Ελλάδα η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των σπουδών - Ποιοι είναι οι λόγοι και πώς διαφοροποιούνται οι χρόνοι αποφοίτησης ανά ΑΕΙ
ΑΕΙ: Γιατί και πόσο καθυστερούν οι Έλληνες να πάρουν πτυχίο
εκπαιδευτικοι
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
Τι δείχνει η έκθεση της ΕΘΑΑΕ για το διδακτικό προσωπικό στα ΑΕΙ της Ελλάδας και της Ευρώπης
ΑΕΙ: Γερασμένο και ανδροκρατούμενο το προσωπικό - Χαμηλή και η αναλογία ανά φοιτητή
δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους