Τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία, το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως - Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός που μετέβη στο σχολείο

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας, ενώ εκατοντάδες σχολεία σε πολλές περιοχές παραμένουν κλειστά εξαιτίας της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της υπουργού Παιδείας, σήμερα το πρωί μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση σε πάνω από 46.000 τάξεις, στις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες όπου δεν λειτουργήσουν τα σχολεία δια ζώσης θα γίνει τηλεκπαίδευση. Σήμερα αλλά και αύριο κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις εξής Περιφέρειες: Αττικής, Κρήτης, Κυκλάδων, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες: Κιλκίς, Λήμνου, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Κορινθίας.

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι αύριο τα σχολεία και στα Δωδεκάνησα καθώς πέρα από την Κάρπαθο, που χιονίζει από χθες, αναμένονται σήμερα και αύριο χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα νησιά. 

 

Τραυματίστηκε εκπαιδευτικός

Την ίδια στιγμή, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου έκανε γνωστό σήμερα πως εκπαιδευτικός που μετέβη σήμερα στο 11ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου για να διδάξει τους μαθητές της μέσω τηλεκπαίδευσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Η εκπαιδευτικός γλίστρησε στο παγωμένο προαύλιο του σχολείου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κάκωση μαλακών μορίων και να της χορηγηθούν και τρεις ημέρες αναρρωτικής άδειας.

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα να οργανώσουν από το σπίτι τους την τηλεκπαίδευση με τα δικά τους μέσα, καθώς δεν υπήρξε κάποια μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας την εξ αποστάσεως διδασκαλία εν μέσω κακοκαιρίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πόσες μέρες μαθημάτων απομένουν στα Γυμνάσια και τα Λύκεια - Ο προγραμματισμός

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi
κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;

Εχουν περάσει 95 χρόνια από τότε που ο Δημήτρης Γληνός αρθρογραφούσε πύρινα στο περιοδικό «Αναγέννηση» κι...

κ. υπουργέ της Παιδείας να σας πούμε εμείς τι έχετε κάνει όλοι σας για τους εκπαιδευτικούς;